Karácsonyi jótékonykodás

Sziasztok!

Egy kicsit rendhagyó téma: Talán páran ismeritek a Jézuska Járat nevű kezdeményezést. Ez egy olyan program, amelyben rászoruló gyerekek megmondhatják, minek örülnének, így konkrét, valós karácsonyi kívánságokat teljesíthet, aki vállalkozik rá :slight_smile: Ahogy már tavaly is, én most is egy kislány kérését választottam, akinek az a vágya, hogy sminkkészletet kapjon.
Természetesen már elkezdtem összeállítani neki egy kis készletet, de arra gondoltam, hátha még valakinek van olyan “létszám feletti” ki sem bontott sminkterméke, amivel szívesen hozzájárulna a csomaghoz :slight_smile:

Kiegészítés:
A kész csomagot december 10-éig kell eljuttatnom a gyűjtőpontra, tehát bő egy hét van még hátra.
Ha valakinek volna felajánlása, Budapesten belül valószínűleg meg tudom oldani a logisztikát, de legalábbis igyekszem konstruktív és rugalmas lenni :smiley: .

7 Likes

szia, nálam van egy pár dolog amit szívesen odaadnék: Trend It Up Matte Beauty Perfection alapozó 030-as árnyalatban, Trend It Up Sheer Nude korrektor 020-as árnyalatban, Trend It Up Soft Matte szemceruza 010-es árnyalatban és Maybelline ColorDrama ajakceruza 630 Nude Perfection árnyalatban.

1 Like

Szia! Köszönöm! Írok privátban!

szia, rendben, várom :slight_smile:

Kedves Adora! :slight_smile:
Én is szerettem volna kiválasztani valakit az oldalról akit meglephetek, viszont nekem alig dob fel valakit. Pedig majdnem minden nap rá nézek de mindig csak ugyan az a kevés van. Én is egy kislánynak ajándékoznék sminket de nem találtam ilyet. :frowning:

Továbbá: Van esetleg tippetek hogy hol lehetne még sminket ajándékozni? Gondolok pl. anyaotthonra stb…

3 Likes

Végigkattingattad települések szerint a listát? Nekem úgy sokkal több találat volt… (Bár tény, hogy rengeteg a tablet, telefon, trambulin stb. kérés, ami nekem az anyagi lehetőségeim miatt eleve irreleváns…)

Más lehetőség: https://www.bmszki.hu/hu/noiprogram
Valakitől hallottam, hogy ebben a programban szívesen fogadnak sminket, kozmetikumot adományként, de már nem mostani az információ, lehet, hogy érdemes utánakérdezni :slight_smile:

3 Likes

Köszönöm :slight_smile:

De örülök ennek a topiknak, mert nagyon rég gondolkodom azon, hogyan juttathatnám el, nem használt sminkcuccaimat a legmegfelelőbb helyre. Anyaotthonokon gondolkodtam, de nem olyan egyszerű a megfelelő helyet, időt, alkalmat, megtalálni főleg egy gyesen lévő anyukának, de ezek az ötletek és lehetőségek nagyon jók, amiket ajánlottatok. Köszi a tippeket és nagyon jó a kezdeményezés, szuperek vagytok:).

1 Like

Nekem rengeteg a megkezdett kozmetikumom, szóval én ide akarok küldeni most, fel is hívtam őket, így megtudtam, hogy lehet, sőt, postán is lehet nekik küldeni a használt kozmetikumokat, a honlapon megadott címre (1134 Budapest, Dózsa György út 152. Módszertani csoport), csak rá kell írni a csomagra, hogy “Női Program Adomány”.

Tök szuperek vagytok egyébként, hogy írtátok, a topic miatt pedig külön büszke vagyok rátok… vagyishát főleg rád Adora :slight_smile: :heart::heart::heart:

5 Likes

@wishes: megkezdett kozmetikumot is lehet küldeni? Úgy értem, csak kipróbálva volt néhány, ami aztán nem vált be, de azért nem érintetlen.

