Hajcsattok, hajdíszek, fonások és hajsonlók

Sziasztok,

Nagy hajcsatt és hajkészítö* szeretetemet szeretném megosztani Veletek, hátha vannak itt mások is, akiket jobban érdekelnek a hajelkészítések és hajdíszek az egyszerü copfoknál.

  • (fonások, copfok stb)
3 Likes

Akkor kezdem is történetemet: 5 éve nyári melónak embereket öltöztettünk korhü jelmezekbe és úgy fotóztuk öket. Egyszer bejött két idös hölgy. Ikrek voltak. A hajuk olyan szépen fel volt tüzve, hogy azonnal megkérdeztem, fodrászok e vagy hogy csinálták ezeket a csodákat. Mondták, hogy nyugdíjasként ráérnek youtube videókat nézegetni és egymás haját elkészíteni.

Nekem így kezdödött a rajongásom a hétköznapi hajkreációk iránt. Szeretem a különbözö fonatokat, egyszerübb kontyokat és gyüjtöm az érdekes hajcsattokat (föleg bijou brigitte-böl, parfoistól jelenleg).

6 Likes

De jo, hogy inditottal egy ilyen temat, most kell az inspiracio :wink:
Tegnap adomanyoztam el a hajamat egy kislanynak, nemsokara paroka lesz belole :slight_smile: viszont ma reggel a tukor elott allva rajottem, hogy valamit kell most a hajammal kezdenem, mert az eddig fenekig ero hajnal ez nem volt problema, most viszont lapockaig ero, tepett hajam lett es a sima copf sem ugy all, mint eddig :sweat_smile:

5 Likes

De aranyosak lehettek a nénik! Tetszik ez a hozzáállás, hogy nem savanyodtak be, és találtak maguknak elfoglaltságot.

2 Likes

Inspirációnak és tanulásnak ezt a blogot szoktam olvasgatni vagy gyakorolni: http://hajtovadaszat.blogspot.com/p/kedvenc-kontyaim-kontyok-eredete-fajtai.html

Illetve Ulyana Aster videóin ámuldozok https://www.ulyanaaster.com/

2 Likes

Kar, hogy a 90%at nem tudom magamnak megcsinalni😅

1 Like

gyakorlas kerdese hidd el :wink:
amikor én kezdtem, huhuuu… sikerült jelentösen kitépdelni a hajamat annyira, hogy édesanyám orvoshoz akart küldeni mondvan betegsegem van :smiley:

Miután betáraztam kishajgumikból, bobbypinböl, hullámcsattokból, máris jelentös minöségi javulást értem el :slight_smile:

Gyakorolni pedig a szabadidömben, föleg hetvegente szoktam… vicces ahogy kontyban porszivozok vagy fürdöt pucolok :smiley:

2 Likes

Én sosem hordom leengedve a hajam egyrészt a meleg miatt, rögtön befülled a tarkóm, másrészt zavar, ha az arcomba hull és ez sokszor előfordulhat, amikor dolgozom. Most kb. a lapockám tetejéig ér, pont valamelyik nap gondolkodtam rajta, hogy ez tűnik a legjobb hosszúságnak. Már elég hosszú, hogy szép legyen a feltűzés, a fonás, de még nem olyan hosszú, hogy nehéz legyen és húzza a fejbőröm, ileltve a súlya önmagában húzza hátra a fejem, szerintem ezt a hosszúságot fogom megtartani. Általában feltűzöm, vagy befonom, vagy összefogom és úgy fonom be - ezt a sorrendet szoktam követni hajmosások után. Egyszer egy kolléganőm azt mondta, öregasszonyos a feltűzött haj… Sokszor eszembejut azóta is, nem tudom, hogy irigységből mondta, mert neki rövid vattacukor haja van (és mert rosszul viseli, hogy már nem fiatal), vagy vajon tényleg így gondolja. Úgy megmaradt bennem. Jó egy éve volt ez, de szinte mindig eszembejut, amikor feltűzöm, nézegetem magam a tükörben, hogy tényleg öregasszonyos-e a hatás.

3 Likes

Ebben az öregasszonyos hajban azért van is valami, meg nincs is.
Az esetek túlnyomó többségében én is összekötve hordom a hajam. Hajcsatokkal szoktam fel-, illetve összetűzni. Kb. ugyanolyan megfontolásból, ahogy Te is: nem melegít, nem lóg az arcomba, stb. De elsősorban azért, mert úgy érzem, így áll a legjobban.
Azért a feltűzött haj elegáns is. Gondoljunk csak a menyasszonyokra. Illetve ha bálba, esküvőre, vagy szilveszterezni megyek, mindig elmegyek kontyot csináltatni.
Azonban időről-időre oda szoktam állni a tükör elé és elgondolkodok azon, hogy nem öregasszonyos-e. Nem kellene-e végre valami jó kis frizurát vágatnom? Évről-évre, mint újévi fogadalmat is megfogadom, aztán meg mégse lesz belőle soha semmi.
Volt már olyan, hogy levágattam olyan rövidre, hogy nem tudtam normálisan összefogni. Azt mindig megbántam, alig vártam, hogy megnőjön a megfelelő hosszúságúra.

