Hajhullás - milyen termék segített?

Ősz van és persze tudom, hogy most jobban hullhat a hajunk, meg tudom, hogy ezer belső oka lehet (hormonok, nőgyógyászat, fogászati gond, vitaminhiány, blablabla), de most nem tudok egy teljes kivizsgálást beiktatni.

Viszont a hajam jóval erősebben hullik a szokásosnál és szeretnék rájönni mitől - vagy egyszerűen csak megoldani :grin: Van esetleg hasznos tapasztalatotok, amit megosztanátok?

Ui. A vitaminokkal (vas, stb.) is hadilábon állok mostanában valamiért, mindegyikkel van valami kellemetlenségem… végképp nehéz. :confused:

Illetve magammal elbeszélgetve megkérdezem magamtól: volt már olyan érzésed, hogy egy hajbalzsam (kiöblítős) okozott erősebb hajhullást? :open_mouth:

Szülés utáni hajhullásnál nekem a Varga hajcseppek segítettek, tele voltam másfél hónap múlva babahajakkal.

1 Like

Na ez az a téma, amin én is gondolkodtam, hogy bőven megérne egy topicot!
Sajnos én is ebbe a táborba tartozom, mármint azok közé, akiknek korábban sokkal több hajuk volt, mint amennyi most van. Nem úgy kell elképzelni, hogy egy idegennek is feltűnne, de nekem, aki tudom, hogy mennyi volt korábban, nem tud nem feltűnni.
3 éve vettem észre, hogy a szokásosnál több hullik, és nemcsak ősztől tart ez a dolog, hanem szinte folyamatosan. Én akkor csináltattam is egy teljes vérképet, mindent néztek, és vállon is veregettek, hogy minden OK. Ez egyrészt megnyugtatott, másrészt továbbra sem tudtam, hogy mitől lehet. Persze az 50+ is lehet egy ok, sőt biztosan része van benne. Huszonéves korom óta festem a hajam, az sem hiszem, hogy jót tett. Ami még nem javít a helyzeten, hogy nem éppen a legegészségesebb ételeken élők táborát gyarapítom, a szénhidrátból több megy be, zöldségből és gyümölcsből meg kevesebb. Most egy hosszabb fogászati beavatkozás elején vagyok (implantátum beültetés), de az érzékeny fogínyemről kiderült, hogy ott bizony volt egy kis gyulladás is. Bízom benne, hogy ennek a megszüntetése javulást fog hozni a hajam állapotában is. (Van olyan ismerősöm, akinek foltos hajhullása szűnt meg fogászati beavatkozás után. Sőt, nemcsak megszűnt a hajhullása, hanem a folt helyén visszanőtt a haja.)
A termékekről: többet is próbáltam, de őszintén szólva egyiknek sem éreztem a hatását. Vettem komplett csomagokat (sampon, balzsam, tonik), többfélét is, hajra való pirulákat, Revalidot, stb. de nálam egyik sem hozott javulást. Ettől függetlenül a hajhullás kezelésére javasolt termékeket vásárolom és használom folyamatosan, a Varga hajcseppet még nem próbáltam.

1 Like

Amióta az eszemet tudom, hullik a hajam, mint a vadállat. Hajmosáskor félmaréknyi az alap, pedig rövid a hajam viszonylag (bob). Őszintén szólva nem értem, hogy hogy nem vagyok még teljesen kopasz :smiley:

Ami nekem bevált (régen), azok a Varga hajcseppek, rendesen érezni lehetett a kis tüsi hajakat a hosszabb szálak között. Sajnos semmire sem elég egy üveggel, úgyhogy kipróbáltam a Herba Vita hajszeszt, egyelőre “csak” jónak mondanám, de még tesztelem. Remélem beválik, mert sokkal kevésbé ragacsos és büdös, mint a Varga.
Viszont ami még segített, és nekem nagyon meglepő volt, az a bordó Dove sampon-balzsam, valami age-akármis neve van. A festett hajas Dove-ot váltottam le erre, és sokkal kevesebb haj volt a szűrőben.

A vitaminok nekem semmit sem használtak, azokról már rég lemondtam. Még valami erősebb kávés sampont szeretnék kipróbálni, mert szerintem egy gyengébb hajszesz vagy egy ilyen “bizsergetős” sampon is többet ér, mint a vitamin, mert mindkettőtől felpezsdül a vérkeringés a fejbőrön, lényegében ugyanazt csinálják. Mondjuk én azért eszem zöldséget rendesen, a szénhidrátot is igyekszem leszorítani, de nem hiszem, hogy ez olyan sokat számítana. Amikor nem ettem ilyesmit, akkor is ugyanúgy hullott :stuck_out_tongue: Az évszak sincs rá hatással, meg a fogam sem, mindig ellenőriztettem, semmit sem találtak. Még genetika lehet, azzal meg nem nagyon lehet mit kezdeni sajnos.

