Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Hmm, érdekes cikk.
Ti használtok öblítőt?

6 Likes

Én nem. Ma már vannak annyira finom illatúak nekem a mosószerek is, hogy elég csak az. Régen is csak alkalmanként használtam. A mosógépeken meg ilyen nyálkás izé marad utána a tartályban és a ruhát is bevonja valamivel, így rájöttem, hogy lehet nélküle élni.
Az nem tűnt fel viszont, hogy öko címke egyiken sincs :open_mouth: ez tényleg érdekes!

3 Likes

Ecet a barátom. Semlegesíti a mosószer lúgosságát. Sosem akartam, hogy “jó” illatúak legyenek a ruháim, csak tiszták. A tiszta, az jó illatú.

9 Likes

Imádom őt, annyira egyedi, nekem bejön ez a sok bizsu meg szín, én is így akarok kinézni 100 évesen :star_struck:

1 Likes

Ja, eredetileg a fiam ekcémája miatt hagytam el teljesen. Az ő ruháit eleve külön mosom mosódiót használva. Nem vagyok egy ökomami, de ezt muszáj volt és minden jól működik így is.

6 Likes

Nem. Vízzel hígított ecetet használok, már nem tudom, hol olvastam. Nem lesznek büdösek a ruhák, a frissen mosott textilnek víz-és tisztaságillata van.
Az adagolóban felgyűlő enyőke miatt se hiányzik.

6 Likes

Én hol használok, hol nem. Ruhától függ. Meg néha el is felejtem. :grinning:
De tényleg, az ecetet már én is olvastam.

2 Likes

Hú én ezek szerint rossz vagyok, használok öblítőt és még illóolajat is teszek bele és még tolom a mosogép fertőtlenítő vízlágyítót is.
Mosópor helyett mosó gélt használok, abból van több féle, igazodva , hogy fekete, fehér vagy színes ruha ami épp pörög a gépben.
Amit ír a cikk abból én semmit sem tapasztaltam, se büdösség , se nyálka , se allergia nem volt eddig.
Nagyon szeretem a frissen mosott ruha illatát annál már csak az a jobb ha napon szárad.

4 Likes

Nem, én sem használok régóta. Mosóparfümöt esetleg, de alapvetően az illatra nem hogy nincs szükségem, de még zavar is. Eredetileg környezetvédelmi okokból hagytam el, illetve törölközőkhöz soha nem használtam. Ecet, vagy citromsav az általános “öblítőm”. Trend projekten tavaly nyertem silant, és akkor jöttem rá, hogy tényleg nagyon puhák lesznek tőle a ruhák. Így azóta azért van otthon öblítő, hogy ha valami plédet mosok, vagy aminél kifejezetten szeretném a puhaságot élvezni, akkor tudjam használni. De nem fogy valami gyorsan. :smiley:

3 Likes

Nyálkával, penésszel, büdösséggel már találkoztam. Hú, mennyi munka volt eltüntetni!

1 Likes

Szerintem semmi baj az öblítővel, én használok. Nekem az a logikám, hogy ha a hajamra teszek kondicionálót, akkor a ruhának is kell. Főleg a vastagabb, strapabíróbb daraboknak, amiket többet hordok, mint a kényesebbeket. De pl fehérneműhöz és maszkhoz inkább fertőtlenítőt teszek a gépbe helyette.

1 Likes

Èn azt olvastam pàr hete, hogy a folyèkony ill. Kapszulàs gèlek helyett a mosòporos hasznàlattòl nem lesz sem a ruha se gèp punnyadt szagù. Ès igaz! A folyèkony gèlektől parfümös illatùak lettek a ruhàk ugyan, de mègis lehetett èrezni hogy vhogy nem frissek olyan fura szaguk volt. Annyi hogy a mosòport feloldom forrò vìzben ès ùgy öntöm az adagolòba, teljesen màs vègre tisztàk a ruhàk. A kapdzulàkat meg elhadznàlom majd a függönyökre. Nàlam is ecet van öblìtő helyett. Nem is vakaròzom ruhahordàs közben.

1 Likes

Én mindig használok, régen volt hogy nem használtam, de valahogy nem éreztem olyan frissnek, tisztának a ruhákat.

5 Likes

Nagyon tetszett, az írás is és az úr élettörténete is! :slight_smile:

3 Likes

Érdekes és sajnálatos életutak. És: ne ítéljünk elsőre, ami még eszembe jutott a cikk olvasásakor.

2 Likes

Szuper írás volt, ha tartana előadást szívesen elmennék rá. Az, hogy ingyen oktat valami fantasztikus ezt nevezik elhivatottságnak.
Szeretem a sportot , kutatok is az emlékeim közt de rá sajnos nem emlékszem.

2 Likes

Újra itt vannak Lisa Velvet rúzsai.

4 Likes

Olyan szépek az újak is! Nekem picit sok a nude, de azért tudnék csipegetni :face_with_hand_over_mouth: A Cinnabar kicsit emlékeztet Pat Fever Dream árnyalatára.

2 Likes

Sajnos már el is fogytak… :frowning: