Körömlakkok, manikűr

Sziasztok,

A Shellac Krémmániás oldalánál kaptam azt a tippet, hogy itt osszam meg a tapasztalatomat, hátha tudtok nekem segíteni. Szóval a következő történt:

Beruháztam a Shellac szettre (alap, lakk, fedő), de mintha nem működne túl jól a dolog… Először is, ahogy előttem már írta a termék oldalon valaki, 3-4 perc lámpázás után is nagyon ragacsos a lakk, sőt ha a körmömmel picit megkaparom simán lejön a szín is… Ez normális?:smiley: Tudom ne tapogassam, de muszáj volt kipróbálnom és hát ez elég zavaró… A lakkot a westendben vettem a DM-mel szembeni körmös boltban, eléggé eredetinek tűnik. A másik hogy elképesztően csíkoz, foltoz a lakk. Oké, nagyon sötét a szín (Berry Boudoir) de ez normális ebben a kategóriában?
A lámpám nem CND-s hanem egy 36 W-s UV/LED lámpa, de úgy láttam itt többen is írtátok hogy simán megkötött nektek ilyennel… ha a lámpa a baj akkor nektek mivel köt meg? (a CND-s lámpán kívül…:slight_smile: Plusz honnan tudjátok hogy megkötött a lakk? hogy kéne viselkednie?
Segítsetek, hol rontom el?:slight_smile: Nagyon köszi előre is ha válaszoltok!

Szia! Én a lámpára tippelnék. Nekem sem CND-s a lámpám, hanem egy mezei 48W-os. Én is a Westendben szereztem be mindent úgy egy éve, a termékek minőségével nem volt gond.

Azt nem értettem pontosan, hogy mikor kapargattad meg? Még mielőtt a fedőlakk réteget rákented volna? Ezt még sosem próbáltam :slight_smile: Én 120 s hagyom az alapot, 90 s az első réteget, 120 s a második és 120 s a fedőt, ami mind hosszabb az előírtnál, de biztosra megyek :nerd_face:
Így a végén, mikor áttörlöm a fixálós folyadékkal, sosem mászik el.

3 dolgot tudok elképzelni:

a) Nem látunk a lámpába, lehet, hogy rossz, annak ellenére, hogy ég. Erről úgy lehetne megbizonyosodni, ha volna másik…

b) Lehet, hogy mondjuk az alaplakk romlott vagy hamis és ezért nem megy. A Westendben sokszor vásároltam és mindig jó cuccokat adtak el, maximum a szavatosság lehet kérdéses. Meg jól fel is kell az üveget rázni, nagyon másképp néz ki, ha felrázás nélkül bontasz ki egy üveget, amit rég nem használtak.
Egyszer rendeltem E-bayről “gyanúsan” olcsó alap és fedőlakkot meg egy színt, na azoknak olyan szaga volt, hogy ki se mertem próbálni, a dobozon se volt batch, szerintem hamisítványok voltak, azóta letettem erről, hogy majd van olcsóbb is…

c) Menet közben ne kapargasd semmiképpen. Az normális, hogy a lakk ragacsos, ez még jó is, mert díszítőporok, stb. jól bele tudnak ragadni még a fedőlakk előtt. A fedőlakk is nagyon ragacsos, de azt könnyen el lehet távolítani a fixáló folyadékkal. (Ezt egyébként nem is kell nagyon erősen dörzsölni, minél “könnyebb kézzel” törlöd át, annál könnyebben lejön meglepő módon.) Menet közben tilos próbálgatni, hogy vajon jó-e már, bele kell hinni, hogy a végére rendben lesz :slight_smile:

A színek minősége sajnos változó. Kb. 3 éve volt egy váltás, amikor a kefét is kicserélték, és valahogy azóta a színek is jobbak, egyenletesebben fednek. Tapasztalatom szerint pont a sötét színek - amiről azt hinnéd, hogy majd felkenem és akár egy rétegben tuti lesz - rosszabb fedésűek, csíkoznak. Berry Boudoir, Denim Patch, Winter Nights, Cap&Gown ezek mind olyanok, hogy 3 extra vékony rétegben szoktam feltenni, mert annyira szarul és egyenetlenül fed alapjáraton. Cserébe a világos színek, pl. Unmasked megy olyan szuper, hogy csak tisztességből kenem fel a második réteget…

Pont a Berry Boudoir az a szín, amit gondolkodás nélkül én is elsőre megvettem, mikor az otthoni körmözés útjára léptem, mondván micsoda tökéletes mélybordó árnyalat. Alig várom, hogy megromoljon, és majd lelkiismeretfúrdalás nélkül lecserélhessem a Black Cherry-re :slight_smile:
Van egy youtube csatorna, a The Salon Life, ahol szinte az összes színről van swatch videó, nagyon szeretem, mert pont azt tökéletesen meg lehet tudni belőle, hogy milyen egy-egy árnyalat fedése. Maga a szín az persze sosem ugyanaz, mint élőben, természetes fényben, de nekem iszonyú nagy segítség szokott lenni, jók a videók.

Itt van egy color chart, ha legörgeted. Ez csak annyiból izgalmas, hogy ha limitált színek vannak, vagy időnként kivonnak egy-egy színt, akkor még időben be lehet tározni egy kedvencből.

