Hajápolás & Hajkezelések

Nemrég voltam fodrásznál, ahol Olaplex kezelést kaptam és nagyon jó állagú lett a hajam, pedig előtte enyhén szénakazalos jellegű volt, száraz, sprőd tapintású. Eddig nem hittem a csodákban hajápolás terén, eddig…

Na de a lényeg, hogy a fodrász rácsodálkozott, hogy nem használok hővédőt, és javasolta, hogy mindenképpen kellene. Ahogy nézegettem, elég sokban az első összetevők között van az alkohol. Ha ezt fújkodom a hajamra, nem fogja szárítani? Meg eleve nem világos, hogy ha ráfújom, a hajam nedves lesz és elvileg nedves hajat nem szabad vasalni, mert még jobban károsítja. Akkor várjam meg, amíg megszárad?

Apropó, egyik hővédő flakonján (Lee Stafford) az volt, hogy hajszárítás előtt is fújjuk a hajra meg közvetlenül vasalás előtt is. Én régen csak a got2be straight on-t használtam, de attól ragacsos tapintású lett a hajam és szárazabbnak éreztem tőle, így el sem használtam. Valaki tud ajánlani jó hővédő spray-t és instrukciókkal ellátni, hogy mikor és hogyan használja/használ-e? :smiley:
Köszönöm.

2 Likes

Nagyon profi tanácsot nem tudok ugyan adni, de személy szerint nekem a hővédők csak nedves hajra hajszárítás előtt váltak be eddig. Ha száraz hajra fújom vasalás előtt, akkor vagy ragacsos lesz, vagy olyan fura merev tapintású. Jó ideig nem is használtam semmilyet. Jelenleg a Lisap ultimate hajvasaló spray van használatban. Ez sem működik nekem száraz hajra fújva, hajszárítás előtt fújva viszont úgy vettem észre, hogy simább és kicsit fényesebb lesz a haj tőle.

5 Likes

Még egy szavazat a Lisapra, itthon nincs, de a fodrászom ezt használja. Nagyon finom illata van.

1 Likes

Én nem szeretem a hővédô sprayket, jobban beváltak a krém állagú hővédők. Ezekből egy kicsit teszek a nedves hajra, majd megszárítom, és utána még egy adagot közvetlenül a vasalás előtt. Ez a technika vált be legjobban. Most a kedvenceim a Steampod krém és szérum (ez csak a hajvégekre) :blush:

1 Likes

Köszi az ajánlást, ahogy látom ez a spray egyenesíti is a hajat, de én legtöbbször hullámosítom. Ez kimaradt az irományomból.

1 Likes

Ez nem rossz termék és kapható kis kiszerelésben is. Sokáig elég.

Nekem a (pink flakonos) Lee Stafford spray szárította a hajam és elég erős illata volt.

Nekem a fodrász azt mondta, hogy hővédőt hajszárítást megelőzően használjak és nem is kell minden alkalommal, mert a hajban marad. A túl sok se jó, mert beleég a hajba.

2 Likes

Ez balzsam+maszk+hővédő egyben. Kis kiszerelésben is kapható. Jó drága is, de tényleg jó.
Its-a-10-Conditioner-Masken-Miracle-Leave-In-93033

1 Likes

Még mindig nem unom a Cantut.:grin: Kialakult a végleges csapat, ami megszűntette a hajam szárazságát, újra fényes és életteli. A fésűre külön felhívnám a figyelmet, 3-as fogazatú bontófésű, a nyeles Tangle Teezeremnél úgy tízszer jobb.
IMG_20201130_195326
IMG_20201130_200004

8 Likes

Ezt is próbáltad már?
Cantu Super Shine selyem szérum – byMalia (shopbymalia.com)

1 Likes

Én ezt a fésűt nem láttam már a weboldalon amit linkeltél, hol lehet még beszerezni?

Nem hiszem hogy kipróbálom, nem szeretem a hajban maradó termékeket, se habot, se lakkot nem használok. Max. hajvégre való krémet vagy olajat.

1 Likes

https://shopbymalia.com/termek-kategoria/hajfesuk/
Minden első hétfőn ingyen szállítás van, akkor érdemes rendelni. Nincs összeghatár.

5 Likes

Na jó, annyit látom itt Tőletek a Cantu termékeket, és annyi jót írtok róla, hogy muszáj lesz kipróbálom, januárban meg is rendelem. :slightly_smiling_face:

2 Likes

@Blanky, én is én is :). A sampont tuti kipróbálom :). Remélem a Cantu lesz a hajam megváltója :D.

1 Likes

Tegnap bontottam fel a sampont, nekem is szuperül működik, úgy tűnik.:slight_smile:
Olyan fésű, ami jobb a TT-nél?!:open_mouth:

1 Likes

Jobb és sokkal olcsóbb.

2 Likes

Ha belefér a balzsamot is, az az ÁSZ.

2 Likes

Bocsánat, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek!

2 Likes

Nemáár… :rofl:

1 Likes

Ezek közül melyik lehet alkalmasabb dús, hullámos haj eléréséhez? Bal oldalinak forog a feje, a jobb oldalinak meg nagyobb az átmérője.
image

Hosszú, de vékony szálú hajam van, ilyesmi lenne a cél:
image
image

Eddig hajegyenesítőt forgatva hullámosítottam a hajamat (kettő az egyben verzió), és jól szokott sikerülni, de jó lenne, ha nem kellene mindig ennyire intenzíven hőkezelnem.

1 Likes