13 éve (azért tudom ennyire, mert amikor a nagyobbik gyerekkel kismama voltam, akkor jártunk ott) még volt a Mammutban egy olyan étterem, hogy minden étel csokoládés volt. A húsos fogások is.
Nagyon finom volt minden. A vacsora után még mondtam is, hogy ez most vérré vált a gyerekben.
Senki sem mondta azt ,hogy nem veheti meg és hidd el nem is irigylem tőle. Nekem nem tetszenek a L.V táskák . A Furlákkal más a helyzet egyre én is gyűjtöttem és meg is vettem azóta is dédelgetem.
Ez az outfit-es videó nem a szívem csücske az is igaz,de csodálom az elszántságát ,hogy ennyiszer képes volt átöltözni ehhez a kis táskához.
Ő ezt régóta szerette volna, had örüljön. Kb. mint egy kisgyerek aki végre megkapta az első számítógépét, csak ő megdolgozott érte.
Nekem szimpatikus ha valaki a mai világban még őszintén (ennyire) tud örülni valaminek.
Szerintem ő most váltja valóra az álmait. Lefogyott és többet engedhet meg magának.
Megfogalmazott, kimondott egy csomó dolgot, ami eddig csak a fejemben létezett.
A kéket választom
Megmondom őszintén, én ezzel egyáltalán nem értek egyet. Mármint az tény, hogy egy férfiközpontú és férfiak által uralt világban sokkal több nyílt alkalmuk/intézményük van a férfiaknak az ilyesmire, de ezzel együtt is:
- egyrészt a nők ugyanúgy tárgyiasítják a férfiakat. Ugyanúgy a külső az első, ugyanúgy vehet nő is magának férfit (mindig is megtehette) és ugyanúgy ismeri mindenki azt a tipikus női vezetőt, akinek 3 fiatal férfi csicska lohol a nyomában…
- másrészt meg nem kéne ilyen szélsőségesen elítélni a szépségbe vetett vizuális örömöt. Én a mai napig rá tudok csodálkozni egy-egy testrészemre (vagy a máséra ), hogy mennyire szép, jól esik nézni. (Mondjuk az igaz, hogy én esztétikailag nagyon érzékeny vagyok, jó és rossz irányba egyaránt. Ha valamit aránytalannak találok, akkor menthetetlenül csak arra tudok koncentrálni, szörnyű. Vannak ilyen fóbiáim is, mint a bikanyak, ha valakin észreveszem, rá nem bírok nézni, de ugyanígy megőrjítenek at E.T. nyakú emberek… nincs könnyű életem.) Nagyon kegyetlen tény, de a szépség és a fiatalság, legfőképpen pedig a kettő együtt a legértékesebb valuta. Még szép, hogy ezzel (leginkább az ígértével) lehet mindent eladni. Ez szerintem nem irigység kérdése… Az már persze önismeret és realitásérzék függvénye, hogy a reklámok hatására például el tudjuk dönteni, befizetünk-e felvágatni magukat. De abszurd lenne elvárni, hogy az aránytalant idealizáljuk, mondván, hogy attól majd mennyivel jobban érzi magát a vizuálisan aránytalan többség… jó vicc.
Nincs a szépséggel semmi baj. Az a rossz, amikor arra buzdít az egész világ, hogy azt kell hajszolni, mert ha nem vagy szép, akkor értéktelen vagy. Ez a marhaság, mert egyrészt szubjektív a szépség, másrészt múlandó és a belső értékek jobban szépítenek, mint bármi.
Nekem sokat változott a szépséghez való hozzáállásom az éveim során, de főleg 40 fölött. Régen nekem a hibátlan volt a szép, most a tökéletlenben keresem, mert sokkal izgalmasabb. Ez csak az én látószögem. Ettől még a szabályos is nagyon szép.
Csak akkor van baj, ha ez vezérli a nőket és elhiszik, hogy nekik nincs más dolguk ezen a világon, mint hogy szépek legyenek és olyan “egyenszépek”. Hiszen annyi más cél is van ezen bolygón.
Ha ez igaz lenne a Krémmánia nem lenne ilyen népszerű.
Igen, én is abszurdnak tartom, azért osztottam meg. A cikk olvasói a kőkorszakban élnek :D.
Már most várom a hétvégét!
Ez érdekes még fogom nézni. Köszi!
A könyvnek utána nézek
En is szatmari vagyok.
Volt egy gyonyoru zsinagogank is, itt imádkozhattak utoljara az elhurcolt zsidok. De sajnos gyorsan lepusztult miutan eltunt a varosbol a sok zsido. Aztan 10-15 eve ossze is omlott. Kar erte.
Nem sok mindent tudok a témáról, azért nézem meg a filmet, nagyon érdekesnek tűnik.
Biztosan erdekes lesz!
Ha valamilyen csoda folytan a jovoben megtekintheto lesz youtube-on vagy videan, szolnatok, kerlek?