Érzékeny, gyulladásra hajlamos szemre való spirálok, amiket használtok vagy ajánlotok

Szeretném festeni a pilláimat, de a legtöbb spirál estére kikészíti. Szemorvos szerint allergia, de csak ha kifestem a szemem, akkor jön elő. Szteroidos csepp es allergiacsepp segít csak. Nem tudni melyik anyag okozza a gyulladást.
Van tapasztalata valamelyikőtöknek, hogy létezik-e pillafesték, ami jól tolerálható?

1 Like

Jól emlékeztem, Évi írt az érzékeny szemre való spirálokról néhány éve.

1 Like

Köszi, szupi vagy, hogy kikerested! Sajnos ezek megvoltak. A legrosszabb a Clinique volt fogalmam sincs miért :confused:
Ezeken kívül hátha ismer még valaki valamit. Vagy csinálok magamnak szénvől és shea vajból :laughing:

2 Likes

@umpalumpa, azt hiszem én a helyedben a gyógyszertári márkákkal próbálkoznék, mint az Avene, La Roche Posai (ezek, gondolom, Mo-on is beszerezhetők).
Jó véleményeket olvastam az érzékeny szeműek tollából az Avène Couvrance Mascara Alta Tollerabilità -ról.
Én többnyire ebből az online patikából rendelek:
https://www.farmae.it/couvrance-mascara-marrone-7ml.html

3 Likes

Köszönöm a tippet! Mindent kipróbálok, amit csak lehet. :+1: :kissing_smiling_eyes:


Én nagyon szeretem az Inika spiráljait, de nekem nincs érzékeny szemem, így nem tudok véleményt alkotni, de sokan dicsérik. Lehet megér egy próbát.

Köszi az ajánlást! Az Inika spirálok a listámon vannak, de remélem, hogy egy olcsóbbal is megúszhatom a dolgot :wink: Legalább 1-2 esélyt adok a megfizethetőbb kategóriának, aztán kénytelen leszek nagyobb beruházást eszközölni, ha nem jön be.

1 Like

Érdemes valami jó kis akciót kinézni, sokat szoktak kedvezményezni. Volt olyan is, hogy ajándék volt egy ilyen spirál. Ha úgy adódik, hogy észreveszek valamit, majd szólok:).

1 Like

Kedves vagy, köszönöm! :kissing_heart:

1 Like

Ha már az Inika termékeinél tartunk. HeyJulie ma tett közzé egy videót amiben Inika termékekkel sminkel.
Már régóta szimpatikus a márka, egyszer talán én is kipróbálok tőlük valamit.

2 Likes

Nekem régen nagyon érzékeny volt a szemem a szempillaspirálokra, kb. 3 óra után elkezdett szúrni a szemem és ömlött a könnyem. Előtte nem nagyon sminkeltem magam, szóval lehet, hogy csak nem voltam hozzászokva. Az első, amivel nem volt ilyen problémám, a Bourjois Twist-Up Volume volt.
Azóta többfélét kipróbáltam, egyiknél se jött elő ez a probléma. Lehet, hogy nem segítettem, de talán egy próbát megér.

1 Like

Ahhaaa, annak is elég minimál és kellemes összetevői vannak. Köszi az ajánlást! :kissing_closed_eyes:
Holnap megyek portyázni a barinőmmel, valamit biztos hazahozok az ajánlottak közül.

Lehet, hogy össze kellene vetni egy táblázatban a spirálok összetevőit? Hátha meg lehetne találni, mi okozza pontosan ezt az allergiát.

2 Likes

:face_with_monocle: A portyázásnál ejtsd útba a Maronnaud-t is, mert ez a spirál is 60%-kal olcsóbb:
https://www.marionnaud.hu/bourjois-twis-up-the-volume-fekete-szempillaspiral.html

1 Like

Hah, köszi! :heart_eyes:

1 Like

Jó ötlet, megpróbálhatom kizárni!
Azt mondta a doki, hogy nem biztos, h a festék a fő bűnös, mert alapból van egy kis vizenyős duzzanat, ahogy jól belevilágított a szemgolyómba. Ez csak “triggereli” az alapból allergiás állapotot, ami önmagában nem olyan gáz.
Barátkozom a gondolattal, hogy nem fogom tudni kenni a szempilláimat :persevere: :disappointed_relieved: de azért még nem adtam fel.

És az allergiás állapotot a szteroidon kívül nem lehetne valahogy kezelni? Mire vagy allergiás, a parlagfűre?
A tartós szempillafestés, vagy valami szolid, tincses tartós műszempilla jutott még eszembe, de félő, hogy ezekre hogyan reagálna a szemed.

A szemész szerint nem érdemes légúti allergia tesztet sináltatni, mert nincs összefüggésben a szemtünetekkel, ha csak szemtünet van. Azért egyszer megcsináltatom, ki tudja… Szóval nem tudom mi a kiváltója az allergiának.
Nem használok folyamatosan szteroidot, csak ha bedurran. Akkor max. 2 hétig csepegtetem és elhagyom. Nem is szabad folyamatosan. Kaptam allergia elleni szemcseppet is, azt is csak komoly gyulladás esetén egy darabig használom. Utóbbi még jól ki is szárítja, szal utálatos vacak.
A tartós festést és a műpillát nem merem bevállalni, mert ezek még a nem érzékeny szemeket is kiészíthetik. A húgaimnak volt műpillájuk, szép volt, de ők sem bírták, főleg, amikor a megszokottól eltérő ragasztót kentek rájuk. :grimacing:

1 Like

van ez a márka, a Bell, ennek van egy csomó olyan terméke, amin rajta van a hypoallergenic felirat. próbáltad már?

1 Like

szerintem nagyon nagy különbség van aközött, hogy általánosságban érzékeny a szemed, vagy pedig “csak” allergiaszezonban. ez utóbbi történt velem. volt valami kis szénanáthám, sose volt annyira zavaró, hogy kivizsgáltassam, de allergiaszezonban bizony mégis könnyen irritálta a szemem a smink, a kontaktlencse, amit máskor sosem tapasztaltam. nem a termékeken múlt, hanem az allergián, aminek látszólag nem volt köze az egészhez.

1 Like