Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Tisztára, mint valami zombi filmben :dizzy_face:

2 Likes

Ez szerintem nem járvány. Legalábbis nem úgy, mint a :crown: . Egy tartomány, szóval bakteriális vagy parazitafertőzést nem zárnék ki, bár gondolom, ha ilyen egyszerű lenne, már rájöttek volna. Habár, ha ennyire jól behatárolható a korcsoport, az agyat támadja, ráadásul úgy hogy mindenkinél csak a tünetek egy random válogatása jelenik meg… még akár toxikológiai eredetű is lehet.
Aztán fene tudja. Belőlem csak dr House meg a Plague INC játék beszél :smiley:

3 Likes

Úgy legyen.
Engem az ijesztett meg, hogy elkaphatja az is, aki nem evett a nyomorult homárból. Szóval fertőző lehet. De ha baci vagy parazita, arra legalább valszeg van gyógyszer is.

Még azt se tudják, hogy mi okozza. Egyelőre nem kell hogy tartsunk tőle

1 Likes

Ti szeretitek a Marmite-ot?

Fú, én ezt az ételt nem ismertem. :open_mouth:

2 Likes

Nem vagy vele egyedül! :thinking:

1 Likes

Én Londonban ettem mindig. Nem létszükséglet, de időnként azért veszek egyet a British Store-ból.

Nem, de a bovrilt nagyon!

Azt még én nem kóstoltam. :slight_smile:

Ha a marmite megvolt, akkor képzelj bele egy halvány marhahúsleveskocka-ízt, és megvan. (Ez az új, élesztős verzió - volt szerencsém a régihez, na az volt az igazi!)
Amúgy én nem kenyérre kenem, hanem forró vízbe keverem és úgy iszom mint a britek a teát. És a 100% brit kollégám is ki van akadva tőle :smiley:

2 Likes

Hát, tudom, mi az, de még nem vitt rá a lélek, hogy megkóstoljam :grinning_face_with_smiling_eyes:

Kontra:
“Egyelőre az országok 90%-ában érvényben van egy vagy több olyan törvény, mely diszkriminálja a nőket. 2018-ban nagyjából 379 millió nő szenvedett el bántalmazást a szüleitől, és egyetlen ország sem teljesített tökéletesen az inkluzivitás kategóriájában. Pakisztánban a férfiak 75%-a szerint elfogadhatatlan, hogy egy nőnek fizetett munkája legyen (ugyanez az arány több mint 50% Bangladesben, Jemenben, Irakban, Líbiában és Afganisztánban), Bahrainben pedig egy új rendelkezés szerint a nők nem hagyhatják el az otthonukat egyedül a férjük engedélye nélkül, a globális genderszakadék a foglalkoztatottak körében 30 százalékpont, néhány kivétellel, mint Ruanda, ahol a nők 93%-a dolgozik. Nagy út áll még előttünk a valós női emancipációig, ha eddig nem tudtuk volna, most itt van előttünk, számokban”
Részlet egy Elle magazin cikkből.

2 Likes

Nem rég találtam ezt az oldalt. Nagyon sok hasznos, bőrápolással, hatóanyagokkal, termékekkel kapcsolatos info:
https://thedermreview.com/

1 Likes

Rúzsok, ajakápolók tesztje, és egy elég hasznos(nak tűnő) írás.

https://febesz.eu/index.php?page=hirek&id=761

2 Likes

:astonished:

Rémisztő dolog a fuldoklás, én novemberben kaptam ajándék sütit a szomszédtól, jó ragacsos brownie volt. Reggel beültem a kádba és gondoltam ott megeszem. Első falatot benyomtam , szokásos Habzsol Háp mohóság, egy csuklás kíséretében megakadt. Se föl- se le, hiába végeztem elsősegély tanfolyamot nem tudtam magamon segíteni se segítségért kiabálni. Nem tudom meddig kínlódtam , nekem hosszúnak tűnt amíg végre megindult lefelé. Bosszúból megettem a maradékot miután bőgtem egy kicsit :smiley:

7 Likes

Nem is tudtam hogy a brownie is veszélyes… de akkor felveszem a listára, mert én is rettegek a fuldoklástól. Két éve egy elég nagy halszálka akadt a torkomom, annyira megrémültem hogy összezáródott valami a torkomban és nem kaptam levegőt. Azóta nem ettem filézetlen halat, pedig szeretem.

3 Likes

Nekem sajnos ismerős volt az érzés mert kb. 15 évvel ezelőtt olyan tüdőgyulladásom volt, hogy valami trutyi szaladgált fel- le bennem, és időnként fulladtam, ugyanígy. Rettegtem lefeküdni azóta is majdnem ülve alszom a brownienál szinte ismerős pacsit adott a halálfélelem.
Halat csak a Rio Mare halacskát eszem meg, abban nem kell vadászni :relaxed:

2 Likes