Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Inkább nem is kommentálom…

Bakker :cold_sweat::confounded:
Szerk: ez a fatüzelés is röhej. És a megoldás a tanárhiányra? Én szívesen kommentálnán, de kitiltana az Admin a Fórumtagokkal karöltve.

7 Likes

Vagyunk így szerintem páran, hogy olvasva ezeket az “ötleteket” megfogalmazódnak bennünk olyan mondatok, amiket nem bírna el a fórum, sőt a papírlap se.

4 Likes
1 Likes

Nagyon szokatlan lesz, mert az illat annyira megkülönbözteti a nőt és férfit…

Úgy látom a ruháknál is ez lesz, legalábbis sokszor nem egyértelmű, hogy férfi vagy női ruhadarab, a színekben meg jó ideje már bárki bármit hordhat.

Nekem túl sok újat nem mondott , ez olyan nesze semmi fogd meg jól írás volt .
Eleve nemtelenek voltak az illatok már az ókorban is úgyhogy attól, hogy minden unisex lehet 10 éven belül nem estem össze a meglepetéstől.
:slight_smile:
Egyébként csípem a palit és minden olyan embert aki próbálja edukálni a jónépet , hogyan öltözzön és viselkedjen.

1 Likes

Csodás ez a fatüzelési javaslat… egyetlen probléma, hogy hiánycikk a tüzifa és rohadt drága…
Másrészt - egyelőre - van olyan, hogy kikapcsolási moratórium. Nem szokás fűtési szezonban lakossági fogyasztót, főleg közületit kikapcsolni. Nem októberben, hanem májusban fog az emberekre égni a probléma, és akkor is lehet részletfizetést kérni, szóval azért el lehet húzni ezt a dolgot. Az se árt, ha az ember nem engedi be a leolvasót, és megpróbál kevesebbet diktálni/alacsonyabb részszámlán elketyegni.

Nem hagyott nyugodni a kérdés: pontosan mit értenek azon, hogy a jelleggörbét rávetítik a gázban a fogyasztásra? Tehát télen többet lehet elszámolni. Ugyanakkor azt is írták, hogy a többlet nem veszik el, ha az ember nyáron kevesebbet diktál.
Először is, milyen jelleggörbét vetítenek a fogyasztásomra? Az össznépit, amit az ÁSZF-ben is feltüntetnek vagy az én egyedi jelleggörbémet, amit mondjuk az előző éves fogyasztási mintám alapján állapítanak meg?

Mi egy olyan szerencsés házban lakunk, ami befér a nagy magyar átlagba, de ez ugye nem elég. Ezt úgy is kell számlázni!

Két hete, mikor bejelentették ezt az egészet, próbáltam hívni a telefonos ügyfélszolgálatot. Teljesen elérhetetlenek voltak. Na, mondom ok, akkor foglalok időpontot. Ez akkor még sikerült is (ma már 3 hétre előre sehol semmi).

Így ma lehetőségem volt ezt a banális kérdést végre egy élő embernek feltenni. A válasz: nem tudjuk :joy: :joy: :joy:
Ó, mondom, ez csodálatos! Akkor mit csináljak?
Megoldás: aki befér a limitbe, az térjen át átalányra. Imádok diktálni, de azért mindennek van határa, nem fogok kockás papíron jelleggörbéket megpróbálni magunkra vonatkoztatni, hátha nem jól számoltam és kapok egy horribilis számlát.

• egy pro-tipp: számolni kell a korrekciós tényezővel, ami nyáron kb. fél köbméter, télen viszont kb. 2-3, ez pluszban hozzáadódik a számlához (tehát, ha télen mondjuk 200 köbmétert diktálsz, a számlán 202 lesz mégis), így ne 144, hanem 140 legyen a kért havi átalány, hogy tutira beférjen a limitbe.

Hát, ezt tudtam meg :nerd_face: így, bármennyire is utálok előre hitelezni a szolgáltatóknak, így lettünk mi is átalányosok.

7 Likes

Ó, azért ballagtál be pocakkal, hogy ezt az arcodba mondják? Botrány!

