Ebben az országban senki nincs semmiért felelősségre vonva, ha egy bizonyos szinten felül van.
Az állatokat is nagyon sajnálom évek óta az ideiglenes kifutókban vannak és ki tudja mikor költözhetnek.
Végre valami pozitív
Ezt próbálta már valaki? Van valami tapasztalat esetleg?
Azta! Élesedik a verseny kis hazánkban.
Ez vadi újnak tűnik, még nincs minden kategóriában fent termék, ha jól látom, így mobilról.
Igen, én is azt néztem, hogy elindultak pár dologgal, de nem teljes a kollekció. Viszont gondoltam, a LaRoche meg a Bioderma érdekel pár embert főleg, hogy akciós
Vicces spórolós rezsicsökkentő tippek 2017-ből!
Sajnos nem derül ki, hogy magát a filmet hol lehet megnézni, pedig ezek után szívesen megnézném. De önmagában a beszélgetés is nagyon érdekes.
Ezt megnézném én is, fontos az üzenete. Most valamelyik filmfesztiválon van, lehet, hogy később elérhető lesz szélesebb körben.
Atyaég, szinte nem is emberi mennyi mindent képes elérni a srác!
Szeretitek az ilyet? Szoktatok vásározni?
Szuper ilyen tehetséges fiatalokról olvasni!
Itt egy másik srác, élveztem a riport minden percét.
50 EZER DIÁK KÖZÜL FELVETTÉK A YALE-RE: Dörnyei Bendegúz / a Friderikusz Podcast 39. adása - YouTube
Bocsánat, de őszintén nem hiszek az ilyesmiben. Volt egy srác pár éve, ő a Harvardra jutott be. Amikor utánaolvastam, kiderült, hogy a felvétel előtt 2 évig az USA-ban élt, egy helyi gimiben járta a 2-3. osztályt, csak érettségizni jött haza és az egyik szülő amerikai állampolgár. Nincs ezzel semmi gond, csak ezekkel a cikkekkel elhitetjük, hogy erre bárkinek van lehetősége, aki tehetséges. Holott baromira nem. Nyilván, egy rettenetesen tehetséges gyerek is kell hozzá, de vannak olyan egyéb körülmények, amelyek előrébb viszik és esélyesebbé teszik, olyannyira, hogy gyakorlatilag behozhatatlan előnyt kap másokkal szemben.Az egyik kedvenc MLM-es mondásom is ide illik: Bárki, de nem mindenki.
Nagyon, de nagyon sok tehetséges magyar diák tanul a világ vezető egyetemein. Magyarországon is működnek magániskolák, amik kifejezetten ezekre az egyetemekre készítenek fel, ilyen pl. a Milestone, de más iskolák is vannak. Ezek többnyire fizetősek, de a tehetséges diákoknak ösztöndíjjal is elérhetők. A képzés angolul folyik a hagyományos gimnáziumi képzés mellett, tehát a professzionális angolnyelv tudás elengedhetetlen. Korábban Oxford/Cambridge/Imperial College London voltak az elsődleges célintézmények, a Brexit óta Anglia kevésbé vonzó, úgyhogy most a holland illetve az amerikai egyetemeket célozzák meg. Egy diákolimpikonnak vagy OKTV dobogósnak egyáltalán nem elérhetetlen az MIT sem, a képzés ugyan drága, de az amerikai egyetemeken nagyon sok ösztöndíj van, ami teljesen finanszírozza a képzést. A jobb gimnáziumokból most már az osztályok harmada eleve külföldön kezdi az egyetemi tanulmányait, úgyhogy ez ma már egyáltalán nem különleges. Abban igazad van, hogy akinek nincs lehetősége az általános iskolai évek alatt, gyerekként idegen nyelvet megtanulni, azok szinte behozhatatlan hátrányban vannak. Az már egy másik kérdés, hogy az országnak mennyire jó, ha a legtehetségesebb gyerekeit elveszíti, ettől még ez a helyzet.
Pontosan. Tehát nem mindenkinek. Bármennyire is tehetséges valaki és nyer el teljes ösztöndíjat, ha a lakhatást meg egyebeket a szülők nem tudják finanszírozni, akkor a gyerek esélytelen bármire. Azért néznék egy felmérést a tehetséges ösztöndíjas diákok körében, hogy hány közülük olyan, akiknek a szülei jóval átlagon felül keresnek…
Van ismerősöm, aki Milestone-os és van olyan is, akinek a gyereke Hollandiában tanul egyetemen. Maradjunk annyiban, hogy egyik helyen sem kenyérre kell és mindkét esetben az egyik szülő külföldi állampolgár. Mindkét gyerekbe igen nagyon tolták mindig is a pénzt (magántanár heti 5 napon, nyelvórák stb.) Ugyanezen szülők elmondták, hogy a gyerekeik iskolatársai nem az átlagos lehetőségű családokból jöttek és mindkét család mindig is arra készült, hogy a gyerek nem itthon fog tanulni.
Az elitgimnáziumokban pedig szintén ugyanez a tapasztalatom már 20 évvel ezelőttről is, hogy nem a szegregációból kikerült nagyon tehetséges gyerekek tanulnak ott.
Én imádom őket, leginkább a hangulatuk miatt. Nemsokára utazom Svájcba, alig várom, hogy az ottaniakat is megnézzem.
Mindig megnézem a karácsonyi vásárokat, de maximum a forralt borig jutok. Általában amit kipakolnak bőven nem akarom megengedni magamnak. De nézegetni jó.
Kétszer voltam abban ami a belvárosban van a Váci utcában, nem az én világom, tömeg, lökdösődés, nem hallom a saját szavamat sem a dzsingölbellsztől és nincs ott semmi amire vágynék.
Viszont ide be szeretnék menni pár díszért, mert mesevilág .
Mikor először megláttam a kirakatot nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik… konkrétan beköltöznék a boltba
Oké, most olvasom, hogy bezárnak novemberben. Ilyen az én szerencsém .