Egyszer megveszem nagyban. Most csak egy picikém van ebből az éjjeli maszkból. Van egy kicsi a gélkrém hidratálóból is, amit nagyon szeretek. Guszta a színe, az állaga, az illata, szuperül hidratál, csak elérni nehéz kicsit.
Annyira örülnék egy magyar Sephorának (az más kérdés, hogy milyen hamar jönne el a kenyéren és vízen élés)…
Szuper cikk! Egyszerű, de nagyszerű. Sajnos sok embernek fogalma sincs ezekről az alapvető hulladékkezelési dolgokról (pl. alap, hogy szelektíven gyűjtünk). Terjesszük az igét!"
Én is mindig örülök, ha Sephora közelébe kerülök, de amint belépek, egyszerűen nem tudom mi lesz velem, elveszítem az érdeklődésemet, biztosan a bőség zavara hat rám, és üres kézzel, mindennemű hiányérzet nélkül kisétálok. De azért csak jöjjön hozzánk is a hálózat!
Sajnos tényleg nem alap a szelektív hulladékgyűjtés, és általánosan elterjedt kifogás, hogy úgyis összeöntik az egészet… Nagyon sokszor hallottam már ezt. Pedig néhány apróságra elég odafigyelni, és már nagyon sokat tettünk. Örültem hogy rátaláltam erre a cikkre, mert “vitahelyzetben” alátámasztja az érveimet - értem ezt úgy, hogy gyakran kapok furcsa nézéseket, hát még “ugye tudod, hogy semmit sem ér” kérdést, amikor valaki megtudja, mennyire figyelek a szelektív hulladékgyűjtésre. Nagyon nehéz az ilyen helyzeteket kezelnem, mert nem vagyok egy térítős típus, de azt nem bírom elviselni, ha belegázolnak a lelkivilágomba, sajnos nem tudom kezelni, amikor letámadnak. Automata védekező állásba váltok, és hát nem mindig sikerül szépen. Írásban egy fokkal jobb, kétszer is átgondolom, hogyan fogalmazok, és sikerül szépen kiállnom általában magamért. Na de visszatérve, már van mire hivatkozni, ha valaki hirtelen felindulással közölné, hogy fölösleges amit csinálok, és nem is kell hozzá védőbeszédet mondanom.
Haha, na velem pont az ellenkezője esett meg, összevásároltam mindent. Nem bántam meg semmit, bár a pénztárcámat megviselte (azt hiszem azóta nem is mertem sminkre költeni). Remélem legközelebb tudok legalább egy kicsit átgondoltabb lenni.
…és a cikk szerint nem is Bp-en történik mindez a preciz válogatás, szóval elvileg itt is minimum így mennek a dolgok.
De amelyiknél azt írja, hogy ritka alkalom, hogy az eredeti arca jobb mint a sminkes ( valami ilyesmi), azt csak én nem látom csúnya sminknek? Mit kell ott látni? Az orrát?
Ezen a tanácson akkorát nevettem . Köszi, hogy leírtad :).
Múlt héten futás közben elhaladtam egy üveges szelektív mellett, persze mibden sz*rt kiraknak mellé a parasztok (bocs, de ebben az esetben nulla a toleranciaszintem), amikor ott jártam, leparkolt egy menő Audi, kiszáll melegítőben egy pár és kiraktak egy nagy zsák szemetet. Magamhoz képest eldurrant az agyam, persze nem hatotta meg őket, de olyan mérges voltam, hogy gyalogolnom kellett, mert remegett a térdem. Meg kellene szüntetni az üveges szelektíveket is és komolyan venni a pénzbüntetéseket, mert ezek nem értenek másból.
