Izzadós problémák 🙈 SOS

Sziasztok!
Tapasztalta más is, hogy amint kicsit melegebb van, úgy elkezd izzadni, hogy szó szerint lefolyik róla a fényvédő/naptej?
Izzadós vagyok, a fejem, arcom is. Sminkelni sem tudok emiatt nyáron, de a fényvédőt is nehezen viselem el magamon. Pár éve az Eucerin oil control-ját használom, ami legalább nem fénylik, de mostanában úgy érzem, megfullad alatta a bőröm, szinte ledobja magáról. Felkenem és rögtön elkezdek alatta verejtékezni és már folyik…
Bőröm amúgy normál, érzékeny. De a zsíros krémeket nem bírja.
Valaki tud megoldást erre a problémára? (Nem vagyok beteg, csak simán izzadós :laughing:)

Az izzadás engem is érint az arcomon is. Nyáron ha sminkelek is valami miatt, leizzadom, aztán nem javítom ki. Ami marad, az marad és kész.
Esetedben talán az Eucerin fényvédő nem megfelelő, ha ez az új verzió. Én is ugyanezt tapasztaltam vele, nem olyan pöpec, mint a régebbi. Az felszívott mindent.

Ha én leizzadtam a fényvédőt, hát letörlöm és kész. Nem tudok és nem is akarok menet közben ezzel foglalkozni, valódi megoldást én sem talaltam még. Ha tartósan napon vagyok, akkor persze más a helyzet (újrakenem), de városban mászkálásnál nem szorongok rajta.
De, ha mégis próbálkoznék, akkor 2 dologgal: 1. Szilika púderrel pamacsolnám be az arcomat felkenés elött és után is. 2. Fényvédős púderrel váltanám le a krémet. Ezt esetleg könnyebb is újra applikálni.
Olvastam, hogy van arcra való izzadásgátló szer, de az biztos alumínium sókkal megspékelt, nem tudom vállalod-e.

Fizikai fényvédőkkel próbálkoztál már? Sűrűbb az állaguk és jobban tapadnak a bőrre Ezeket szerintem nehezebb is leizzadni, de vakolatnak érződnek sajnos.
A Revox arcravaló fényvédője jutott még eszembe,.az sokaknak bevált, mert nem zsírosítja a bőrt.

Igen, próbáltam, egy darabig használtam és szerettem a Clinique City Block Sheer krémjét, de nem tudom, hogy változott e az összetétele, de az utolsó tubust már nem bírom használni, annyira zsíros, nehéz és fénylik. És még jobban az az érzésem, hogy megfojt :see_no_evil:

Hú, én pont nem javaslom a Revoxot, úgy folyik le rólam, mint a fene és még nincs is 40 fok :see_no_evil: Én a Some by Mi Cica fényvédőjét szeretem, sajna nehezebb beszerezni, most vettem Mermaid Can Make it-et hátha.

Australian gold jó, csak nekem nagyon világos a bőröm és még a legvilágosabb is sötét rajtam, de az tartott, mint a beton.

Ennek a púdernek utána nézek, bevallom, sosem próbáltam eddig.

1-2 példa:

Missha naptej és az aldis , nálam minkettő hamar beszívòdik és egyáltalán nincs zsíros réteg, ami visszamarad. Utàna egy könnyű - folyékony alapozót szoktam ami szintén hamar beszívódik. És mindenképp pùder. Amit utána leizzadok, azt zsepire szoktam felpaskolni - szétnyitott zsepit az arcomra terítem és rányomom homlok, arc, àll és kész. Maximum pùderrel még átszaladok rajta de nem javítgatom a melegben, felesleges. Egyébként nekem is az arcom izzad, ha melegem van.
20230522_131019Screenshot_20230522-131440_Chrome

2 Likes

Engem itt a csajok meg fognak ölni, hogy ilyet mondok, de pont emiatt egyáltalán nem vagyok hajlandó sem fényvédőzni, sem sminkelni nyáron. :slight_smile: nem vagyok alapvetően izzadós típus, mégis kicsapódik még a sima hidratálóm is nyáron. A smink és a fényvédő alatt pedig extrán ég a bőröm és nagyon feszül. Innentől úgy döntöttem, hogy ott ette meg a fene az összeset. Nem fogom szivatni a bőrömet. Nyáron a strandon felkenem a rendes naptejet az arcomra is, de leginkább kalapot húzok. Az utcára marad a hidratáló magában és csók. :slight_smile:

5 Likes

Kánikulában én is így vagyok. NO naptej, max. toner megy a képemre, ha feszülne arctisztítás után. Folyt már bele a szemembe vagy a hajam tapadt az arcomra és a szél/huzat belecsapta a szemembe- király volt…

4 Likes

Hófehér bőrömmel szólok, engem is lehet a mókusok elé vetni.
Ugyanezt gondolom, elegem van a nagy fényvédőzésből.
A sminket nem tudom megúszni, mert sajnos folyton jelenésem van, de házon belül, ahol nap se ér.
Fényvédőzök majd, ha cabrioval megyek a Balatonra kalap nélkül (haha), addig nem kínozom a bőröm. Ég, fáj, szenved. Ha otthon dolgozom, csak az Avene spray-met használom, tökéletesen hidratál engem napközben, inkább éjszaka kenem.
Nagyon nem tesz jót a fényvédő a bőrömnek. :frowning:
Egyébként van, ha sokat vagyok utcán, kirándulunk, az Image Skincare új zselés fényvédőjét használom, vagy a matt-ot, strandon pedig naptej, bár nem nagyon járok.

