Tisztára, mint valami zombi filmben
Ez szerintem nem járvány. Legalábbis nem úgy, mint a . Egy tartomány, szóval bakteriális vagy parazitafertőzést nem zárnék ki, bár gondolom, ha ilyen egyszerű lenne, már rájöttek volna. Habár, ha ennyire jól behatárolható a korcsoport, az agyat támadja, ráadásul úgy hogy mindenkinél csak a tünetek egy random válogatása jelenik meg… még akár toxikológiai eredetű is lehet.
Aztán fene tudja. Belőlem csak dr House meg a Plague INC játék beszél
Úgy legyen.
Engem az ijesztett meg, hogy elkaphatja az is, aki nem evett a nyomorult homárból. Szóval fertőző lehet. De ha baci vagy parazita, arra legalább valszeg van gyógyszer is.
Még azt se tudják, hogy mi okozza. Egyelőre nem kell hogy tartsunk tőle
Ti szeretitek a Marmite-ot?
Fú, én ezt az ételt nem ismertem.
Nem vagy vele egyedül!
Én Londonban ettem mindig. Nem létszükséglet, de időnként azért veszek egyet a British Store-ból.
Nem, de a bovrilt nagyon!
Azt még én nem kóstoltam.
Ha a marmite megvolt, akkor képzelj bele egy halvány marhahúsleveskocka-ízt, és megvan. (Ez az új, élesztős verzió - volt szerencsém a régihez, na az volt az igazi!)
Amúgy én nem kenyérre kenem, hanem forró vízbe keverem és úgy iszom mint a britek a teát. És a 100% brit kollégám is ki van akadva tőle
Hát, tudom, mi az, de még nem vitt rá a lélek, hogy megkóstoljam
Kontra:
“Egyelőre az országok 90%-ában érvényben van egy vagy több olyan törvény, mely diszkriminálja a nőket. 2018-ban nagyjából 379 millió nő szenvedett el bántalmazást a szüleitől, és egyetlen ország sem teljesített tökéletesen az inkluzivitás kategóriájában. Pakisztánban a férfiak 75%-a szerint elfogadhatatlan, hogy egy nőnek fizetett munkája legyen (ugyanez az arány több mint 50% Bangladesben, Jemenben, Irakban, Líbiában és Afganisztánban), Bahrainben pedig egy új rendelkezés szerint a nők nem hagyhatják el az otthonukat egyedül a férjük engedélye nélkül, a globális genderszakadék a foglalkoztatottak körében 30 százalékpont, néhány kivétellel, mint Ruanda, ahol a nők 93%-a dolgozik. Nagy út áll még előttünk a valós női emancipációig, ha eddig nem tudtuk volna, most itt van előttünk, számokban”
Részlet egy Elle magazin cikkből.
Nem rég találtam ezt az oldalt. Nagyon sok hasznos, bőrápolással, hatóanyagokkal, termékekkel kapcsolatos info:
https://thedermreview.com/
Rúzsok, ajakápolók tesztje, és egy elég hasznos(nak tűnő) írás.
Rémisztő dolog a fuldoklás, én novemberben kaptam ajándék sütit a szomszédtól, jó ragacsos brownie volt. Reggel beültem a kádba és gondoltam ott megeszem. Első falatot benyomtam , szokásos Habzsol Háp mohóság, egy csuklás kíséretében megakadt. Se föl- se le, hiába végeztem elsősegély tanfolyamot nem tudtam magamon segíteni se segítségért kiabálni. Nem tudom meddig kínlódtam , nekem hosszúnak tűnt amíg végre megindult lefelé. Bosszúból megettem a maradékot miután bőgtem egy kicsit
Nem is tudtam hogy a brownie is veszélyes… de akkor felveszem a listára, mert én is rettegek a fuldoklástól. Két éve egy elég nagy halszálka akadt a torkomom, annyira megrémültem hogy összezáródott valami a torkomban és nem kaptam levegőt. Azóta nem ettem filézetlen halat, pedig szeretem.
Nekem sajnos ismerős volt az érzés mert kb. 15 évvel ezelőtt olyan tüdőgyulladásom volt, hogy valami trutyi szaladgált fel- le bennem, és időnként fulladtam, ugyanígy. Rettegtem lefeküdni azóta is majdnem ülve alszom a brownienál szinte ismerős pacsit adott a halálfélelem.
Halat csak a Rio Mare halacskát eszem meg, abban nem kell vadászni