Korhoz illő arcápolás

23 éves férfiak számára milyen arctisztítót,arcradirt és arcápolot ajánlotok?

Szia! Arcradírt (fizikait) én mindenképp ellenjavallanék, a kémiai hámlasztók szerintem jobbak.

De azt javaslom, tedd fel ezt a kérdést az Ajánlást kérek topikban, a bőrtípus és az esetleges bőrproblémák leírásával. Arrafelé sok nálam jobban hozzáértő fórumtag megfordul

Sziasztok!
Engem nagyon zavar, és teljesen elveszítettem a tájékozódást az arcápolók területén az miatt, hogy kiment a divatból, hogy ráírják az ajánlott korcsoportot a termékre. Egyedül a Helia-D krémjeinél látom még ezt a fontos információt.
Valaki tud nekem ebben segíteni, hogyan kereshetek a korom szerinti arcápolókra ebben a rengetegben? Mi alapján tájékozódjak? A gyártók milyen támpontokat adnak meg erre? Az Oriflame is átállt arra, hogy nem korosztály hanem bőrproblémák szerint látja el a termékeit információkkal. Ezzel az a baj, hogy lehet, hogy felismersz egy problémát, de lehet hogy jelen van olyan amiről nem is tudsz. Vagy lehet, hogy félre ismered a problémát… szerintem ez egy rossz irány. Viszont korosztály szerint tájékozódni szerintem alap. Hogyan induljak el a keresésben?

Szia!

Értem a felvetésedet, de a kor szerinti bőrápolás - álláspontom szerint - nem mindig és nem mindenkinek megfelelő.
Nyilván szolgáltathat némi támpontot és ez dől a reklámokból is, de ha belegondolsz, nagy eséllyel nem ugyanaz lesz a “bőrigénye” és bőrápolás igénye egy 40 éves, egész életében dohányzó, kevés folyadékot fogyasztó és alapvetően ekcémával vagy aknéval, vagy rozáceával küzdő hölgynek, mint egy soha életében nem dohányzó, sok folyadékot fogyasztó normál bőrű hölgynek. Arról már nem is beszélve, hogy simán lehet korai bőröregedés problémája egy 25 éves nőnek is, ugyanúgy, ahogy előfordulhat, hogy egy 45 éves nőnél még nem indult el a folyamat.
Magam részéről a személyes tapasztalatok és termék-próbálgatások, aztán egy idő után a termékek összetevőinek böngészése és a bőröm figyelése a kiindulópont.
Természetesen benne van így is a pakliban, hogy ami X-nek vagy Y-nak bejött, az nekem nem és fordítva.
Tőlem vannak itt sokkal rutinosabb hozzászólok, érdemes az Ajánlást kérek topikban érdeklődni.

5 Likes

Én igazából örülök hogy most már nem a gyártó mondja meg hogy kinek ajánlja a termékét. Eleve amikor ez volt, akkor is tojtam az ajánlásokra, télen simán megvettem tizenévesen az 55±os krémet, mert az hidratált eléggé, nyáron meg pl. harmincasoknak valót használtam éjszakára. Az életkori ajánlás csak marketing, szerintem, én inkább összetevők alapján válogatnék, azután pedig hogy állagra melyiket szereti jobban a bőröm.

5 Likes

Szerintem a legfontosabb hogy tudd milyen a bőrtípusod: Hogyan állapítsd meg a bőrtípusod?
Ezek is hasznosak lehetnek:

https://rutin.skinsmart.hu/

Ha nem okoz gondot az angol: Skincare Regimen Builder | The Ordinary
(Nekem speciel az ordinary termékei nem igazán váltak be de van aki esküszik rá és anélkül hogy kipróbálnád, sajnos nem fog kiderülni hogy melyik táborba tartozol és ez nem csak erre a márkára hanem úgy általában igaz)

Szerencsére most jó állapotban van a bőröm ezért egy alap rutinnal elvagyok de hozzá tartozik hogy nekem inkább zsírosabb a bőröm és nem igazán jelentkeztek még öregedés jelei 30 után, minden nap használok fényvédőt az elmúlt 6 évben, és valamilyen hialuron savat reggelente, a többi része a rutinomnak eléggé változó, van koreai fényvédő től kezdve dm saját márkás termékekig mindenféle benne.

1 Likes

Szia, szerintem a problémáktól függetlenül maradhatott volna az életkor szerinti ajánlás, mert attól még lehet az összetevők szerint is tájékozódni akinek erre szüksége van. De nekem nincs semmi speciális igényem, ezért nagyon fontos lenne megtalálnom, mi a következő éjszakai krém amit használhatnék. Nekem ez nagy támpont volt mindig, viszont az összetevők alapján fogalmam sincs. Kozmetikushoz sem járok, mert nincs rá szükségem. Talán ezért a kérdésért mégis el kell mennem, nem örülök a fölöslegek köröknek mert pl. ezzel a hiányzó információval jelentős időt takarítanék meg, ha a gyártók lennének szívesek… Gondoltam talán a fórumban kapok segítséget. Köszönöm az infót az ajánlás oldalról, már írtam is :slight_smile:

1 Likes

Bemehetsz kozmetikus (aki valószínűleg csak az általa használt márkából tud majd ajánlani, hiszen miért is ismerné a drogériák kínálatát) helyett pl. egy Clinique vagy Estée Lauder márkaboltba (amelyik szimpatikusabb), és megkérdezed őket. Persze nyilván ők a saját márkájukat ismerik, azt viszont jól. Esetleg szóba jöhet még a Douglas, Müller, de ott ki kell fogni az eladót is (szerintem nem mindegyik van képben az összes termékkel).

Nekem egy olyan kérdésem van,ha neked enyire fontos,hogy a gyártó ráírja,hogy milyen életkorban ajánlja a terméket és csak a Helia-D-nél találtál ilyet,és írtad többször, hogy semmi probléma nincs amire megoldást keresel, (az antiaging is lehet ilyen “probléma” amúgy) illetve csak egy éjszakai hidratálót szeretnél,akkor miért keresel mást a Helia-D-n kívül? Mármint a Helia-D-t akarod lecserélni? Vagy mi az amit szerettél/nem szerettél a legutóbbi krémedben?

Szia, a Helia-D 45+ kréme után az 55+ következik, gondoltam beiktatnék közé mást, és kipróbálnék más gyártót is magasabb árkategóriában, hogy mivel tud többet egy ilyen termék.
Egyenlőre most bontottam egy teli arckrémet még a Helia-D-től, ha ez elfogy váltok. A tapasztalatokat a termékfotóval ki fogom tenni a véleményekhez.

Köszi az felajánlást de szerintem sem a korosztályomnak, sem a bőrtípusomnak, sem az igényeimnek nem megfelő egyik krém sem amit írtál, hogy használsz vagy tervezel használni , csak azért írtam a kérdéseket mert az első kérdésfelvetésed nem volt egyértelmű hogy mit is szeretnél pontosan. Ettől függetlenül nyugodtan írd meg a tapasztaltaitad mert másnak lehet hogy hasznos lesz.

Ha nagyon el vagy veszve, itt a fórumon van az az “ajánlást kérek” topic pont erre. Csak írd le hogy milyen bőrre, milyen panaszokra/tünetekre keresel krémet, esetleg említve hogy milyen árkategóriában (meg ha van valami allergiád), biztos vagyok benne hogy sokan válaszolnak - pl én is szoktam néha, ha tudok :smiley: ez a legszebb ebben a fórumban, ha tudunk, mindig segítünk a sorstársaknak

1 Likes

Köszönöm szépen a válaszokat! :slight_smile: