Uhh ez gyönyörű:) imádom Bialetti kotyogós van amúgy is itthon, de ezzel a Dolce Gabbana verzióval biztos még finomabb kávét lehet készíteni. Segítség, szerelem
Pont a napokban halásztam elő a kissé hosszúra nyúlt kényszerpihenőjéből, és tervezem ismét használatba venni. Azt hiszem, holnap ő kerül sorra.
Egyébként igen, teljesen hasonló a stílus.
Maga a kávéfőző gyönyörű, de sajnos én nagyon nem bírom a kávét, meg úgy ámblokk a koffeint. Az elmúlt hetekben nagyon szükségem lett volna a munkahelyemen egy kis pörgésre és párszor ittam kávét, de teljesen taccsra tett, és sokadszorra kellett tapasztalnom, hogy 1.) semmi szükségem rá (mert nélküle jobban bírom az iramot), 2.) vele sokkal rosszabb. Úgyhogy meghagyom nektek kávéimádóknak.
Ezt most neked fotóztam.
A kávé ugyan koffeinmentes, de a kompakt továbbra is csudiszép.
Használtad már? Olyan kis szép a mintája, mint új korában Magamból indulok ki, mert mire ráveszem magam, hogy belenyúljak egy szép dombornyomásba, rám is romlik.
Ahhhhhhhhhhhhhh…
Nekem ezek a sminkek annyira tetszenek, olyanok, mint egy műtárgy. Guerlain Meteorites, Gucci bronzer, Gucci szemfestékpaletta, ezek mind ilyenek. Tökéletes ellentétük pl. a most vásárolt Dior Backstage szemhéjpalettám, nagyon fapados csomagolása van.
Nem tűnik úgy, mintha használnád…
Párszor, ma például, mert nemrég vettem elő.
Elég pigmentált, és van egy nem elhanyagolható fénye, ami miatt az én alapból zsíros arcomra elég egy leheletnyi, talán ezért is van még meg a mintája. Na de főleg azért, mert maga a termék nekem nem az a kategória amit olyan nagy élvezettel használnék. Vagyis persze, hiszen a kompakt gyönyörű, de ami benne van több szempontból sem az a ride-or-die kategória nálam.
Van jópár cucc, ami a színe, finishe miatt örök szerelem és akármikor szívesen nyúlok utána, és van a többi ami sokféle okból van: 1.) tetszett a csomagolása, 2.) azt hittem, jó lesz a szín, de nem igazán, 3.) azt hittem, hogy ez lesz a Holy Grail, de nem lett. És mindegyik olyan, hogy azért abszolút használható, de ha igazán jól akarok kinézni, vagy jól akarom magam érezni a bőrömben, akkor mégsem őt használom.
Nálam ez már biztosan nem egészséges mennyiségben van, de azért azt hiszem, mindannyiunk gyűjteményében megtalálható pár ilyen.
Lásd fentebb Piko888-nak adott válaszom.
Nekem még a Gucci Bronzer ilyen: megvan, gyönyörű, jó nézegetni, de ha igazán pöpec végeredményt akarok, akkor a régi, fogyóban lévő, piactéren vett Guerlain Terracotta a befutó. Vagy a MAC bronzerem. Vagy bármi, de a Gucci nem…
Láttam azt a Backstage palettát, szuper sminkeket fogsz tudni készíteni vele szerintem, pedig a csomagolása, hát az tényleg .
Hozom a kis összefoglalómat a tejkészítő gépről.
Pont egy éve rendeltem meg én is a húsvéti akcióban, azzal a különbséggel, hogy én a fermentáló készülékre is beruháztam.
Sokat gondolkodtam, hogy melyik készülék legyen, mert növényi italokat csak én fogyasztok, az uram ha egy mód van rá, nem nagyon. A legnagyobb, 1,8 literes ilyen szempontból felesleges lett volna. Neki nagy előnye a darabos leves funkció, ezt picit bánom is, de mivel anyósomnak az van, és elég közel lakunk egymáshoz, ha nagyon szeretném, ki tudnám használni. Helytakarékossági célokból így a Baby költözött haza, ő maximum 0,9 liter ital/étel készítésére alkalmas. Nekem ez így pont elég, ha gyorsabban fogyna a “tej”, akkor inkább két adagot főzök, mint most az ünnepekre, amikor a sütéshez kelleni fog.
Amit mindenképp érdemes számításba venni, hogy az ebben készült tejek nem lesznek éppen ugyanolyanok, mint a bolti. Azok gyakran aromával készülnek, amit ha rendes alapanyagot használ az ember, akkor nem nagyon tud előállítani. Ugyanakkor sokkal tartalmasabb az elkészült ital, nem csak fehér víz jellegű.