1 Like

De jó, hogy írtok, köszi! :blush:

Nekem most egy emberkísérlet ötlött az agyamba. Csak samponnal mosok hajat most párszor, balzsam nélkül. Tegnap mostam hajat és a csak samponos megoldásnál feleannyi volt a haj, amit kiszedtem a szűrőből. Nekem már eddig is gyanúsak voltak ezek a puhító balzsamok. :open_mouth:

Persze nem hiszem, hogy ezek okozzák a hullást, de ha nélkülük kevesebb haj hullik, én nem ragaszkodom a használatukhoz…

Hajszeszeket most nem használtam, de fontolgatom.

1 Like

Jó lenne, ha a balzsam lenne a bűnös, de ebben sajnos kevésbé hiszek… Az viszont igaz, hogy a balzsam lemosásakor sokkal több haj marad a szűrőben!

2 Likes

Csak samponnal nekem is kevesebbnek tűnik a hullás, de sajnos csak látszatra. A balzsam szerintem csak segít “összeszedni” a maradékot, ami amúgy hajszárításkor és fésüléskor kijönne. Ennek ellenére szerintem bármi jó lehet, amitől kevesebbnek hisszük a hullást, mert a nyugtató hatástól valóban kevesebb fog hullani az okosok szerint :smiley:
Ha kipróbálod a hajszeszeket, akkor arra figyelj, hogy ne kend túl gyakran, mert borzasztóan szárítanak az alkohol miatt. Inkább kicsit tovább masszírozd 1-1 alkalommal, úgyis az a fontos rész. Nekem legalábbis viszonylag száraz fejbőrrel bőven elég volt 2 naponta kenni (van, amelyikre azt írják, hogy napi 2x kell használni…).

1 Like

Nem erősségem a rendszeresség, így szinte kizárt, hogy képes lennék naponta hajszeszt dörgölni. :rofl: de köszi a tanácsot.

1 Like

Nekem most ez a meglátásom… tesztelem még :blush:

Amióta csak haj van a fejemen mindig hullott a hajam, kb annyira mint egy átlag embernek őszi hajhulláskor. Nem olyan rég még komoly kutatómunkákba kezdtem, hogyan is lehetne ez ellen tenni valamit, mi lehet az oka, de az igazság az hogy ennek a kivizsgálásához igen kemény összegek, rengeteg energia, idő, magánorvos keresgélés, vizsgálatok szükségesek ami jelenpillanatban abszolút nem éri meg.

Viszont esetemben kiegyensúlyozott a hajhullás mértéke, mindig egy jókora csomó hullik, télen-nyáron :smiley:
Nálam a következő dolgok váltak be (de nem hajhullás ellen, mert azt egyszerűen nem lehet megfékezni, világéletemben ennyire hullott a hajam, mégsem kopaszodtam még meg, ki érti ezt…)

 • Yves Rocher Hajhullás Elleni sampon (nem a hajhullás csökkent, cserébe viszont pici babahajak jelentek meg) - nálam 2 hónap után fejtette ki a hatását
 • Plantur hajszeszek (ez sem a hajhullást csökkentette, de serkent a hajnövekedés és nem volt olyan macerás a használata mint a ricinusolajas pakolásoknak)
 • Ricinusolaj (hát… aki szereti a nehéz, sűrű, ragacsos olajat heti 2-szer az egész hajas fejbőrébe maszírozni és nem zavarja, hogy 1 nap után visszazsírosodik a haja annak ellenére is, hogy 3-szor is kimosta belőle az olajat annak a babahajak mellett a hajhullása is mérséklődni fog - kivéve ha nem valamilyen belső szervi probléma a fő okozója)
 • Phantenol spray (heti 2-3-szor a fejbőrbe maszírozva ellenállóbbá tette a gyenge kis hajszálaimat, egy picit kevesebbet hullott a haj, de ez elenyésző volt számomra, cserébe viszont szép fényes lett (és enyhén ecet szagú :grin:)
 • Egyszerűen hagyni az egészet a fenébe és nem azon töprengeni hogy mikor fogynak el a hajszálak. Ha nem tartok kopaszodásnál vagy nem látom hogy a fél hajam a tenyeremben landol akkor nem fogok görcsölni azon, hogy havonta akár parókát lehetne készíteni a kihullott hajszálakból, pedig elég ritkás, vékonyszálú hajam van, tehát mégcsak azt sem mondhatnánk, hogy oké, de biztos dús és van miből veszíteni. Amíg az egészségem jól szolgál, addig nagy baj nem lehet. Természetesen ha tényleg extrém mértékű a hajhullás és társul mellé rossz közérzet, más tünet akkor nincs mese, utána kell járni az okoknak, mert holmi sampon vagy hajszesz nem tudja rendbe tenni a problémát.

