Egyáltalán nem gázosak a körmeid, csak meg kell szokni, hogy más látványt nyújt a szslonban készítetthez képest. Amikor úgy látom, hogy sikerült normálisan kilakkoznom, akkor is tökéletlenebbnek hat, mint a friss géllakos körmök.
Plusz egy pont a Manucuristnek (bár más problémám van, tényleg segít), az Essie pedig nekem megváltás, mert a legtöbb lakkjukat sikerül úgy felkenni, hogy ne maszatoljak össze mindent, a fedőlakkok gyorsan száradnak és rajtam sokáig bírják, a jelenlegi manikűr 2. hetes és csak kicsit le van nőve, de nem pattogott le.
Egyetlen hátrányuk, hogy ha már csak az üvegcse egyharmadáig van tele, nagyon besűrűsödik. Az ekozmetikum.hu-n normálisabb áron kapható.
A Manicuristből mit vegyek, meg tudod írni a nevét? Tegnap rákerestem és egy csomó mindenük van, összezavarodtam.
Amúgy én nem bánom, hogy most 3 naponta kenegetem a kezem, végre fogynak majd a lakkjaim eddig csak a lábujjaimra használtam őket.
Áhhh neked gyönyörű a körmöd, mindig megcsodálom mikor teszel fel képet. 
Ezt vettem meg.
Köszi szépen! 
Köszi szépen 
Szegény lányt nagyon rühellem egyébként 
Év elején lefotóztam az összes lakkom, így át tudom nézni a színeket anélkül, hogy fel kelljen túrnom a tárolókat. Szín szerint van csoportosítva, két díszdobozban. Plusz kettő nyitott rendszerezőben vannak még lakkok, egyrészt a nude színek/topperek. Egy másik pedig az alap- fedőlakknak és az aktuális kedvenceimnek van fenntartva.
Nekem tulajdonképpen mindenem ilyen NOJIG rendszerezőkben van, mindig veszek párat, ha ikeában járok. Szabályosan reszketek, ha nincs otthon tartalékban egy-kettő. Strapabírók, olcsók és mindent mindenhol szép rendezetten lehet tartani velük.
@Luiselotte így néz ki a 2 hetes Essie manikűr a jobb kezemen (alaplakk, 2 réteg színes, egy réteg fedőlakk) - már nagyon zavar, de még nem undorító. A bal kezemen kevésbé kopott.
elképesztőek a körmeid!
Genetikai lottó- nyertes körömtulaj vagy

A mutatóujjamon már beszakadt a köröm.
A bal kezemen kétszer ilyen hosszúak, de holnap visszanyesem őket, mert már önveszélyesek.
Már ezer éve tervezek beszámolni a körmös tapasztalataimról, remélem, hogy végre sikerül megírni 
Kb. 12 éves korom óta lakkozom a körmeimet, időről időre jártam géllakkoztatni, de nem lett a kedvencem maradok az otthoni festegetésnél. Tavaly tavasszal szültem, a férjemmel előre megbeszéltük, hogy nekem ez az énidő, hetente 1x mindenképpen szeretnék időt szakítani arra, hogy tartsak egy hajmosós - szőrtelenítős - körömlakkozós nagygenerált, hogy embernek érezzem magam. Ez egy darabig működött is, bár elég kínkeserves volt időnként. Októberre eljutottam oda, hogy nem ér ennyi kínlódást és le kell, hogy mondjak a körömfestésről átmenetileg.
Októberben vettem egy japán manikűr készletet, hogy azért csak igényesen nézzen ki a kezem. Ez nekem nagyon bevált, az első alkalommal voltam csak kicsit bénácska, onnantól viszont gyönyörű volt az eredmény. Az adott élethelyzetben sokkal kényelmesebb volt, hogy nem kellett a száradási időt várni, bármikor félbe tudtam hagyni, ha a helyzet úgy kívánta. Fél év alatt kb a cucc negyede fogyott el, 11 ezer körül vettem, úgyhogy szerintem nagyon megéri egy ilyen készlet.