1 Likes

Szerintem titkosítsd a mérőórád állását minimum 10 évre. Az ötletgazdáknak bejött a koncepció. /s

1 Likes

@umpalumpa 10 jel, ami arra mutat, hogy még fitt várandós vagy :rofl:

Meg még azt is megtudtam, hogy egy részszámlás +/- 30%-ot át tud állítani az online profiljában, ennyivel is le lehet venni a fogyasztást, ha az elkövetkező 6-8 hónapban nem állsz topon anyagilag. Lassan kezdhetem pénzért árulni a tippjeimet, hogyan cselezd ki a Rezsi Démont (időszakosan). :nerd_face:

Nálunk ennek épp az ellenkezője lesz, nem fogunk elég gázt elégetni az októberi leolvasásig ezzel a kimaxolt átalánnyal, úgyhogy én arra kell figyeljek, hogy visszaemeljem az átalányt. Vicc az egész, hogy ezzel kell az ember b****kodjon még egy olyan háztartásban is, ami elvileg befér az átlagukba.

Arról nem is beszélve, hogy Európa legmagasabb lakossági gázárát határozzák meg, pontosan a túlfogyasztók fogják kifizetni a többiek kvótáját, tehát az állam helyett egymást dotáljuk. De azt is olyan perverz módon, hogy egy szerencsétlen nyugdíjas a Kádár kockájából fizeti a mi modern házunk nyomott árát… ilyen a világon nincs!
A gázár már tizen éve titkos adat, de most már a villamos-energiára vonatkozó adatokat is eltüntette az Energetikai Hivatal, mondván “már senkit nem érdekel”.
Annyira hülyének nézik az embereket, hogy az már fáj.

Sajnos ez az elemzés még borúlátóbb, mint a Surányié volt, de a tisztánlátás sosem árt…

6 Likes

Még jó, hogy bírod ebben a közegben és trópusi melegben :wink:

A többi meg elkeserítő. Minden szakértő is csak találgat, hogy mi lesz a vége ennek :face_with_monocle:

Ez a több, mint 3 hetes görög felkészítő-tábor azért sokat segített viselni a meleget :rofl: na, ott aztán pusztulat volt! Az utolsó napokban már tényleg olyan voltam, mint valami szívbeteg idős ember… kissé túlvállaltam magam, de a párás meleggel nem számoltam, az kicsinált! Nem csoda, hogy helyi nőkön kívül igen kevesen mászkáltak a kategóriámban, 7. hónapban :grinning_face_with_smiling_eyes:
Ez, hogy itt éjszaka nyitott ablakban, kellemes levegőben lehet aludni, maga a mennyország :star_struck:

2 Likes

Azért remélem a "kiképzőtábor"elvezhető volt a hőség ellenére :wink:

Az úszás csodálatos volt! Korfun olyan gyönyörű partok vannak, a tenger meleg, csodálatos a környezet. Jó volt persze kint lenni!

Sajnos ez se jött be, kicsit sem. Összességében az volt a benyomásom, hogy két ilyen elkényeztetett p****át, annyira sznob, budapesti felső tízezer volt a hangulat. Modoros, művi, Lilu meg mindjárt elolvad… közben a nagy színésznő meg úgy tesz, mintha meg se hallaná a bókokat, pedig meghalna, ha nem kapna ennyit. Ennyiben legalább őszinte volt, hogy neki még több fény, pompa és imádat kellene…
Évek óta szinte minden darabot megnézünk a Katonában, nagy rajongója voltam Pálmai Annának, sokáig a kedvenc színésznőm volt, de az elmúlt pár évben már nagyon is a saját maga bűvöletében él és ez nem tesz jót sem a színészi játékának, sem a küllemének. Igenis elengedte magát, fogynia kéne, ez a haj meg nem cool hanem szimplán igénytelen, ahogy formázás nélkül csak beült ide…
Azzal is egyetértek, amit többen írtak, hogy alapvetően az édesanyja árnyékában él, aki sajnos valóban klasszisokkal nagyobb színésznő.
Na, azt meg aztán inkább hagyjuk, hogy fér össze ez a kultúrsznobizmus azzal, hogy majd meghal, hogy a következő NER-moziba is beválogassák… az a benyalás kifejezetten undorító volt. Döntse már el, melyik kapura játszik…