Étrendkiegészítők terén sok kifejezetten hajra való készítményt próbáltam ki a drágábbtól az olcsóbbig, jelentős változás nem történt, viszont a kovaföld esetében erősebb és fényesebb volt a hajam. Multivitaminokat pedig világéletemben szedtem, rendszeresen, a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, mégsem mérséklődött a hajhullás.
Egyéb betegség, szervi probléma nem állt a dolog mögött, nem hordom szoros konytban vagy copfban a hajam, egyszerűen nagyobb mennyiségtől szabadul meg a fejem, mint egy átlag embernek.

2 Likes

Hello! Nekem két egyszerű dolog vált be igazán hajfronton: ricinus olaj és folsav.
A ricinust estére szoktam a fejemre kenni, nem könnyű mutatvány bedolgozni egészen fejbőrig, mert iszonyún ragad, küzdeni kell vele, de megéri, mert kb. “beragasztja” a hajszálakat a fejembe, sokkal kevesebb hajszál jön ki másnap reggel a hajmosásánál. Én amúgy a hajszépítő tulajdonságát magamon nem vettem észre, de ez a hullás-elleni abszolút lenyűgöző.
Próbáltam többféle haj-bőr-köröm vitamint, nekem a folsav vált be. Most Lenkeit szedek. Korábban is szedtem cinket és szelént, de azóta lett látványos a haj és köröm növekedés, amióta a folsav is bejött a rutinba.

2 Likes

Pár hónapja nagyon elkezdett hullani a hajam. Egy ismerősöm javasolta ezt a terméket: https://kremmania.hu/kremek/yunsey-placenta-ampullak-hajhullas-ellen és nagyon bejött. A hozzá tartozó samponnal együtt használom és elmúlt az extrém hajhullásom.

2 Likes

Sziasztok! Úgy látom már nem nagyon él a topic, de azért megosztanám én is a tapasztalataimat, illetve hátha valami új is felmerül.

Nekem tizenéves korom óta elég problémás a hajam, gyakran hullik és sokszor is kell mosnom… A legelső hajhullásra való termék amit próbáltam az a Plantur termékcsomag volt, ami az égvilágon semmit se csinált… Több hajgyógyásznál is voltam, akik hülyébbnél hülyébb dolgokat mondtak (pl. az egyik azt mondta, hogy a hajhagymáim elhaltak… gondolom akkor nem is lenne hajam) és felírtak méregdrága samponokat, hajszesezket, étrendkiegészítőket. Semmi se használt. A vérvétel mindig tiszta volt. Majd pár évre félretettem az egészet és nem foglalkoztam vele, mikor hullott akkor egyszerűen próbáltam ritkábban hajat mosni mert mindig a hajmosásnál hullott ki a nagy része. Aztán tavaly megint úgy döntöttem, hogy márpedig ennek utána kell járnom, és megint próbálkoztam különböző termékekkel. Megvettem pl. az Ilcsi hajszeszét ami borzasztó volt és nem is használt sokat.
Végül amivel látható eredményt értem el, az a Helia D Regenero koffeines sampon + hajszesz. Ezek viszonylag megfizethetők és hatásosak is. Az egyetlen probléma, hogy csak addig hat, amíg használom. Utána többnyire újra leromlik a hajam állapota…
Alapvetően nem vagyok oda a gyógynövényes samponokért, de ha valakinek volt ami bevált és hosszú távon is használható (a Helia D-ben sok alkohol van), az ne tartsa magában :smiley:

1 Like

Nekem a Yunsey ampullái jöttek be.

Koszi a tippet. Ami masnak nem hasznalt, azt en altalaban mar nem is prbaom ki. Most epp nem hullik ugy a hajam, szoval osszel a szezonalis varhato, akkor ezt szerzem majd be (altalaban ket sampont hasznalok).

Sziasztok!

Egy jó ideje nem aktív ez a topik, de hátha akad rajtam kívül más is, akit érdekel. :slightly_smiling_face:

Kb. 1,5 éve küzdök hajhullással, rengeteg vizsgálaton túl vagyok és az ok nem derült ki. Vannak kisebb-nagyobb eltérések, amiket egyelőre csak megfigyelés alatt tart az orvosom.

Hajgyógyásznál is jártam, kipróbáltam az O’Rising hajhullás elleni samponját, a tisztító oldatot és kétféle ampullát (hajhullás elleni + növényi őssejtes). Nem javítottak semmit a helyzeten.