Nagyon köszi a gyors választ!:slight_smile:
Az üveget fél percig ráztam előtte, szóval nem hiszem hogy ez a baj.
Az eredetiséget ellenőriztem, batch szám rendben, csomagolás rendben, szaga rendben:) Vagy ez egy über profi hamisítvány :smiley:
Énis kb annyit lámpáztam mint te, sőt az első réteget 3 percig.
Tudom, hogy nem kéne menet közben belenyúlkálnom, csak biztosra akartam menni, hogy minden jó-e, és az eddigi gél lakkoknál ahhoz voltam szokva (mert persze azokat is megtapicskoltam a fedő lakk előtt), hogy bár van rajtuk egy ragacsos réteg de alatta azért szilárd a lakk. Na és itt meg azt tapasztalom hogy nem teljesen szilárd, ha megkapargatom picit akkor lejön a színe is picit :smiley: Lehet persze hogy ez teljesen normális és az a válasz erre hogy ne csináljak ilyet, csak annyi megijedtem tőle, hogy nem mertem rátenni a fedőlakkot, mert mivan ha mondjuk fedőlakk után már nem jön le a szín, de mondjuk alatta meg ez a szín réteg ott marad nem teljesen megszáradtan?

Viszont akkor látom hogy nem feltétlen jó színnel indulok neki az egésznek, én is ezt látom hogy a Berry Boudoirból három kéne, csak nem akartam hinni a szememnek…
Lehet megpróbálok egy világosabbat, hátha az jobban működik, na meg gondolom ha esetleg lejárt terméket kaptam, akkor lehet azért nem szárad meg rendesen? Igazából ez az info az amit sehol se találtam meg, hogy a szín réteg fedő nélkül hogy viselkedik megszáradt állapotban:)

A swatch videos oldalt nagyon köszi, szuper hasznos!

1 Likes

Ha, ha, azt én a gyakorlatból már tudom, milyen a szín fedő nélkül :shushing_face: mikor fáradtabban állok neki, előfordult már, hogy nem sikerült normálisan körbekennem a fedővel. Annyi történik, hogy csúnya matt marad, de ha áttörlöd, arról is lejön a ragacsosság. Szóval nem lesz szép, de lehet élni vele :slight_smile:

Mármint nem a színére gondoltam, hanem hogy ha mondjuk a szín réteg nem szárad meg rendesen bármi miatt (lejárt termék, rossz lámpa, stb.) és rákenem a fedőlakkot ami viszont jól megszárad, akkor valószínűleg nem túl egészséges hogy alatta meg marad egy félig száradt szín réteg, nem?:slight_smile: vagy ne aggódjak ilyeneken?:smiley:
Erre próbálok valahogy rájönni, hogy vajon a lakkal van baj vagy a lámpával… de nem tudom honnan tudnám ezt megtudni anélkül hogy be kéne ruháznom még egy lakkra vagy még egy lámpára:D

Ebben a témában nem vagyok profi. Szerintem itt két dolog állhat fenn: egyrészt, a shellakk meg a géllakk tudtommal nem ugyanaz, ezért viselkedhetnek másképp. 2: ez alapján vagy a prep nem volt jó, vagy a lámpa gyenge… nem muszáj hogy a márka lámpáját használd, de én mindenképp kipróbálnám egy erősebb lámpával.
Vagy van még egy bizarr ötletem, ezt nem muszáj megfogadnod: keress meg egy közeli körmöst (lehetőleg olyan szalonban ahol vannak tanulók is) aki dolgozik a márkával. Elég lehet ha megkérdezed, de akár be is fizethetsz egy “menetre” a saját szetteddel. Akkor tudni fogod hogy egy profi hogyan használja.

Jó ötlet! Köszi nektek a segítséget és a sok sok infót!:slight_smile:

2 Likes

Sziasztok! :raising_hand_woman:t2: Semmi hatso szandek nelkul irom ezt most. Kovetem a topikokat mindig de soha nem szolok semmihez. Most kivetelt teszek. Szoval En a szakmaban dolgozom kormos vagyok. Valoszinuleg azert jon le a shellacod igy mert tul vastagon viszed fel. A CND-s lakkoknal vannak kivetelesen gyenge fedesuek, ahogy az elottem szoloak is leirtak ezt. :roll_eyes: Az elokeszitesre figyelj oda es extra vekonyan kend a retegeket. Inkabb 3x. Ha mar egy picit is tobb anyag kerul a koromre vagy nem kot meg rendesen vagy rancosodni kezd…

5 Likes

CND shellac leather satchel és white wedding.20210219_152600

10 Likes

@DiVik szerintem gyere máskor is nyugodtan, nemcsak tanácsot adni, csevegni is. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Koszonom aranyos vagy. Azt meg elkell mondjam nagyon szep manikuroket csinalnak a csajok. Siman elmenne szalonmunkaba :smiling_face_with_three_hearts:

4 Likes

ILNP Love Language, vakító lineáris holóval. Igen, a mutatóujjam körme most ilyen kis csutka…
20210301_072151

8 Likes

Gyönyörű ez az árnyalat, no meg a csillogása sem semmi :heart:

Igazi szemkiverős.:slight_smile: Ma, ha nem felejtem el, megpróbálok közelebbi képet csinálni róla.

1 Likes

Nálam 2-3 hétig szünet volt a körmözésben, mivel sikerült majdnem letépnem egyik körmömet egy baleset folytán :see_no_evil:
De tegnap este végre azt éreztem, hogy már nem fáj, így készült mani :slightly_smiling_face: Elég tavaszias hangulatban vagyok, ezt a körmöm is tükrözi. :blossom::tulip:
IMG_20210302_082724 IMG_20210302_082241 IMG_20210302_070112

10 Likes

Csillog! Holo! :heart_eyes:

Holololo!:star_struck:

1 Likes

Wololo :smiley:

2 Likes

20210306_130702
Itt valamennyire látszik az effekt, avagy én vagyok az a lány, aki a szelektív hulladék kidobása közben a körmét fotózgatja…

13 Likes

:joy: Ez ismerős!

1 Likes