Hajhullás - milyen termék segített?

#1

Ősz van és persze tudom, hogy most jobban hullhat a hajunk, meg tudom, hogy ezer belső oka lehet (hormonok, nőgyógyászat, fogászati gond, vitaminhiány, blablabla), de most nem tudok egy teljes kivizsgálást beiktatni.

Viszont a hajam jóval erősebben hullik a szokásosnál és szeretnék rájönni mitől - vagy egyszerűen csak megoldani :grin: Van esetleg hasznos tapasztalatotok, amit megosztanátok?

Ui. A vitaminokkal (vas, stb.) is hadilábon állok mostanában valamiért, mindegyikkel van valami kellemetlenségem… végképp nehéz. :confused:

0 Likes

#2

Illetve magammal elbeszélgetve megkérdezem magamtól: volt már olyan érzésed, hogy egy hajbalzsam (kiöblítős) okozott erősebb hajhullást? :open_mouth:

0 Likes

#3

Szülés utáni hajhullásnál nekem a Varga hajcseppek segítettek, tele voltam másfél hónap múlva babahajakkal.

1 Like

#4

Na ez az a téma, amin én is gondolkodtam, hogy bőven megérne egy topicot!
Sajnos én is ebbe a táborba tartozom, mármint azok közé, akiknek korábban sokkal több hajuk volt, mint amennyi most van. Nem úgy kell elképzelni, hogy egy idegennek is feltűnne, de nekem, aki tudom, hogy mennyi volt korábban, nem tud nem feltűnni.
3 éve vettem észre, hogy a szokásosnál több hullik, és nemcsak ősztől tart ez a dolog, hanem szinte folyamatosan. Én akkor csináltattam is egy teljes vérképet, mindent néztek, és vállon is veregettek, hogy minden OK. Ez egyrészt megnyugtatott, másrészt továbbra sem tudtam, hogy mitől lehet. Persze az 50+ is lehet egy ok, sőt biztosan része van benne. Huszonéves korom óta festem a hajam, az sem hiszem, hogy jót tett. Ami még nem javít a helyzeten, hogy nem éppen a legegészségesebb ételeken élők táborát gyarapítom, a szénhidrátból több megy be, zöldségből és gyümölcsből meg kevesebb. Most egy hosszabb fogászati beavatkozás elején vagyok (implantátum beültetés), de az érzékeny fogínyemről kiderült, hogy ott bizony volt egy kis gyulladás is. Bízom benne, hogy ennek a megszüntetése javulást fog hozni a hajam állapotában is. (Van olyan ismerősöm, akinek foltos hajhullása szűnt meg fogászati beavatkozás után. Sőt, nemcsak megszűnt a hajhullása, hanem a folt helyén visszanőtt a haja.)
A termékekről: többet is próbáltam, de őszintén szólva egyiknek sem éreztem a hatását. Vettem komplett csomagokat (sampon, balzsam, tonik), többfélét is, hajra való pirulákat, Revalidot, stb. de nálam egyik sem hozott javulást. Ettől függetlenül a hajhullás kezelésére javasolt termékeket vásárolom és használom folyamatosan, a Varga hajcseppet még nem próbáltam.

1 Like

#5

Amióta az eszemet tudom, hullik a hajam, mint a vadállat. Hajmosáskor félmaréknyi az alap, pedig rövid a hajam viszonylag (bob). Őszintén szólva nem értem, hogy hogy nem vagyok még teljesen kopasz :smiley:

Ami nekem bevált (régen), azok a Varga hajcseppek, rendesen érezni lehetett a kis tüsi hajakat a hosszabb szálak között. Sajnos semmire sem elég egy üveggel, úgyhogy kipróbáltam a Herba Vita hajszeszt, egyelőre “csak” jónak mondanám, de még tesztelem. Remélem beválik, mert sokkal kevésbé ragacsos és büdös, mint a Varga.
Viszont ami még segített, és nekem nagyon meglepő volt, az a bordó Dove sampon-balzsam, valami age-akármis neve van. A festett hajas Dove-ot váltottam le erre, és sokkal kevesebb haj volt a szűrőben.

A vitaminok nekem semmit sem használtak, azokról már rég lemondtam. Még valami erősebb kávés sampont szeretnék kipróbálni, mert szerintem egy gyengébb hajszesz vagy egy ilyen “bizsergetős” sampon is többet ér, mint a vitamin, mert mindkettőtől felpezsdül a vérkeringés a fejbőrön, lényegében ugyanazt csinálják. Mondjuk én azért eszem zöldséget rendesen, a szénhidrátot is igyekszem leszorítani, de nem hiszem, hogy ez olyan sokat számítana. Amikor nem ettem ilyesmit, akkor is ugyanúgy hullott :stuck_out_tongue: Az évszak sincs rá hatással, meg a fogam sem, mindig ellenőriztettem, semmit sem találtak. Még genetika lehet, azzal meg nem nagyon lehet mit kezdeni sajnos.

1 Like

#6

De jó, hogy írtok, köszi! :blush:

Nekem most egy emberkísérlet ötlött az agyamba. Csak samponnal mosok hajat most párszor, balzsam nélkül. Tegnap mostam hajat és a csak samponos megoldásnál feleannyi volt a haj, amit kiszedtem a szűrőből. Nekem már eddig is gyanúsak voltak ezek a puhító balzsamok. :open_mouth:

Persze nem hiszem, hogy ezek okozzák a hullást, de ha nélkülük kevesebb haj hullik, én nem ragaszkodom a használatukhoz…

Hajszeszeket most nem használtam, de fontolgatom.

1 Like

#7

Jó lenne, ha a balzsam lenne a bűnös, de ebben sajnos kevésbé hiszek… Az viszont igaz, hogy a balzsam lemosásakor sokkal több haj marad a szűrőben!

