Érdekes, ki gondolta volna, hogy a rúzsnak ilyen hatása van?
Engem is meglepett. Lehet egy high-end vörös rúzs státusz szimbólum a nőknek
Ne csapjatok agyon, hogy ezt ide teszem Magamat is a vásárlás-függők közé sorolom.
Simán. Sok terméknek az dobja meg az ázsióját, hogy a márka kiépített köré egy imidzset (a parfümöknél ez nagyon markáns jellemző) és az emberek összekapcsolnak egy életérzést az adott termékkel vagy magával a márkával. Nagyon jók pl. a Catrice rúzsok, de egy YSL (vagy a gourmet sminkelőknek pl. egy Lisa Eldridge) mást is közvetít, mint pl. a bársonyos érzést az ajkakon, úgy érezzük, eggyé válunk vele. Többről szól, mint a minőség. Én pl. ma roppant kifinomultnak és menőnek éreztem magam pont egy Lisa Eldridge rúzzsal a számon. Mint amikor a varázsló felveszi a csillagos égboltot ábrázoló köpönyegét.
De jó hasonlatot választottál!
Gondoljunk a harci tetoválásokra, arcfestésre, szimbólumokra stb. A kettő nem áll messze egymástól. Én is úgy érzem, hogy a sminkkel, ruhával meg a reggeli rituálé többi tagjával felvértezem magam a napra. Plusz, ha ezek a rutinlépések nincsenek meg, úgy érzem, kezdek szétesni, de ennek inkább az Aspergeremhez van köze.
jó pár éve olvastam egy posztot vagy cikket vagy nem is tudom már mit, amit egy anyuka írt. sajnos nem találom, de az volt a lényeg, hogy nagyon nehezen jutott ideje magára, és emiatt egyre elhanyagoltabbnak érezte magát (kulcsszó, hogy érezte… másoknak talán fel se tűnt volna). és hogy amikor a gyerkőc oviba ment, volt ott egy nagyon csinos anyuka, na nem piperkőc módon, csak nagyon egyben volt, kényelmes de csinos ruhában, széttaposott cipő helyett balerinában, stb. és hogy mindig volt rajta egy csinos, de abszolút nem túl hivalkodó rúzs. a cikket író anyuka is vett magának egy rúzst, másnap reggel pedig szakított magának 3 perccel több időt arra a reggeli arcmosás helyett hogy bekenje az arcát hidratálókrémmel, és feltette az új szerzeményét, és szinte 10 évvel fiatalabbnak látta magát a tükörben. és azután mindig fordított magára ennyi énidőt - ami még mindig nem volt sok, de mégis sokkal jobban érezte magát a bőrében.
egy rúzs talán luxuscikk, de mindenki találhat magának egy megfizethető darabot, viszont sokaknak annyit dob az önképén, ezen keresztül pedig az önbizalmán, ami pedig megfizethetetlen.
Én is a Visszajövök c. daluk pedig csupa pozitív energia, mindig feldobja a hangulatom
Asszem én befizetek, jó “lecke” lesz
Én is abszolút függő vagyok. Nagyon igyekszem leszokni, deee… mindig van valami indokom, hogy vásároljak. Utána meg gondolkodom, hogy erre nem is volt szükség…
Milyen kár hogy manapság a maszk miatt pl nekem szinte felesleges, pedig nagyon elkezdtem szeretni én is a rúzsokat .
Nekem a KN95-ös nem szedi le a színezett ajakbalzsamokat, csak a szájra jobban tapadó textilmaszkok ill. a sima sebészeti maszk is. Lehet találsz a csókálló rúzsok között neked valót, azt talán a maszk se szedi le (miután megszáradt).
Lehet benne valami, én nem vagyok egy nagy rúzsfogyasztó, de most van ez a limitált Chiara Ferragni kollekció, és azt a csodás, sziporkázó piros rúzst meg fogom venni belőle!
Ezt a kollekciót pont posztoltam nemrég az újdonságos topikba, annyira megtetszett a design.
Szép piros, mondjuk én a matt Fashion darlingra mennék rá.
nagyon jòk
Imádom a zenéjüket! Minden nyáron fellépnek a városunkban, és idén Szigligeten is megnéztük őket.