A gépek méretétől függ az alapanyag mennyisége, de nagyon kevés kell mindenből. A legkisebb főzővel a kesu-risz tejhez 25 g kesut, és 15 g rizst használok. Pontos számot nem tudok mondani, de az 1 liter ital olyan 300 forint körül van. Ha bio alapanyagot használunk, akkor lehet picit több. Az árban az áram költsége is benne van, körülbelül.
Ami fontos még, hogy az italok picit szemcsések,zaccosak lehetnek, hiába turmixol tök jól a gép, azért a kókusz vagy mandula nem tűnik el. Ezért alaposan kell szűrni, szerintem érdemes keresgélni, szokták ajánlani a műanyag kávéfiltereket, drágább szűrőket, de nekem a nejlon harisnyás megoldás most a kedvencem. Sűrű szűrőn átöntöm a tejet, aztán még egyszer a harisnyán, nekem is teljesen jó.
A megmaradt szűrleményt nem kell kidobni, kásába, sütibe, kiszárítva “lisztnek” tök jó, végtelen variáció van rá. Olyat is olvastam, hogy valaki hamis “krémsajtot” készített belőle.
Krémlevest istenit főz, csak viszonylag apróra kell vágni az alapanyagokat, de tök jó, hogy az ember bedobál mindent, és 20 perc múlva kész a leves. Luxus nyilván, de legalább hasznos is. A tejet is ennyi idő alatt készíti el nagyjából, közben bármit lehet csinálni, nem kell ott állni mellette.
Az alapanyagokat mindenkinek magának érdemes kitapasztalni, hogy mit szeret. Én például a kesu-rizs vonalon mozgok, anyósom a köles-kókusz-kesu hármast szeretni. Ha tejpótlót készítek, akkor nagyon bevált a zab-kesu-borsófehérje granulátum-inulin, tök jó tartalmas lesz az ital. De a lehetőségek végtelenek, a mák, földimandula, sőt még a sós mogyoró is jó. Ez utóbbi állítólag isteni.
Cukrot, édesítőt érdemes a végén hozzáadni, mert le tudja kapni a gép, és azért felsikálni nem egy álom. Nem jártam még így, de láttam brutális fotókat, mondjuk lekvár készítés után. Hát nem szép, na
Ha esetleg lesz egy kis vízkő a gép alján, akkor öntök bele ecetet, hagyom néhány órát, aztán elmosom, és olyan, mint új korában.
És akkor a tejpótlókon, leveseken és gyümölcsleveken túl a kedvenc témám a joghurt/kefir készítése, de ha ebbe belekezdek, még egy oldalt írok. Ha érdekel bárkit, természetesen szívesen írok tapasztalatokat.
Összefoglalva: aki megteheti, hogy beruházzon egy ilyen tejfőzőre, az szerintem tegye meg. Hetekig ültem a gondolaton, mert nem olcsó, akcióban sem. Számolgattam, mikor térül meg, mi lesz, ha nem lesz jó, utálni fogom, pénzkidobás az egész. Aztán úgy két hónap után jutottam oda, hogy istenem, mekkora barom voltam, hogy nem vettem meg korábban. Sokkal könnyebb az életem, akkor készítek tejet, amikor akarok, abból, amiből kedvem tartja. Egyedül az alapanyagok árát kell figyelni, ha akciós, akkor venni nagyobb mennyiséget. Magam válogatom meg, mi kerül bele.
Elnézést kérek, ha hosszú lettem, valószínűleg a kelleténél jobba kedvelem ezt a témát
Szeretek ilyeneket olvasni, annak ellenére is, hogy nem vagyok nagy konyhai pepecselő imádok főzni és sütni is, de mivel maximalista és kontrollmániás is vagyok, nehezen viselem, hogy a dolgok nem úgy sikerülnek, ahogyan azt elképzelem, így bele sem vágok.
Pont ugyanígy vagyok a magtejes és magam sütök kenyeret dolgokkal is. Szívesen csinálnám, meg is csinálom, de totál kiborulok, amikor nem úgy néz ki vagy nem úgy sikerül
Szívesen olvastalak kiéltem azt, amit nem tudok megvalósítani
Nagyon örülök, hogy nem lett túl sok az írásom, igyekeztem egy picit mindenre kitérni.
Amúgy én is folyton bizonytalan vagyok, hogy ehető-iható dolgokat alkotok-e a konyhába. Néha van kudarc, hát azért az meg tud viselni.
Köszi szépen hasznos volt.
Nagyon szívesen