lehet azért, mert a lábápoló cuccok (legalábbis a legtöbb, szerintem) elég olajosak, és a bha az, ami olajos közegben oldódik. de ez csak tipp…
Most ismerkedek a hámlasztással, a Geek & Gorgeous Calm Down 4% az első hámlasztóm. Mivel szerencsére nincs durva bőrproblémám, így óvatos duhajként ezt az alacsonyabb hatóanyagú terméket rendeltem meg. Annyira bejött, hogy azóta már a második flakont fogyasztom.
Csak este használom, a szérum előtt. Elolvastam itt a korábbi bejegyzéseket és most kicsit tanácstalan vagyok. Hogyha végre-valahára megjön a napsütéses jó idő, fel kell-e függesztenem a használatát? Munkanapokon irodában vagyok, hétközben munkába menet-jövet ér csak a nap, illetve hétvégén, ha kirándulunk valamerre.
Én ezt a cikket tudom ajánlani a témában: https://skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/hamlasztas-nyaron/
Köszönöm szépen! …és hálásan is, hogy a 20 karakter meglegyen!
Képzeljétek, hámlik a tenyerem!
Nem tudom hogy csináltam, az arcomon semmi. Mondjuk én naponta kenem be valamivel a kezeimet, de a tenyerem akkor sem, mert zavar, hogy utána nem tudok semmit sem megfogni és ragadok, lehet ez a gond. A rutinomban nem történt változás… A hámlasztót közvetlenül az arcomra viszem fel és ott dolgozom el. Jártatok már így?
Ha régóta így használod a hámlasztód, szerintem nem az lesz az ok. Én lehet inkább valami másra gondolnék… Új tisztítószer/mosószer/mosogatószer otthon? Nekem pl. bizonyos mosógatószerek vagy erős kézfertőtlenítő oldatok után szokott hámlani a tenyerem.
Hmm, ezen én is gondolkodtam, de takarítani kizárólag kesztyűben szoktam, mosogatószer meg nem változott… Ami még eszembe jutott, az az, hogy a hétvégén akrilfestékkel festettem (virágkaspót pl), és a kezemet is összefestettem kicsit. Sima melegvíz alatt öblítettem le, könnyen lejött. Még ezzel nem volt tapasztalatom, és nem is vagyok biztos benne, hogy ez okozta, mert vasárnap festettem, de a hámlást csak ma vettem észre.
A jobb kézfejemen van 1-2 kisebb szemölcs. Azt találtam ki, hogy az arcom után azokat is bekenem hámlasztóval. Ha tényleg attól hámlik a tenyered, akkor a szemölcseltávolítás is működhet!
Na erre nem vennék mérget, de feltétlenül írd meg, hogy sikerül-e, nagyon kíváncsi vagyok!
Sziasztok!
Teljesen szűz vagyok hámlasztás témában, úgyhogy fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá.
Szereztem egy BHA hámlasztót (2%-os), amire az van írva, hogy este használjam.
Az esti arcápolás nekem abból áll, hogy áttörlöm az arcom tonikkal, várok pár percet és felviszem a hyarulonsavas éjszakai szérumot. Hova, melyik lépés előtt vagy után kell beillesztenem a BHA hámlasztót? Előre is köszönöm.
Én arctisztítás után, de még a tonik előtt szoktam a hámlasztót feltenni. És egy ideig rajta hagyom, kb. egy fél - egy óra múlva törlöm át tonikkal.
Köszönöm a választ.
Még az érdekelne, hogy zsíros/kombinált bőrre milyen gyakran használjam a BHA-t? Minden nap, kétnaponta, heti 1x? Olvasgattam a neten, de minden oldal mást ír.
hát az attól függ, milyen erős a hámlasztó (láttam írtad fenn, hogy 2%), milyen érzékeny a bőröd, használsz-e más aktív összetevőt (c-vitamin, retinol). szerintem eleinte egy héten 2x is elég, ha használod, ha nem feszül, pirosodik etc a bőröd, akkor később lehet minden másnap, majd meglátod, igényel vagy kibír-e többet a bőröd.
Nem használok most se C-vitamint, se retinolt. Köszi, akkor heti 2 alkalommal kezdek, aztán meglátjuk.
Még egy kérdés: az igaz, hogy hámlasztó után (ha este használom) nem szabad hyarulonsavas készítményt (jelen esetben a Balea hyarulonsavas éjszakai szérumát) használni?
Ebben a cikkben elég jól le van írva, hogy mit mivel lehet kombinálni.
Hol hallottad, hogy a hyaluronsav és a kémiai hámlasztók nem barátok?
Egy kis hyaluron kisokos:
Fú már nem tudom. Csak netezgettem kémiai hámlasztás témában és az egyik cikk hozzászólására adott válaszban írta a szerző, hogy nem ajánlja.
Köszi a cikkeket, tanulságos volt.
Azért azt hozzátenném, hogy gyakorlatban derül ki minden. Próbáld ki bátran és meglátod
Sziasztok,
Kinéztem egy 10%os niacimanide-ot. Hogyan kombináljam a 2% BHA-val? Egyik nap a nia, másnap a BHA? Vagy mehet egymás után az esti rutin alkalmával?
Mehet a nia minden este, a BHA viszont szerintem heti 2-3x max. Előbb a BHA, lemosás után, száraz bőrön, aztán a nia.