1 Like

#8

Csak samponnal nekem is kevesebbnek tűnik a hullás, de sajnos csak látszatra. A balzsam szerintem csak segít “összeszedni” a maradékot, ami amúgy hajszárításkor és fésüléskor kijönne. Ennek ellenére szerintem bármi jó lehet, amitől kevesebbnek hisszük a hullást, mert a nyugtató hatástól valóban kevesebb fog hullani az okosok szerint :smiley:
Ha kipróbálod a hajszeszeket, akkor arra figyelj, hogy ne kend túl gyakran, mert borzasztóan szárítanak az alkohol miatt. Inkább kicsit tovább masszírozd 1-1 alkalommal, úgyis az a fontos rész. Nekem legalábbis viszonylag száraz fejbőrrel bőven elég volt 2 naponta kenni (van, amelyikre azt írják, hogy napi 2x kell használni…).

1 Like

#9

Nem erősségem a rendszeresség, így szinte kizárt, hogy képes lennék naponta hajszeszt dörgölni. :rofl: de köszi a tanácsot.

1 Like

#10

Nekem most ez a meglátásom… tesztelem még :blush:

0 Likes

#11

Amióta csak haj van a fejemen mindig hullott a hajam, kb annyira mint egy átlag embernek őszi hajhulláskor. Nem olyan rég még komoly kutatómunkákba kezdtem, hogyan is lehetne ez ellen tenni valamit, mi lehet az oka, de az igazság az hogy ennek a kivizsgálásához igen kemény összegek, rengeteg energia, idő, magánorvos keresgélés, vizsgálatok szükségesek ami jelenpillanatban abszolút nem éri meg.

Viszont esetemben kiegyensúlyozott a hajhullás mértéke, mindig egy jókora csomó hullik, télen-nyáron :smiley:
Nálam a következő dolgok váltak be (de nem hajhullás ellen, mert azt egyszerűen nem lehet megfékezni, világéletemben ennyire hullott a hajam, mégsem kopaszodtam még meg, ki érti ezt…)

  • Yves Rocher Hajhullás Elleni sampon (nem a hajhullás csökkent, cserébe viszont pici babahajak jelentek meg) - nálam 2 hónap után fejtette ki a hatását
  • Plantur hajszeszek (ez sem a hajhullást csökkentette, de serkent a hajnövekedés és nem volt olyan macerás a használata mint a ricinusolajas pakolásoknak)
  • Ricinusolaj (hát… aki szereti a nehéz, sűrű, ragacsos olajat heti 2-szer az egész hajas fejbőrébe maszírozni és nem zavarja, hogy 1 nap után visszazsírosodik a haja annak ellenére is, hogy 3-szor is kimosta belőle az olajat annak a babahajak mellett a hajhullása is mérséklődni fog - kivéve ha nem valamilyen belső szervi probléma a fő okozója)
  • Phantenol spray (heti 2-3-szor a fejbőrbe maszírozva ellenállóbbá tette a gyenge kis hajszálaimat, egy picit kevesebbet hullott a haj, de ez elenyésző volt számomra, cserébe viszont szép fényes lett (és enyhén ecet szagú :grin:)
  • Egyszerűen hagyni az egészet a fenébe és nem azon töprengeni hogy mikor fogynak el a hajszálak. Ha nem tartok kopaszodásnál vagy nem látom hogy a fél hajam a tenyeremben landol akkor nem fogok görcsölni azon, hogy havonta akár parókát lehetne készíteni a kihullott hajszálakból, pedig elég ritkás, vékonyszálú hajam van, tehát mégcsak azt sem mondhatnánk, hogy oké, de biztos dús és van miből veszíteni. Amíg az egészségem jól szolgál, addig nagy baj nem lehet. Természetesen ha tényleg extrém mértékű a hajhullás és társul mellé rossz közérzet, más tünet akkor nincs mese, utána kell járni az okoknak, mert holmi sampon vagy hajszesz nem tudja rendbe tenni a problémát.

Étrendkiegészítők terén sok kifejezetten hajra való készítményt próbáltam ki a drágábbtól az olcsóbbig, jelentős változás nem történt, viszont a kovaföld esetében erősebb és fényesebb volt a hajam. Multivitaminokat pedig világéletemben szedtem, rendszeresen, a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett, mégsem mérséklődött a hajhullás.
Egyéb betegség, szervi probléma nem állt a dolog mögött, nem hordom szoros konytban vagy copfban a hajam, egyszerűen nagyobb mennyiségtől szabadul meg a fejem, mint egy átlag embernek.

2 Likes

#12

Hello! Nekem két egyszerű dolog vált be igazán hajfronton: ricinus olaj és folsav.
A ricinust estére szoktam a fejemre kenni, nem könnyű mutatvány bedolgozni egészen fejbőrig, mert iszonyún ragad, küzdeni kell vele, de megéri, mert kb. “beragasztja” a hajszálakat a fejembe, sokkal kevesebb hajszál jön ki másnap reggel a hajmosásánál. Én amúgy a hajszépítő tulajdonságát magamon nem vettem észre, de ez a hullás-elleni abszolút lenyűgöző.
Próbáltam többféle haj-bőr-köröm vitamint, nekem a folsav vált be. Most Lenkeit szedek. Korábban is szedtem cinket és szelént, de azóta lett látványos a haj és köröm növekedés, amióta a folsav is bejött a rutinba.

2 Likes

#13

Pár hónapja nagyon elkezdett hullani a hajam. Egy ismerősöm javasolta ezt a terméket: https://kremmania.hu/kremek/yunsey-placenta-ampullak-hajhullas-ellen és nagyon bejött. A hozzá tartozó samponnal együtt használom és elmúlt az extrém hajhullásom.

2 Likes