Kinek milyen haj áll jól? Ki segít ebben?

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy van olyan fodrász, vagy valamilyen külön szakma esetleg, aki megmondaná, hogy nekem milyen haj állna jól hosszútávon? Most egyelőre csak kíváncsíságból kérdezem. Kisvárosban lakom, és igazából kb. akkor örülök, ha a fodrász azt meg tudja csinálni, amit én kérek tőle, nem hogy még valamit ki is találjon. Nekem majdnem derékig érő hosszú hajam van, de most éppen nem túl szép a vége és csomószor elgondolkozom rajta, hogy mi állna vajon a legjobban. Amikor viszont legutóbb sokat vágattam belőle, olyan szörnyen néztem ki, hogy utcára nem volt kedvem menni. Remélem értitek mit próbálok mondani.

Előre is köszi a válaszokat!

2 Likes

Biztos van itt olyan, aki sokkal jobban ért ehhez, mint én, főleg így látatlanban, de szerintem ez annyi mindentől függ (hajad textúrája, arcod formája, színe), hogy nincs tuti recept. Nekem sokáig csak simán hosszú volt, kábé derékig érő és rövidebb, aztán volt egy vad felnyírt pixie (ezt pl. nagyon nem akartam, kényszerből volt, de végül baromi jól állt, sose gondoltam volna), most egy ideje váll fölé érő “semmilyen” fazon amit mindig félig feltűzve hordok így nem unom meg. Egy időben hennáztam, az egérszürke hajamat az is totál feldobta. Youtube-on sok videó van ilyen témában, ott sok inspirációt lehet gyűjteni.

2 Likes

Hát ezen már én is többször elgondolkodtam. Nincs a neten olyan online program, ahova feltöltöd az arcképedet és rá lehet applikálni esetleg frizurákat?

1 Like

Hát, igazából ez a fodrásztól függ.
Amíg otthon voltam a gyerekekkel, nem tudtam eljárni a jó fodrászomhoz (messze volt), és csak a szomszéd házba jártam át. Az ottani lány sem volt olyan rossz, de simán volt olyan, hogy vittem neki egy képet, hogy milyen hajat szeretnék, és látszott, hogy fokozatosan van vágva, erre levágta teljesen egyenesre. Következő alkalommal pont olyanra vágta, pedig akkor nem vittem neki képet.
Ahogy lehetett, visszamentem az régi fodrászomhoz, akire simán rábíznám magam, még sosem jöttem el tőle elégedetlenül.
Csak sajnos nagyon kevés az ilyen fodrász. :roll_eyes:

1 Like

Egyébként ezt a kérdést, , Hogy melyik haj állna jól" én is kérdeztem a kis falusi fodrászunktól, sajnos nem tudta megmondani. Viszont csodás ballagási frizurát készített nekem, anyukámnak meg az esküvőre egy szintén csodás frizurát. Meg egyszer csinált egy nagyon jó tépett hajat, amit azóta se csinált. Mióta egyetemre járok egyszer voltam Szombathelyen egy fodrásznál, ahol feltettem ugyanazt a kérdést, milyen haj állna nekem jól, na ő megtudta mondani, szerintem elég profi volt, viszont drága is :D.

1 Like

Szia! Ezen én is sokat agyaltam már :slight_smile: vannak ilyen cikkek a neten, hogy egyes arcformákhoz, mi áll jól, de nekem a gyakorlatban többet segített, mikor bementem egy parti kellék vagy bizsu/fodrászkellék boltba és felpróbáltam azokat a parókákat, amik érdekeltek. Például erős fixációm volt, hogy milyen szuper lenne egy hátközépig érő, hosszú haj (kétlem, hogy valaha magamtól meg tudnám akkorára növeszteni, de tetszett a gondolat). Felpróbálva egy ilyen parókát, hamar kiderült, hogy pontosan úgy nézek ki tőle, mint a Keleti Boszorkány :smiley: az én arcformámhoz nem előnyös például egy ilyen hosszú, egyenes haj, sokkal jobb a hullámos, ha már hosszú. Ugyanez a módszer a legegyszerűbb szerintem a hajszínek tekintetében is :slight_smile:

2 Likes

Ez egy nagyon jó gondolat ez a parókás! Én nem szeretném befesteni a hajam, parókát viszont majd szeretnék venni :slight_smile:

1 Like

Legmerészebb álmaink is megvalósíthatók! :slight_smile:

1 Like

nekem most költözés miatt nincs bejáratott fodrászom, sőt, igazából tavaly május óta nem is voltam sehol, magamnak vágom a hajamat. de régen átmentem én is mindenféle fazonon (kulcscsontig érőtől a pixin át a felnyírtig). igaz, én sosem azzal a kérdéssel mentem hogy “mi állna jól”, hanem képet vittem. néha többet is, hogy ilyen hosszú legyen, de a másik képen látható frufruval, stb. de a fodrász mindig megmondta, ha az a frizura előnytelen lett volna, vagy ha pl. az én vékonyszálú hajamból azzzal a frizurával csak hosszadalmas belövési procedúrával lehetett volna kihozni bármit is. mindig nyitott voltam a fodrászaim tanácsaira. túlvágva is csak kétszer lett, az is csak azért mert az volt az első alkalmam annál a fordásznál és nem sejtette, hogy az én hajam ennyire kinyúlik vizesen. de én már azt sem bánom, mert mindkétszer két hét alatt megkaptam a kívánt hosszot :smiley:
azt viszont az évek alatt megtanultam, hogy az éles, geometrikus fazonok nem állnak jól soha, mert kissé szögletesebb a fejformám az ideálisnál, mindig meg kellett “tépni” egy kicsit végül. illetve van az a béna, se nem rövid, se nem félhosszú fazon, attól óvakodnom kell mert az az államat hangsúlyozza ki, amivel ugye világéletemben haragban voltam - no és a tokámat… annyi szerencsém van, hogy a rövid is jól áll, meg a félhosszú is. hosszú hajhoz sosem volt türelmem, bár épp megint növesztésre adtam az üstököm, hadd örüljön a kedves.

1 Like

Remélem, a mostani fodrászom nem olvassa :slight_smile: , de az én göndör hajammal a fodrászok egyszerűen nem tudnak mit kezdeni. Még tárcsájuk sincs a hajszárításhoz, tisztelet a kivételnek, csak fújatját szét a vakvilágba a tincseket, amíg Angela Davis nem leszek. Az meg a halálom, ha nekiállnak hajkefével szárazon kibontani a hajam. Ha meg azt kérem, hogy találjunk már ki valami frizurát, mert szeretnék időnként én is újítani, másként kinézni (értsd beszárított vagy kiegyenesített frizurát), jönnek azzal, hogy más hogy örülne, ha ilyen göndör haja lenne, az úgy szép igazán. Akkor meg miért nem tudod rendesen kezelni fodrász létedre? Szóval reménytelen a göndörök helyzete kishazánkban :cry: . Hogy tetézzem, arcformámhoz (kerek) ráadásul nem előnyös a göndör haj, csak ha hosszúra van növesztve (emiatt sosincs rövid hajam), az meg 50 felett már szégyellnivaló, hiszen ebben az országban 50 felett már csak rövid, lehetőleg dauerolt és sötétbarnára festett hajad lehet, minden másért megszólnak.

3 Likes
1 Like