Ebben a cikkben egyszerre vannak “legyél tökéletes” és “ne legyél tökéletes” tanácsok.
Most akkor mit csináljak?
Amúgy valamennyire egyetértek, de ez azért nagyon idilli.
Az előreengedés meg az egyéb illemszokások nekem egyébként is a bögyömben vannak… Szeretem én, ha udvariasak a férfiak, ha kapok virágot nőnapon, ha előre engednek, ha ez az egész nem erőltetett és nem csak azért van, mert “én illedelmes vagyok”. Ja, de én nem illemre, hanem figyelmességre vágyom. Kedvenc példám a lift, többször megéltem, hogy sok pasival kellett benyomorogjunk egy liftbe. Jó azért nem volt heringparti, de kényelmesen már nem lehetett hátulról kisétálni a liftből. Mert természetesen befelé és kifelé menet is előre gondoltak engedni, holott az illemszabályok kifejezetten nem vonatkoznak a liftekre… A praktikum nálam ennél előbb van. Hadd ne kelljen átmásznom mindenkin, mert az ő férfiasságukat az jelzi, hogy itt bizony mindenki milyen illemtudó.
Na, mai morcogásom meg is volt, mehet tovább a nap.
SEO - Search engine optimization, magyarra forditva kereso optimalizalas. A cikkben leggyakrabban elofordulo szavakat szuro kereso motorok ezek alapjan rangsorolnak talalati oldalon. Gyakorlatilag a ‘noies’ es a ‘noiesseg’ szavakra keresve pl. googlen egyre impozansabb helyre emelkedik a fenti link a vegtelen szoismetles miatt.
Ó, értem! Az megvolt, hogy kereső optimalizálás, csak nem értettem, hogy jön össze.
Köszi!
Szigorú tekintet
https://www.origo.hu/gazdasag/20191219-a-legbefolyasosabb-nok.html?utm_source=hirkereso
Azt értettem hogy miért van benne. Na de ennyiszer? Minden lehetséges helyre belepasszírozva, plusz minden egyes bekezdéscímben is? Ha a cikket elsősorban ismeretterjesztésre szánták volna, akkor kerülték volna ezt a fajta durva szóismétlést (meg ilyen hosszú se lett volna). De nem, ezt a cikket elsősorban azért készítették, hogy keresőbarát kontent legyen, ergo, van valami amit el akarnak érni / adni - jelen esetben a szemináriumokat, előadásokat (nem tudom, talán könyveket is?).
Egyébként engem személy szerint rettenetesen irritál ez a fajta szöveg. Régen agymosásnak hittem - és végülis az, csak a keresőmotorok agyának xD
Jé látom a liftes példa ebben a cikkben is itt van. Akkor ez nem csak emgem zavar
Hát igen, a cikk fele egy bla-bla.
De pl. kollégnőmnek sokáig nem igazán volt szerencséje a férfiakkal. Aztán elment ide, két hónap múlva megismerkedett egy férfival, és egy éven belül megvolt az esküvőjük.
Egyszerűen máshogy kezelte, mint a korábbiakat.
Aztán lehet, hogy ez csak szerencsés véletlen volt.
Én is olvasgattam az oldalon a cikkeket, megnéztem a YouTube-on a videókat, és sokszor felállt a szőr a hátamon a szövegtől. Aztán elmentem a két napra, és sok minden más megvilágításba került, értelmet nyert.
Azért még most is vannak jócskán kételyeim, de sok korábbi dolognál rájöttem arra, hogy esetleg hol hibáztam, vagy hogy az adott pasi miért tette, azt, amit.
Más kérdés, hogy a tudás birtokában vajon tudunk-e “okos” lenni (és ez az okosnak lenni sok nő szemében a női manipulációt jelenti), vagy beleállunk egy helyzetbe.
Egyébként egyáltalán nem azt mondják, hogy engedj mindenben, és legyél labtörlő, sőt! Éppen arról van szó, hogy magunkba fektessünk, és ne kerüljünk a “hasznos” kategóriába.
Mint a mondás szerint, hogy a férfi a fej, amit a nyak (a nő) forgat.
Mondjuk egyszer szívesen kipróbálnám, hogy milyen egy olyan országban élni, ahol valóban egyenlőség van. Ahol egy nő ugyanannyit keres ugyanazért a munkáért, mint egy férfi, és nincs olyan, hogy ez a nő “dolga”. Persze ez azzal járna, hogy akkor nincs előre engedés, nehéz csomag elvétel, egyéb olyan udvariassági szokás, amit azért kapok, mert nő vagyok.
Nekem pl. furán hat (bár egyre kevésbé), amikor instán sminkelt férfiakat látok. De miért is lenne a sminkelés a nők kiváltsága, ha már egyformák vagyunk?
Uhh, de betalált! 20 éves korom óta ezt csinálom, sokszor/sokáig nem volt könnyű, de nagyon örülök, hogy nem adtam fel. Azt nem mondom, hogy kifogástalanul megy, és persze a házasságban muszáj már engedni, de szerintem ezeket a határokat rugalmasan kell kezelni. Attól még maradhatok nőies és értékes, ha most én viszem a háztartást és nekem kell babázni 7/24-ben.
Az Instás sminkelt férfiakról egy csomót gondolkoztam, mert most illik ezt elfogadni, de neeem, nagyon nem És most nem a ferfitestbe született nőkre gondolok (pl. John Maclean igazán gyönyörű), hanem azokra, akik a férfias arcukra totál noi stílusú sminket tesznek. Mert nem vennének fel női ruhákat vagy magassarkú cipőt sem. Na ugye
A férfismink nekem ilyen formában tetszene:
Még ilyet!
@Fiorentina, nagyon érdekes cikk, szinte hihetetlen! Főleg az akkori körülmények között, hogy simán megtudta szülni az ikreket, főleg ha négyes ikrek is voltak. Nekem lett volna egy ikertesóm és sajna még akkoriban sem tudták mindenkit megmenteni :/. De nagyon csodás sztori :).
Nekem hihetetlen a történet… . Inkubátor akkor még nem volt, (orvos se sok), és valakinek a gyerekeket is nevelnie kellett. Nem hiszem, hogy ez önmagában ment volna az asszonynak, amikor még modern mosógép nem létezett, és több tucat emberre főzni se lehetett 1-2 óra alatt. Lehet nem csak 2 felesége/élettársa volt annak az embernek, maximum nem jegyezték fel.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok sok szeretettel a KM csapatának, tagjainak és valamennyi olvasójának!
Viszont kívánjuk, kedves Fiorentina!
Áldott karácsonyt kívánok mindenkinek!