1 Likes

Ó, az a sziget! :smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes: Ott élnék, ha találnék valami egész évben végezhető munkát :sweat_smile:

1 Likes

Előre is bocsánat a nem éppen könnyed hangvételű posztért (és nem áll szándékomban szétoffolni az oldalt), de napok óta rágódom, hogy egyszerű emberként, hogy lehetne ezt megakadályozni. Ez a legeslegeslegeslegvégső opció lehetne csak és kizárólag rövid távon. Sikítani tudnék, de az itt nem segít.
https://wwf.hu/hireink/erdok/ma-indul-erdeinkben-a-rablogazdalkodas/

10 Likes

Engem is kiborít! :sob::sob::sob:
A madarak költési időszakában is lehet mostantól fát vágni. :pensive:

6 Likes

Nem találok szavakat. Ami jelenleg történik az országban, olyan mélységesen felháborító, elborzasztó, nekem rettenetes szorongást okoz. Ezen nem segít, ha más országba menekülök sem, pedig erősen gondolkodom rajta. Nem segít a zero waste sem. De nincs lelkiismeretem nem odafigyelni a vízfogyasztásra, amit lehet csomagolásmentesen vásárolok, stb. Próbálok a saját szintemen ellensúlyozni. Esztelenség. Rezsicsökkentés hosszú éveken keresztül, benzinárstop… Nem ismerjük a fogyasztás valódi árát. Homeschoolra készülünk fel, mert nem tudjuk a gázt megfizetni. Eltöröljük félig a rezsicsökkentést, hogy valaki megfizesse a hiányt. Fatüzelésre állunk át, mert fa van itthon is… Mit nekünk globális felmelegedés! Mit nekünk tudatosság! Környezetszennyezés, levegő szennyezés! Természeti értékek?!
Semmi logika nincs benne. Sebtapaszozzuk az éppen aktuális problémát.

11 Likes

Ráadásul oda teszünk sebtapaszt, ahova lassan sebész kellene.
Mérhetetlenül szomorú idők jönnek, bármennyire próbálok pozitív lenni, és nem szorongani, de nagyon tartok tőle, hogy milyen ősz vár ránk.
Ha egyszer összedől a kártyavár -márpedig meg fog történni, ha fejen pörögnek is- annak olyan következményei lesznek, amire jelenleg gondolni se merünk.

13 Likes

Hát, erre mit lehet mondani? Ha a Balatont be lehet vezettetni kis házi medencének az MNB telkére…
Normális országban ilyenekért utcára mennek az emberek, a birka magyar meg lehajtott fejjel tűri, sőt még el is mondja, hogy mi lenne velünk a Kedves Vezető nélkül? Sajnos ennyit tud ez ország, pontosan kitermeli a neki való vezért…
Én is minden nap csak kamillázok, milyen elmeroggyant, minden racionális alapot nélkülöző, ad hoc baromsággal lehet ezt még megfejelni, de sikerülni szokott nekik meglepniük!
Például a másik: közmunkás is mehet felügyelni az oviba… csodálatos… mert ahhoz ugye se erkölcsi, se pszichológiai alkalmassági, se pedagógiai ismeretek nem kellenek? Végül is csak a gyerekeinket bízzuk rájuk. Ezt sosem értettem, hogy az emberek miért ennyire közönyösek az oktatással kapcsolatban. Évek óta járkálunk tüntetni a még meg nem született gyerekünk érdekében a pedagógusok mellett, de hogy egyszer nem hallottam még olyat, hogy a szülők és gyerekek együtt szíveskedtek volna például élő láncot alkotni egy iskola körül, hogy eddig és ne tovább?!
Birka nép, egye meg, amit főzött!

14 Likes