Én szezonális hajhullással szoktam küzdeni (tavasszal és ősz elején), a fodrász mondta, hogy ez természetes dolog, számomra mégis ijesztő a mennyiség, ami ilyenkor kihullik. Nagyon sok hajam van, ilyenkor konkrétan minden nap egy maréknyi összegyűlik. Amik ezt mérsékelték nálam:
• Kiengedett frizura és masszázs: ha mindig copfban van a hajunk, romlik a keringés a fejbőrben és több hajszálat vesztünk. Este én ilyenkor átmasszírozom, ha mégis összefogtam.
•TO Multipeptide hajszérum: Ezt a nyáron fedeztem fel, Covid oltás után elkezdett már nyáron hullani a hajam elég erőteljesen, így jobbnak láttam célzottan a fejbőrt is kezelni. Nekem már heti 2x, este bemasszírozva a hajtövekbe is segített, mivel heti 1x elég hajat mosnom, nekem kényelmetlen lett volna minden este, ahogy ajánlják, szerencsére segített így is.
• Biotech Usa Active Woman: 2 tablettát javasol, de aki nem élsportoló, annak bőven elég egy, így 1 doboz 2 hónapra elegendő. Elég büdi és nagy kapszula, nem szabad éhgyomorra bevenni, mert gyomorfájást és hányingert okozhat, viszont nekem semmi más nem segített vitamintéren a hajhulláson. Eleinte hozhat ki pattanásokat, de nálam 2 héten belül elmúlt. Kúraszerűen szedem, tavasszal és ősszel egy-egy dobozzal, a pattanasosodás akkor jelentkezett csak, amikor először szedtem, a második kúránál már semmi gond nem volt. Kellemes mellékhatásként az arcbőröm és a körmöm is meghálálta, hogy szedem, mindegyiknek jobb lett az általános állapota
A fentieket együtt alkalmazva szoktam túlélni ezeket az időszakokat.