Nekem úgy jött le, hogy igen, de lehet érdemes lenne rákérdezni.

Karácsony ugyan elmúlt, de a segítő szándék remélhetőleg megmaradt :slight_smile: Ebben bízva (és mert kár lenne ezt a remek kis topicot veszni hagyni), szeretném felhívni a figyelmet a #nemluxustaska kezdeményezésre.

“A kampány célja, hogy rászoruló nők­nek egy táskába össz­ecsomagolva alapvető női higiéniás és feh­érnemű csomagot gyűj­tünk, amit a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Szociális Központjában a nehéz körülmények között levő nőknek adományoznánk.”

A gyűjtési időszak január 31-ig tart, a részleteket megtaláljátok a honlapon.

5 Likes

Ugyan nincs még karácsony, de ez egy jó kezdeményezés, ráadásul (legalábbis Budapesten) könnyen megközelíthető helyeken lehet leadni a adományokat.

Ti egyébként hogyan csinálnátok, ha mondjuk x összeg értékben szeretnétek adni? Az általatok használt, esetleg drágább terméket vennétek, vagy valamelyik drogéria saját márkásából többet?

https://the-body-shop.hu/menstruacios-adomanygyujtes

3 Likes

Ár-érték arányt néznék. Lehet nekem a legdrágább a legjobb mert az vált be de elolvasnék véleményeket másról is. De az is lehet hogy nem is kutatnék annyira, úgysem tudhatom hogy akihez jut neki mi válik be, bármit is hallok az adott terméket illetően.
Pl. nekünk pelusból csak Pampers vált be, de két kisgyerekes barátnőm is a Lidl saját márkásra esküszik.

1 Like

Ez igaz. Kollégnőm a Tesco saját márkás pelenkájára esküdött, bezzeg az én nagyobb fiamnak Libero popója volt. :grinning: A kicsinek visziont kb. 5-ös méretig csak a Pampers, utána Libero.

Akkor valószínűleg Müller saját márkás lesz a választásom, azt már próbáltam, szerintem jó.

1 Like

Szerintem a legtöbb saját márkás cucc jó választás :+1:

Kb. elsőre az jutott eszembe, hogy meg ne hallják azok, akik az eldobható cuccok ellen kampányolnak, hogy mi meg pont adni akarunk azoknak akik nem tudnak annyi szemetet termelni. Megnézném szegény adományozottak arcát akiknek mosható betét jut. (Szép dolog az eco-friendlység, de ebben a tárgykörben nálam határozottan no-no.)

2 Likes

Nekem mondjuk az szimpatikus, ha intim kelyhet is lehet adományozni…Vannak azt hiszem kifejezetten ilyen irányú megmozdulások is. Mosható betét valóban kétes, bár lehet, hogy van, aki annak örülne jobban. Elvégre azt éveken át használhatja, míg az eldobható társát nem… Szerintem az ilyen gyűjtések alkalmával az adott szervezet (akin keresztül az adományozás történik, mert általában így van) határozza meg, hogy milyen eszközökre van szükség. Nagyon nem mindegy, hogy milyen helyzetű az adományozott. Remélhetőleg mindig a célcsoport igényeinek megfelelő adományok jutnak el hozzájuk. Remélhetőleg…

1 Like

Szerintem ha ebben az esetben a mosható betét opció lenne akkor nem nagyon lenne szükség adományozásra, valószínűleg a rászorulók is valami hasonló módszert használnak…

1 Like

Itt az Egyszülős központtal van az együttműködés.

Van egy mondat: “Belegondoltál már milyen lehet úgy menstruálni, hogy nincsenek meg hozzá a szükséges eszközeid?” Hát igen, nekem annyira nem kellett belegondolni, elég volt emlékezni. Annak idején még csak a vatta volt, ki nem állhattam. Folyton frászban voltam miatta. Emlékszem, mekkora áttörés volt az első, még szárnyatlan és vastag intimbetét. :roll_eyes:

1 Like