2 Likes

Na igen, ezt kihagytam, úgy gondolom, nekem is úgy áll a legjobban, az arcformám, fejformám miatt. Én volt, hogy vágattam már rövidebb frizurát, volt, hogy egészen rövid, néhánycentiset is (hosszúból). Nem volt rossz - egy hétig. Utána pedig majd’ megőrültem minden áldott reggel, mert ahhoz, hogy jól nézzen ki, be kellett vizeznem, szárítanom, formáznom, waxolnom, lakkoznom, stb. Igaz, hogy sok hajam van, de vékonyszálú, tehát nincs magától tartása. Egy hét múlva már tudtam, hogy borzasztó rossz ötlet volt és soha többé nem csinálok ilyet. Vállig érőre is vágattam, de baromira melegítette a tarkómat, azt is ugyanúgy felkínlódtam mindig valahogy.

1 Like

Szerintem az öregasszonyos hajösszefogós vélemény ostobaság.
Nekem jól áll ha tarkómnál fogom össze a hajam (olyan ártatlanul tudok kinézni, hogy még anyum is elhiszi) vagy ha a fejem tetején (attól meg olyan kislányos leszek mint egy 15 éves).

Szerintem arcformája, hajtipusa és embere válogatja, hogy kinek milyen haj áll jól.

2 Likes

Igaz ez is, tényleg. Rég nem látott ismerősök, akikkel mondjuk 10-15 év után futunk össze, azt szokták mondani, hogy ugyanúgy nézek ki, mint kamasz koromban, hogy a hajam is úgy hordom (akkor is sokszor hordtam összefogva), szinte a védjegyemmé vált a hosszú lófarok. Nekem összefogva tarkón nem áll jól, inkább feljebb, közép magasságban, illetve attól picit fentebb.

nekem mindig is hosszú hajam volt, de sosem
csináltam vele semmi különlegeset; vagy kiengedve volt, vagy többnaposan lófarokban.
aztán pár évvel ezelőtt kemó miatt parókát majd felnyírt pixie-t hordtam egy ideig. (a rövid fazon amúgy jól állt, de mindig rosszul voltam, mikor megdicsérték, mert csak arra emlékeztetett, hogy magamtól sosem vágattam volna rövidre, meg a körülmények miatt, a paróka csak hab volt a tortán.)
azóta egész jól megnőtt, már váll alá ér, és szeretek vele babrálni :slight_smile:
legtöbbször félig feltűzve hordom. 2 hullámcsattal szoktam kétoldalról feltűzni. vagy pedig befonom (vékony átlátszó hajgumikat lehet venni csomagban). most már a teljes francia fonathoz is elég hosszú,
ill. a holland is megy de ez utóbbit még kicsit tovább tart megcsinálnom. gyakorlás kérdése szerintem, megéri! nekem sosem jutott eszembe, hogy öreges lenne, bár még elég fiatal vagyok és még fiatalabbnak is nézek ki :slightly_smiling_face: de nem
akadályozna :slight_smile:

8 Likes

Sajnos nekem csak a leengedett haj áll jól, ezért itthon élem ki a messy bun-imádatomat:
20191102_095500

5 Likes

épp tegnap vettem pár banáncsatot. emlékszik még ezekre valaki? még anyunak volt nagyon régen. persze rendesen használni még nem tanultam meg xD (de egy kis csalásra már rájöttem vele)

1 Like

Igeeen, nekem is volt lilában :smiley: Nehéz volt középen szépen összeállítani vele a frizkót.
Mi a csalás?

Engem is erdekelne a csalas :crazy_face:

Megvannak azok a “tölcsér” alakú hajcsipeszek? Na azzal szoktam összecsípni a hajam végét, feltekerni, majd a banáncsattal összefogni, és a csipeszt kihúzni… nem pont klasszik banánkonty, de legalább a tarkómon lévő rövidebb tincseket is megfogja.