6 Likes

Oké, azt hittem csak én vagyok ilyen ufó :sweat_smile: , aki nem keni magát a legnagyobb nyárban.

5 Likes

Én tavaly kezdtem el rászoktatni magam a szalmakalapra utcán is, miután több mindenkin láttam és csini volt. Nem megy minden outfithez, de nem bánom, mert tök jó kis árnyék, amikor az ember gyalog közlekedik A-ból B-be és tűz a nap. :womans_hat:

4 Likes

Én EVY-t használok, ami nem zsíros, cserébe ragacsos, úgyhogy istenien tapad rá minden. Ha nem akarok sminkelni, akkor csak hintőporral lepúderezem (ez amúgy is zseniálisan felszív minden olajat, nedvességet) és bombabiztos, nem izzadom le. Valamennyi fénye lesz a nap végére, de az pont kibírható még.

4 Likes

Nekem nagyon bejött a Garnier Ambre solaire Anti-pollution fényvédője. Zsíros a bőröm, izzadok is, és pluszban napallergiám is van, ami apró, piros hólyagokat tud okozni az arcomon és máshol is. Szóval sajnos nem tudok fényvédő nélkül meglenni. Én pont fordítva vagyok, mint a többiek: a mindennapokban fényvédőzök (hogy ne legyen parasztpólóm és kiütésem), de a strandon szívesen kihagynám. Tavaly megpróbáltam az októberi ciprusi nyaralásunkon, és durván kiütött a nap, ennyire rossz még sosem volt. Pedig nem volt 200 fok, este 5-kor már kezdett lemenni, de a bőröm így is besokallt.
Nade, visszatérve a fenti fényvédőre, jó zsíros bőrre, elég alkoholos, nem fénylek tőle durván. Én alapozózok-púderezek, nyáron van, hogy csak púderezek. Napközben leitatom a diszkógömböt, így jobb. Amúgy, ha nem lenne klíma a melóban és otthon, valószínűleg leizzadnék mindent. Igyekszem nagyon szellős ruhákat hordani természetes anyagokból, és nem mászkálni vizes hajjal, mert számomra borzasztó, mikor párolog és szinte szauna érzetem lesz. Na olyankor szokott izzadni az arcom, meg kicsapódni a pára az orrom alatt. A nyári időszakban hű társam a Cosrx csigás kencéje, ez az egyetlen, amit el bírok viselni magamon.

1 Like

Ja, és kihagytam: legyező!!! Nekem tök sokat számít!

4 Likes

Én is használom, nincs is jobb mint a kézi légkondi :smiley:

Még esernyőt szoktam használni a tűző nap ellen, szeretnék rendes napernyőt mint amit az ázsiaiak használnak de nem tudom hol lehet kapni. Kiröhögnek, de nem érdekel, ki nem állhatom a meleget és a tűző napot. A fényvédőt se szeretem, de inkább használom. Púder meg ajakhangsúlyos smink ami kb megmarad. A szempillaspirál leolvad :frowning: Ki mit használ nyáron ami nem lesz pandamacis?

3 Likes

Én is ufónak tartom magam ebből a szempontból (is) :smiley: Mivel sajnálatos módon nagyrészt irodaszolizom nyáron, úgy gondolom, hogy a hétköznapok 2x20 percben a szabad levegőn vagy fényen való tartózkodás esetére nem fogom kenegetni magam. Strandon kenegetem. De van elég baja a bőrünknek a szmoggal meg az egyéb városi körülményekkel. Még ha fojtogatom is valamivel pluszban, hát csodás lehet/lesz. Zseniális komedóképző.
Nyilván más, amikor valakinek napallergiája van. Ott nincs opció.

2 Likes

Én is használok legyezőt, már van több színben, úgyhogy az aznapi szetthez valót szoktam bevetni. :slight_smile:
A napernyő szerintem nagyon jó dolog, de még én sem találtam. Nevessen ki, aki akar…

6 Likes

Ez döntés kérdése :wink: én is olyan helyen dolgozom, hogy jelenéseim vannak, de a bőröm előrébb való. Így kénytelenek elviselni, hogy nyáron kriptaszökevény vagyok, smink nélkül. Kezdetben engem is zavart, hogy úristen vajon hogyan nézhetek ki. Aztán ez elmúlt. Cserébe mindenki ölni tudna a bőrömért. Valamit valamiért :wink:

2 Likes