Ez annyira felháborító Őszintén nem értem meg Én is elhaladok egy hulladéksziget mellett minden futásnál, és ami körülötte van, az nagyon kemény. De alapból szoktam nézni útközben is hogy milyen szemetes a park, múltkor hazafelé el is kezdtem felszedni a szemetet, de kb 5 méter után több nem fért a kezembe. Vannak kint kukák, mindegyik tömve, de gondolom az építkezés miatt is rengeteg kajás dobozos zacskó /papír van belegabalyodva a fűbe mindenfelé. Én nem értem, hogy miért érzi bárki, hogy okés eldobni a szemetet. Arról nem is beszélve, hogy mennyi mehetett volna a szelektívbe. De ha addig nem is jut el valaki, egy utcai szemetes azért annyira nem nagy dolog…
Na ja… meg térfigyelő kamerát szerelni mindegyik mellé…
Sajnos a köztisztaság botrányosan leromlott az elmúlt években. Nem csoda, minden pénzt kivonnak onnan is. Ömlik ki a szemét a köztéri kukákból, régen mindennapos látvány volt egy locsoló vagy egy seprő autó a pesti utcákon, most jó, ha évente egyszer látok ilyet, mondjuk hőségriadó idején. Tényleg baromira szomorú, hogy ahogy kocsival is mész, mindenhol szeméttenger az autóutak mellett. A patkányok meg terjednek ezerrel… A másik meg a hugy meg a szar, de szó szerint… olyan helyeken is, mint mondjuk a Madách tér, a belváros kellős közepe… De nálunk a 12-ben is… próbálj meg befogott orr nélkül átmenni a Gesztenyés kerten vagy a trafóállomás mellett a BAH-csomóponton. Ja, a felüljáró alatt az még hulladéklerakó is. Múlt héten is ott hugyozott a postás a zöldben, mintha a világ legnormálisabb dolga lenne… a 112-es buszmegállótól 20 méterre meg egy jól öltözött nő érzete úgy, hogy ez a legjobb hely lehugyoznia egy fát. Hát, nem tudtam, hogy hova nézzek, merre menjek, úgy ledöbbentem. Mindezt egy étterem mellett… miért nem lehetett oda bemenni?
Velünk srégan szemben volt szelektív sziget, hála az égnek, hogy megszüntették. Minden éjjel jött valaki, és felborította, hogy ki tudja belőle szedni a visszaváltható üvegeket. Még hozzánk is elhallasztott, képzelem milyen lehetett annak a ház lakóinak, ami előtt volt…
Tavaly volt az a rendelet, amikor kitiltották a hajléktalanokat az aluljárókból, közterületekről. Miután életbe lépett, emlékszem, először furcsa volt az Örsön az aluljáró, hogy nincs büdös és zaj, aztán rájöttünk, hogy miért. Persze jött a hatalmas felháborodás, hogy vonják vissza, mert szegény hajléktalanok. Úgy látom, akkor úgy döntött a város vezetése, hogy akkor legyen, csináljanak csak azt amit akarnak. És most rosszabb a helyzet, mint korábban. Szerintem kivárnak, hogy mikor mondja azt a lakosság, hogy mégiscsak ki kéne tiltani az oda nem illő elemeket…
Félreértés ne essék úgy, ahogyan azt az egészet csinálták, nem volt normális (kb. olyan, mint a kötelező napi tesi óra, csak éppen pl. a gyerekeim iskolájában 24 osztályra van 1 db tornaterem), de az sem ami most van.
Teljesen egyetértek. Szociális lakhatás kéne, meg szociális háló, hogy el se jusson valaki a szociális lakhatásig, főleg nem a hajléktalan szállókra, ahol állat módjára tartják szétválasztva a családokat/párokat, még jó, hogy nem akarnak bemenni. De ugyanakkor szerintem egyáltalán nem normális, hogy az “emberség” látszata okán kell együtt élnünk azzal, hogy minden pesti utca hajléktalanszállóként üzemel, a tömegközlekedésről nem is beszélve… ez totális hungarikum, hogy télen a BKV=a hajléktalanszállóval. Én évek óta nem vagyok hajlandó sehova leülni, se a tömegközlekedésen, se köztéri padokon, ugyanis mindegyiken tanyázott már hajléktalan, és sajnos egyáltalán nem a szitkozódás kategória, hogy “tetves hajléktalan”, mert tényleg azok, és ez közegészségügyi kockázat. A legnagyobb tanulság szegény nagymamám volt, akit mikor combnyaktöréssel elvitt a mentő, ajándékba kapta hozzá a rühességet, mivel elfelejtettek lepedőt cserélni egy hajléktalan után.
Azt már sajnos én is “megnyertem”. Még otthon laktam, amikor egyszer vonattal utaztam, és Budapesten kellett átszállnom, de sok idő volt a két vonat között. Mit tudtam én, hogy Bp-en a vasútállomáson nem szabad leülni…
Valami piros folttal kezdődik az egész, annak a megjelenéséből a bőrgyógyász frankón kiszámolta, hogy hol is szedtem össze…
De, hogy ellenpéldát is mondjak, amikor férjem kórházban volt, harmadik este bekerült a kórterembe egy hajléktalan. Tök normális fazon volt, értelmesen lehetett vele beszélgetni. Még azt is elmondta, hogy a helyzetéért ő a hibás. Jól menő vállalkozó volt, aztán magánéleti zűrök miatt inni kezdett, és gyakorlatilag elitta mindenét. Érdekes dolgokat mesélt az ellátórendszerről is, már amennyire annak lehet nevezni.
Ó! Nagyon sajnálom!
A hajléktalanság borzalmas probléma több szempontból is. Meg kéne próbálni kezelni…
Máté Péter emlékére