Fene a belüket komolyan…bleh.
A legnagyobb röhej, hogy a mai tinik azt hiszik, hogy milyen jòl kitalàlt sorozat a csernobil. 
Másfélmilliárdan vannak, a legtöbb kínai elítéli és lenézi a “kutyaevőket”, a nagy számok törvénye alapján sajnos sok az idióta. Viszont tény, hogy semmibe veszik az állatokat, ha állatok jogairól kezdenének beszélni egy kínainak, nem értené, miről van szó. Pl. simán lehet sertést szállítani élve összekötözött lábakkal, egymás hegyén-hátán.
(Férjem mesélte, rengeteget volt Kínában, élt is kint)
De a cikk szerintem téved, az állatkísérletezés elavult és felesleges gyakorlat, remélhetőleg Kína is abba fogja hagyni, ha üzlet múlik rajta.
Én megnéztem az összes részt, még most is felkavar és dühít az egész.
A legnagyobb para az, hogy ott szunnyad a szarkofág alatt a halál…ha lenne egy földrengés vagy bármilyen katasztrófa, nekünk akkor lőttek.
Èn nem mertem eddig megnèzni. Nem vagyok felkèszülve. Annyi dokumentumfilmet làttam itt nèmetben az ottani beteg gyermekekről, felnőttekről, szörnyű volt.
Pedig már a kiváló színészi alakítások miatt is érdemes megnézni.
Az a sorozat tényleg nagyon jól lett megcsinálva amúgy. Egy katasztrófa sosem játék, de nagyon jól sikerült megfogniuk a készítőknek. Végig, az öt rész alatt az elborzadás mellett a düh volt a legerősebb érzés bennem. Hogy emberek képesek voltak ezt eltitkolni, életeket tönkretenni.
Itt némiképp hasonlít a mostani kínai helyzetre, bár annak nyilván nem tudjuk mi lesz még a vége.
Én is ma kaptam a hírlevelet, úgy örülök, hogy ilyen sokan csatlakoztak! Hátha működőképes lesz és egyre több helyen bevezetik.
Tanulni soha nem késő!
A legtöbb kínai nem eszik sem kutyát, sem más egzotikus állatokat, azok a piacok is kuriózumnak számítanak, az átlagember nem jár oda. Magyarországon is van, akik nyulat eszik, de közel sem nem mindenki, ez ugyanolyan általánosítás, hogy mi mind népviseletben járunk és gulyáslevest eszünk naphosszat.
@kamcs, egyetértek veled! Elég szomorú a kínaiak általánosítása, sokszor “megbélyegzése”, én nem vagyok előítéletes, rengeteg ázsiai sorozat segített ebben. Ruházkodásban, kozmetikumban is vannak ott minőségi cuccok pl, amit csak az ottani elit, akinek van pénze stb tudja megvenni. Szinte az összes sorozatukra jellemző ez. Nagyon hasonló Koreához ebből a szempontból a divat, kozmetikumok (tudjuk milyen jók a koreai kozmetikumok, Kína is szeretne felzárkózni) stb, hisz sokszor Korea a példa, na mindegy igazából azért lyukadok ki mindig a ruháknál, mert bánt hogy mindig a kínai szót az olcsó ruhákkal szemben használjuk. Holott nyilván ide nem hoznak a drága cuccokból, hisz a legtöbb ember itt sem engedhetné meg magának sajnos. Ez a kutya evés meg, szerintem a legtöbb kínai elítéli, az átlag ember nem tehet erről, néhány faluban eltudom képzelni, egy-két kisvárosban, de nem mindegyikben. Elég szomorú az az állatpiac, amiről láttam videót, de ez nem jellemző hálistennek mindenhol. Aki ott él és tapasztal, az tudja igazán hogy milyenek :).
Hát, az én férjem harmadmagával 15 éve volt Kínában másfél hónapot dolgozni. Egyszer kérdezték tőlük a kínai kollégák, hogy szeretik-e a kutyát. Ők meg mondták, hogy persze. Gondolták aranyosak, meg minden. Aznap este étterembe vitték őket, majd másnap megkérdezték, hogy hogy ízlett tegnap a kutya?
És ez valóban egy kisváros volt, de csak kínai mércével, mert 8 millióan lakják. Voltak ők is piacon, és valóban voltak olyan állatok, amibe nem akartak belegondolni, hogy mi lehet.
Egyébként amikor hazajöttek, rossz volt rájuk nézni. Az egyik kollégája azelőtt is vékony volt, de mire hazaértek a szél elfújta, a férjem kezéről meg cafatokban hámlott a bőr (pár hét alatt elmúlt).
Akkoriban sokat ment így több hétre különböző országokba, emlékszem, hogy előtte beszéltük, Kínába nem nagyon visz ételt, mert a kínai kaját itthon is szeretjük.
