Lapozó - WEB oldal és cikk ajánló

Nekem is Barcelona jött ki :slightly_smiling_face:

1 Likes

New York.
Egyszer elmennék megnézni az tuti, de nem bírnám azt a nyüzsgést hosszú távon, ami ott van. Még a budapesti nyüzsgést sem bírtam :smiley:

1 Likes

New York…
Pedig tengerpartos-szigetes-jógázós válaszaim voltak :laughing:

1 Likes

London? WTF?! Hát, ezt nem tudom, hogy adták össze: eszpresszó, pizza, jóga, Bali, vennék egy magányos szigetet, borozom és a humor a pasi legfőbb jellemzője :thinking:

Amúgy meg egyértelműen a mediterrán helyszínek vonzanak, maximum egy Szingapúrt tudnék hosszútávon bevállalni. Na, mindegy :slight_smile:

@umpalumpa: Ha megnyílnak újra a lehetőségek, mindenképpen menj el Barcelonába! Olyan szuper az a hely! Talán most nem is lesz még egy ideig akkora tömegturizmus, mint az elmúlt években, kellemesebben be lehet barangolni. Csodás az építészete, a múzeumok és a konyha! Szuper az a hely!
Nekünk 1-2 éve nagy rátalálás volt Andalúzia is, leesett az állunk, mennyi gyönyörű látnivaló van és milyen eszméletlen olcsóság! Mondjuk konyha terén mi inkább halasak vagyunk, ez a rántás mánia kevésbé jön be, de magyarok körében ez még külön plusz pont is lehet :smile:

5 Likes

Köszi az ajánlót! A családban ketten halasak vagyunk a 3-ból.
Mi az a rántás-mánia? Az andalúzok is rántást tesznek sok ételbe?

Barcelona :heart::heart:.

1 Likes

Los Angeles
Kb. az utolsó hely, ami érdekel, az az USA…

2 Likes

Párizs
A tavalyi nyaralásunk óta biztosan tudom, hogy soha nem laknék ott! :smiley:

3 Likes

Pizzából készül a betlehemi jászol Olaszországban (ragazze.hu)

1 Likes

“Csak gyomra legyen hozzá az embernek.”
Meglepő helyen épült a világ első aranyhotelje - Gazdagisztán (blog.hu)

@umpalumba: Nem egészen, úgy értem, mindent - is - kirántanak :slight_smile:
De vannak a rántott sajtos és kolbászkrémes golyókon kívül más isteni tapasok is, például a hideg fokhagymás paradicsomleves (alias salmorejo) vagy a csicseriborsós spenót, vagy mézben sült kolbász20200725_135346 kák meg van egy ilyen “whiskey-s sertés sültkrumplival” (a személyes kedvencem), vagy sült paprika. Jókat lehet enni náluk is :slight_smile: mellékelek egy kis illusztrációt :slight_smile:20200725_132813

8 Likes

Ahaaa, köszi! Szóval sütve. Jó, tápláló kaják, nekem itt végem lenne :grin:
Azt nem tudom melyik nép találta fel a bő olajban sütést és bundázást, de a portugálok, akik szomszédaik elvitték Ázsiába is, pl. Japánba. De ezt Neked írom? Te vagy az Ázsia-szakértő :smiley:
Ja, és a zöld izék azok sült paprikák? Csípősek?

1 Likes

Újabb praktikák
… Miért pont a vodka?

1 Likes

A benzint említették?

Nem, az kimaradt. :female_detective:

1 Likes

Igen, a zöldek sült paprikák, csemege :slight_smile:
Minden szuper finom volt! Kipukkadtunk állandóan mi is :smile: de annyira finom ételeik vannak.
Egyébként nagyon érdekes volt, Sevillában a Metropol Parasol aljában működik egy piac, hát, hogy ott mennyi féle termék volt, el voltunk ámulva! Olyanokat esznek, hogy csak néztünk… bárányagy… :roll_eyes: na, azt sehol nem láttuk az étlapon :smile:

1 Likes

Juj, az az agy, biztos helyi specialitás és nem merték feltenni az étlapra. Elég veszedelmesen hangzik :laughing:

1 Likes

Ez cuki :grinning:

5 Likes

Több, mint érdekes. Én a színésznő helyében éreztem volna kényelmetlenül magam szál egyedül, nem a modellek helyében. Ők legalább többen voltak :slight_smile:

2 Likes

Szerintem ez sokkal kevésbé kényelmetlen, mint a Twilightban fapofával szenvedni.:stuck_out_tongue:

2 Likes