Mivel egyre jobban stresszel a hajam, elkezdtem az OxygeniHair kezeléseket. Három kezelésen vagyok túl. A hajam továbbra is hullik (hosszú és rövid, új szálak egyaránt), azonban sok babahajam nőtt. Közben vitaminokat is szedek, szóval nem tudom, mi segített a növekedésben. Itthon mini kiszerelésben megvan a hajhullás elleni samponjuk, igazából kimondottan szeretem, mert jól tisztít, kicsit kitolja két hajmosás között az időt, viszont nekem nem állította meg a hullást.

Emellett a Lee Stafford hajnövekedést elősegítő samponját is használtam már kétszer. Szóval igen, mindent kipróbálok. :grinning:

Látványra lehet, hogy más azt mondaná, nem vészes a hajam állapota, azonban én tudom, hogy kb. kétszer ennyi volt korábban. :slightly_frowning_face:

Szívesen fogadnék tippeket, tanácsokat, történeteket, kinek mi vált be! :slightly_smiling_face:

1 Like

Nekem ez vált be:

1 Like

Pár napja terveztem egy hasonló topicot nyitni, nem voltam elég figyelmes , már van ilyen téma így akkor inkább ide írok.
Nekem kamasz koromban egy betegség miatt tűnt el kb a hajam fele. Akkor a gyógyulással voltam elfoglalva, nem azzal hogy mennyi hajam van, vállig érőre vágattam , kis csutak copfba még épphogy össze tudtam fogni.
Később hajhosszabbításom lett, de továbbra is nagy mission volt, hogy legyen haj a fejem tetején is.
Amiket próbáltam:
Panthenol spray : nekem ez nem volt valami hatásos, pedig 2-3 flakonnal is elhasználtam, igaz nem erre van kitalálva.
Helia- D Regenero sampon: Ez az egynek elmegy kategória , olyan óriási változást nem vettem észre tőle.
Helia-D Regenero hajszesz: 5-6 flakont biztosan elhasználtam, ragad és büdös, mérsékelte a hajhullást.
Alpecin: többféle is van belőle szuper sampon csak az illata miatt váltottam
Lee Stafford hair growt shampoo: nekem ez a szent grál , az Alpecint cseréltem le erre, alig hullik a hajam amióta ezt használom.
Lee Stafford hair growt pakolás: néha veszek belőle jól kiegészíti a sampont önmagában nem tudom mennyit használ
Helia - D Regenero kapszula: végigszedtem több dobozzal , nem volt maradandó hatása.
Revalid: rosszul lettem tőle nem bírtam végigszedni a kúrát
Merz drazsé: Évi 2 üvegcse fogy el tavasszal és ősszel, nekem ez vált be a legjobban hajhullásra.

4 Likes

Pár szóban megemlíteném a technikai dolgokat is, nekem ezek is sokat tudtak segíteni.

 • A hajkefét elhagytam , csak fésűt használok, a hajam végétől óvatosan haladva fésülködök, nem pedig a tövétől
 • csurom vizes hajat a kádban nem bontok, csak törölközőszáraz hajat, amit előtte befújtam leave in balzsammal ( Gliss kur)
 • szárítás közepes hőfokon csak a legvégén formázok körkefével óvatosan, nem rángatva
 • hajvasalást kerülöm , maximum heti 1-2 alkalom, legfeljebb 160 fokon.
 • hővédő folyadék szárításhoz, vasaláshoz kötelező ( Lee Stafford : Coco Loco , Poker Straigt de a Tony& Guy se rossz)
 • hajfestés: a feketét felejtsük el. Nem csak azért , mert jobban hullik tőle mint a szőkítéstől hanem mert a fehér fejbőr szinte világít a fekete haj között. Világosbarna a nyerő szín. Nekem erre a fodrászom hívta fel a figyelmem, amikor először jártam nála, hogy amúgy szerinte nincs kevés hajam csak ez a sötét szín nem jó. Azóta szőke vagyok világosbarna tövekkel és nem hullik.
 • kivizsgálás, laborok
 • fogak: én abban a hitben voltam hogy amit a Király utcában csináltak nagyon sok pénzért az jó. Aztán egy másik helyen felvilágosítottak , hogy nagyon nem. Több orvos is megnézett és valóban amit ott csináltak azt újra kellett alkotni máshol megint csak nagyon sok pénzért.( inlayek) Ennek már lassan 3 éve és amióta minden rendben van azóta állt meg teljesen a hajhullásom.
 • banális de télen sapka kötelező :slight_smile: nekem ez is sokat segített, hogy melegben van a fejem és nem fagyasztom le a -20 fokban pedig nagyon szeretem és bírom is a hideget.
 • nyugalom, sok alvás, egészséges ételek. Ezek is közhelyek , de tudom, hogy rá lehet kattanni a problémára aminek jelen esetben 100 féle oka lehet és a megoldás pedig nem jön gyorsan…
  Remélem tudtam segíteni, ha eszembe jut még valami akkor megírom.
12 Likes