Van egy másik csalás is, az maga a banáncsat hajgumi helyett. elég rövid hajam van, kb. a nyakam tövéig ér, így a magas lófarok esélytelen. de ha ezzel a vacakkal fogom össze a hajam, akkor olyan, mintha szép hosszú copfom lenne, magasan összefogva, pedig dehogy xD

1 Like

Olyan régóta szerettem volna már ebbe a topikba írni, hogy a végén már ki is maradt teljesen. :joy: Az én véleményem a hajkérdésről az, hogy a haj a leges-legfontosabb és legmeghatározóbb tényező egy emberen. A haj elárul rólunk mindent, nem csak az állapota, hanem az is, hogy ki hogyan viseli. :stuck_out_tongue_winking_eye: Egy új szí, vagy forma (nem csak a haj hossza) alapvetően tudja megváltoztatni a kinézetet (előnyösen is és persze hátrányosan is). Hozzám a genetika ezen a téren sem volt kegyes, elképesztően sokat kínlódok a fizimiskámmal. Rengeteg különböző fazont és színt is kipróbáltam már, de ez az örök megújuló próbálkozássorozat elkísér majd a sírba is. Nálam a teljesen naturális vonal a legnagyobb katasztrófát eredményezi, vagyis az önmagától megszáradós eredmény olyan, mintha éppen az egyik legeldugottabb hajléktalan sikátorból jöttem volna elő kb. 2 éves eltűnés után. Csakhogy!, ha szépen és profin formára van szárítva a hajam, és éppen csak egy kis leheletnyi pára éri a véres verejték árán kikínlódott elfogadható eredményt, akkor másodpercek tört része alatt szó szerint szálkásan bebirkásodik, ami az én fejformámhoz, és arcvonásaimhoz nem előnyös semennyire sem. Alapjáraton kifejezetten vékony szálú és sajnos kevés hajam is van, ami igazából semmilyen, vagyis nem göndör, de nem is egyenes, éppen olyan elhasznált (szanaszét álló) cirokseprűs kinézete van, vagyis éppen elkezdődne egy hullám a formájában, de mielőtt kiadná a hullámformát, be is fejeződik, ezáltal ténylegesen csúnya. Amikor a pára miatt összeugrik a hajam, akkor úgy tűnik, mintha sok hajam lenne, de pont a szálkásodás miatt láttatja ezt a tévképzetet. A frissen festés az egyedüli, ami képes egészséges fényt adni a hajamnak semmi más, és a keratinos egyenesítés volt az egyetlen, ami rendezett, szép eredményt adott. A festés és keratinos egyenesítés viszont egyáltalán nem barátok, főleg ha a haj világosítva van, ráadásul nekem még vékony szálú is! Nem csak széttörte a hajamat, de utána kb. 1,5 évig a szó legszorosabb értelmében kukás kinézete volt, akármit csináltam vele, meg kellett várni, hogy teljesen lenőjön (kín szenvedés volt). Jelenleg félhosszú hajam van, ami menetelesen van alul vágva, de most a párás, téli időben rengeteget szenvedek vele, pedig teljesen fellélegeztem, hogy végre egészséges haj kinézete lett.

Az arcformámhoz, személyiségemhez, és a hajminőségemhez is a kifejezetten rövidre vágott, illetve hátul felnyírt, hátulról előre srégen és nagy lejtéssel hosszabbodó, arcba belehajló bubis frizura áll a leges-legjobban. A hosszú haj nekem nem áll túl jól, akkor lenne szép, ha rengeteg hajam lenne, ami a fejtetőn szép, és nagy volument adna. A nagy átmérőjű körkefés hajbelövés önmagában nálam kb. addig tart, amíg kilépek az utcára (főleg télen). A lófarok, különösen a tarkónál összefogva és ugyanilyen kontyköltemény, és akármilyen fonás is egyenesen szörnyen áll (ezt még az édesanyám is megerősítette, pedig az anyukák elfogultak szoktak lenni :slight_smile:). Az olyan kontyos/fonatos költemények, ahol nem csak a frufru rész van szabadon hagyva, hanem két oldalt is van valamennyi hosszabb haj kihúzva, az jól áll. :slight_smile: Ilyenekre gondoltam:

Nekem mindenféle stílus és vágás is tetszik, mindenkinek az egyéniségéhez és arcformájához a legjobban passzoló a legszebb. Rettenetesen tudok irigyelni hölgyeket, akiknek a hajuk szabadon megszárad, majd hátul középtájon lófarokba összefogva olyan gyönyörűen és előnyösen mutat, mint amikor egy hollywoodi színésznő a profi mesterfodrász kezei közül éppen kikerül. Nincs még egy olyan dolog az életemben, mint amennyit én a hajammal kínlódok. Mindenkinek megvan a maga keresztje, és vagyunk, akiknek több is van. :frowning:

4 Likes

Fogadd együttérzésemet a seprűs haj miatt (hasonló textúrájú az enyém is)! Tényleg utálatos dolog. Egy bizonyos idő után, ha az ember lányának az arcformája is átalakul, akkor a régebben bevált frizkók is mehetnek a kukába (mint félhosszút simán összefogva). Az öregedés és bizonyos genetikai “nyeremények” annyira igazságtalanok! :cry: :crazy_face:
A keratinos kezelés és a világosítás hogyhogy nem fértek meg? Ez még a “régi” brazilos egyenesítés volt?
Van egy olyan, ami nem kimondottan egyenesít, hanem ápoló keratinos kezelés, egyfajta feltöltés a hajszálaknak. Én ezen régóta töröm a fejem…

2 Likes