Koreamánia - tényleg jobbak?

En elhasználtam Misshából már jó pár tubusssal. Semmi sem körözte le nálam idáig. Notinon van kis kiszerelés kipróbálásra.

1 Likes

Nem igazán volt még olyan koreai termékem, ami kifejezetten rossz volt. Kedvencem viszont van pár. Purito from green cleansing oil mindig van itthon. Számomra tökéletes olajos lemosó. Általában Purito Defence Barrier, vagy Holika Holika Green Tea arclemosót használok utána. Tonerek közül a Benton Aloe BHA skin toner, Purito Green Level Calming Toner és a Pyunkang Yul essence toner a kedvenceim. Nyáron sokat fújogattam a Pyunkang yul mist tonerét is. :slight_smile: AHA-BHA általában Cosrx van itthon. Mindkettő szuper, könnyen beszerezhető szerintem hazánkban is. Esszenciák közül 2 nagy kedvencem van, Cosrx Advenced Snail 96 Mucin Power csigagéles esszencia és a Missha Time Revolution the first treatment essence. Szérumot/ ampullát nem használok sokat, de abból is talán a Missha Time Revolution Night Repair és a Pyunkang Yul Moisture váltak be a legjobban eddig. Krémből a PY Moisture krém és a Cosrx csiganyálas csodája nyerte el legjobban a tetszésem. Sokszor próbálok ki újdonságokat, de ezekhez általában visszatérek. (Talán kicsit márkahű vagyok. :slight_smile: )

Fényvédőből jó ideje használom a Holika Holika aloe soothing essence 50 faktorosát. 100ml és nekem eddig ez az egyetlen ami nekem könnyen beszívódik és szépen lehet rá sminkelni.
BB krémből a Missha Perfect Cover BB krém a nagy kedvencem. Sokszor használom még a Heimish artless perfect cushiont is.

4 Likes

A Misha Bb krém tényleg nagyon jó, ami viszont borzalmas volt nekem a TonyMoly barackos ajakápolója.

1 Likes

Köszönöm mindenkinek, meg fogom rendelni a Missha BB- t, ha a Shiseido végére értem :slight_smile:

Nekem a Purito Cica Clearing BB a kedvencem, évek óta mindig van belőle.
Egyetlen bánatom, hogy a 23-as árnyalat túl szürke és színtelen az én erősen sárgás bőrömnek. (A 27 meg már túl sötét.)
A Missha Perfect Cover BB-ből a 25-ös tökéletes szín tekintetében, viszont nekem nem tetszik maga a termék: kellemetlen, kissé vegyszeres szaga van, nem fed eléggé, egyenetlen és nem lehet szépen eloszlatni, ráadásul túl zsíros, és ha erősen lepúderezem, akkor is pillanatok alatt átfénylik. (Erősen zsíros a bőröm, ezt vedd figyelembe.)
Szóval a két termék együtt tudna tökéletes lenni: a Purito állaga és a Missha 25-ös színe. :laughing:

2 Likes

Köszönöm a választ.
Nekem normál bőröm van, mindenképp próbálok mintát venni a Misshából, remélem jó lesz :slight_smile:

2 Likes

Nekem a Puritó irtó maszkos, pedig nem kenek fel sokat…
Missha meg tökély.:slight_smile:

2 Likes

A Missha PC BB-t legalább 10 évig, ha nem tovább használtam. Nem volt szép a bőröm, de nyáron utáltam alapozót viselni, a Missha jó alternatíva volt. Ha nem is “perfect cover”, de jól fed, és viszonylag tartós. Aztán elkezdtem kísérletezni másokkal, valahogy leszoktam róla, és amikor újra akartam venni, láttam, hogy megújították, mások lettek az árnyalatok. Azt hittem, az én PC-m végleg megszűnt, ezért alternatíva után néztem. Ma már sokkal szebb a bőröm, és az önbecsülésem is javult, ezért nincs szükségem magas fedésre, a pucér fejemet is vállalom simán bárhol. Az Erborian BB-re majd CC-re váltottam, azok is nagyon jó kis cuccok. Ha Missha PC fedése 10-es, akkor e kettő szerintem 6 és 3.
Szeretem még a Skin79 Sun Gel Waterproofot, bár idén épp nem vettem.

5 Likes

Sokat én se kenek, és általában még nedves bőrre szoktam felvinni, így sokkal jobban el tudom oszlatni és vékonyabb réteg kerül rám. (Nappalra csak arctonik és szérum jön, krém soha, mivel extrém zsíros a bőröm.)

A múltkor az NYX sárgító cseppjeit tettem hozzá, és mivel az egy folyékony szilikonos cucc, ezért nagyon szépen felhigította, és így még könnyedebb a BB állaga. Így már senki nem mondaná rá, hogy maszkhatású, és nem kell felvitelkor óvatoskodni. (Ja és a színe is jobb nekem valamivel. :grin:)

Nekem valamiért nagyon beválik ez a BB krém, a Missha meg valamiért nagyon nem, de szerintem bőrtípus függő is nagyon. Amit száraz bőrű barátnőm bőre egy pillanat alatt becuppant, az az enyémen csak ül. Ami rajta olyan egész nap olyan, mint a vakolat, az rajtam szépen beolvad a bőrömbe egy fél óra alatt. :slight_smile:

1 Likes

Részemről is + egy szavazat az Erborian BB-re :ok_hand:, ami könnyen beszerezhető és mini is kapható belőle.

1 Likes

Én úgy vagyok vele hogy koreai termékekből még rosszat nem fogtam ki (na jó, egyet, de azt már nem is tudom mi volt pontosan, egy cuki lila tubusos bb krém, az elkenhetetlen volt), viszont minden amit igazán szerettem (vagy szerettem volna), megszűnt. Mostanában inkább nem is próbálkozom velük, inkább a könnyen, boltban elérhető kencékkel próbálkozom.

2 Likes

Egyébként egy csomó DM-es Baleás szövetmaszkra rá van írva, hogy Dél-Koreában gyártva. :slight_smile: Valószínűleg az alapanyagok is akkor ugyanazok, mint a konkrétan koreai szövetmaszkokban.

2 Likes