Mivel azért hiányoztak a színes körmök nagyon, áprilisban visszatértem a körömlakkozók közé, addigra a fiam is nőtt annyit, hogy könnyebben megoldható legyen mellette. Korábban hetente egyszer lakkoztam, ez elegendő is volt, viszont a fiam mellett elég komolyan igénybe van véve a kezem és egyáltalán nincs módom javítgatni, ha megpattan valahol. Úgy döntöttem, hogy szintet léptetem a körömlakkozási eljárásom, úgyhogy gemini haverommal alaposan átbeszélve beszereztem egy essie alaplakkot, pár essie gel couture színt és a hozzájuk tartozó fedőkakkot. Ez a reklámszöveg szerint két hetet is bírhat, nekem az volt a szempont, hogy 7-10 napot bírjon stabilan, kopás és lepattogzás nélkül.
Bevált a tervem, ezt a 7-10 napot teljesen jól hozzák ezek a lakkok. Nagyon gyorsan száradnak, könnyű velük dolgozni, jó az ecset, szépen terülnek. Próbáltam két hétig is fent hagyni (egy hét után újrakenve a fedőlakkot, ahogy a hivatalos utasítás szól), de nekem az utolsó pár napban már egyáltalán nem szép, kicsit kopott, kicsit matt. Az egyetlen, amibe bele tudok kötni, az az, hogy a fedőlakk hajlamos “összeugrani” néhány nap után, és frissen hiába néz ki jól, pár nap múlva a széleken “kilóg” a szín, barázdás lesz. Ezt még tesztelgetem, hogyan lehet kiküszöbölni.
A birtokomban lévő színek a caviar bar, statement piece, rock the runway, v.i.please, paisley the way és matter of fiction. Az összes közül egyedül ezt az utolsót nem szeretem, olyan hibajavítós hatása van.
Ugyan a gemini szerint a technológia csak az essie gel couture lakkokkal működik, én azért kipróbáltam a fedőlakkot más, hagyományos körömlakkal is. Tökéletesen működik így is, még talán jobban is, mert más márkájú lakkal nem tapasztaltam, hogy összeugrik a fedőlakk. A képen a nyaralós körmöm van, filléres miss sporty színes lakk, alatta essie here to stay, felette gel couture fedőlakk. Itt épp 8 napos, ebből hatot tulajdonképpen egész nap vagy medencében vagy a balatonparti iszapot kapirgálva töltöttem, úgyhogy kapta a kiképzést rendesen 
Itteni javaslatra már egy ideje szemezek a manucurist lakkokkal (tavasszal a gemini beszélt le róluk az essie javára). Nemrég volt mindenre 20% kedvezmény a webshopban, úgyhogy végre nem fogtam vissza magam és napokig tartó swatchnézegetés és tanakodás után beszereztem a milky pink színt és az active bright-ot. A képen frissen lakkozott állapotban látható, bocsánat a rossz fények miatt, de annyira oda meg vissza vagyok, hogy azonnal meg kellett örökíteni.
Az active bright-ot használtam alapnak és fedőnek is, icipici kék csillámok vannak benne, nem is kifejezetten látszik. Nagyon passzol a milky pinkhez, gyönyörűek együtt. A száradási idő picit hosszabb, mint az essie-nél, de így is teljesen jó. Az active bright nem matt, de nem is kifejezetten magasfényű. Szerintem lehetne fényesebb, legközelebb lehet, hogy teszek rá pluszban fényes fedőlakkot. A színt kicsit trükkös felvinni, még szoknom kell, mert ha nincs meg két húzással, akkor foltosodik. Az viszont nagyon tetszik, hogy tényleg milky a szín, nem az a hibajavítós hatású világosrózsaszín. A képen 8 napos ez is, egyedül azért mostam le, mert meg akartam csinálni a lábamon is, és akkor már rövidre reszeltem és újrakentem a kezemen is.
Szép beszámoló! 
Ha jól értem, akkor nyert a Manucurist?
Igazából 9/10 nálam a manucurist és az essie gel couture is. Mindkettőnek van pici negatívuma, nem maradéktalanul tökéletes. De az biztos, hogy ha lesz legközelebb is akció, be fogok szerezni még jó pár manucurist lakkot 
Én ápoló hatásút szeretnék, de kissé túl van a határon, amit adnék érte. A Keratine boostert nézem és az Active glowt. Győzködöm magam. Mi a jó ár ezekért? Indiszkrét kérdésem: mennyire jött ki egy darab akciósan?
Így nézett ki a rendelésem:
Nem olcsó, de jobb áron volt, mint ha a naturalskin.hu-ról rendeltem volna.
Köszönöm! 
Melyik piros ez az Essietől?
Ha jól emlékszem, a Lacquered Up.
Közvéleménykutatok: ki milyen alap- illetve fedőlakkra esküszik?