Csakhogy az igazi kínai ételnek nem sok köze van ahhoz, amit itt ehetünk. Például, hogy mást ne mondjak, a másfél hónap alatt egyszer sem ettek rizst, mert nem volt. Egy 5 csillagos szállodában laktak, ott sem. Egész egyszerűen azért, mert abban az 5 éves tervben, abban az északi tartományban nem volt benne.
Amikor vissza indultak Magyarországra, a kínai cég felajánlotta, hogy töltsenek el pár napot Sanghajban és fizetik a szállodájukat, de inkább eljöttek haza, egy nappal sem akartak tovább maradni.
Ezek mellett egyébként mesélt jó dolgokat is Kínáról, vannak elképesztő luxus dolgaik is. Voltak olyan plázában, ahol egy emeleten csak óra üzletek voltak, a legdrágább márkákkal. És mindenből láttak olyan kínai változatot, ami tényleg a legmagasabb minőséget képviselte. Szóval igen, tudnak luxust, kiváló minőséget is gyártani.
Az itteni kínai büfékben ők maguknak külön főznek, mert a “magyarosított” kínai kaják pl. túl sósak az ízlésüknek.
A legdurvább kuriózum, amiről én tudok, a “napos csibe egészben”… konkrétan egy darabban kisütve, mint valami sült krumpli, aztán azt ropogtatják… de a csirkeláb chips is teljesen általános 
Ilyeneket itthon szerencsére nem láttam, de azért a Jegenye utcában is vannak cifra dolgok… főleg belek…
Magyarországról nagyon sok mellékterméket exportálnak Kínába, már ami európai fogalmak szerint kuka (belek/inak/körmök/csőrök/ilyen-olyan nyesedékek), Kínában viszont ismeretlen fogalom a melléktermék, mivel ténylegesen minden részét felhasználják az állatnak.
Sajnos, ami járványügyi szempontból ennél sokkal aggasztóbb, hogy a kínai nem egy túl tiszta nép. Ezért most tudom, hogy kapni fogom az ívet, de ez van. Természetesen ez nem a felső osztályokról szól, hanem ilyen ócska általánosítás szintjén, hogy a “nép” így meg úgy. A kínaiak és a vietnámiak is koszosak. A thaiok, koreaiak, japánok viszont nagyon tiszták, ezt el kell mondani.
Kínában abszolút normális mindenfelé csulázgatni… rémesen undorító. Meg az az állandó harákolás a másik fele. Sok olyan kínai videót láttam a youtube-on manapság ami erről szólt, hogy szegényeket mennyire diszkriminálják jelenleg. Ok, tényleg szar érzés lehet, de ha van egy betegség, amit jelenleg de facto ők terjesztenek, és számos olyan szokásuk van, ami ilyen időkben különösen visszás, akkor mégis mi a fenét várnak? Úgy mellesleg meg vicces fogalom a “kínaik ellen irányuló rasszizmus”, amikor a kínainál rasszistább népet nem hordott még a hátán a föld… azt hiszem, talán 2 éve volt Shanghaiban az a fotó kiállítás, amin egymás mellé állított afrikai emberekről és gorillákról szóló képekkel illusztrálták az evolúciót…
be is kellett zárni a nagy nemzetközi felháborodás miatt.
Hematogén-szelet

https://index.hu/video/2020/02/22/vercsoki_ver_csoki_hematogen_kostolas_teszt_kiprobaltuk_orosz_marhaver/
Nem akartam ehhez a témához hozzászólni, de mégis írok pár sort.
A súlyos éhezés, az életben maradási kényszer/ösztön vezetett kezdetekben odáig, hogy MINDENT megettek, és nem csak Kínában! Aztán a kóstolással már csak úgy szokott lenni, hogy rangsorolódnak a kedvencek, melyik ízlett jobban, így lesz belőle megszokás, rászokás, kuriózum, ínyencség. Sok nyugati országban is esznek ínyencség és kuriózum címszó alatt “érdekesebbnél érdekesebb” dolgokat, mert ez olyan divatos, és felsőbbrendű dolog.
A háború alatt is voltak elképesztő dolgok, amikre rákényszerültek az emberek, ma is vannak olyan területek, ahol minden játszik, hogy életben maradhasson az ember. Mindig minden elkezdődik valahogy.
Igen, ez abszolút így van! Meg egészséges is, például a sok kollagén jót tesz az izületeknek, amit az “érdekesebb” részekből nyernek ki. A kínai konyha szerves része a kínai orvoslásnak - és fordítva - nagyon sok ráció van benne.
Na az tényleg brutál undorító, hogy Ázsiában nem fújnak nyilvánosan orrot, mert ugyebár “illetlenség”. Bár a legutóbbi munkahelyemen magyaroknál is tapasztaltam ezt, az egyik kollégám 0-24 szivogatta mellettem az orrát, holott volt nála zsebkendő, úgyhogy…