Gyanakszol valamilyen összetevőre vagy nem sikerült kikísérletezni mi okozza a bajt?
Arra emlékszem, hogy máshol írtad milyen sok kence okoz komoly tüneteket és alig tudsz valamit használni. Ez alapján igazán küldhetne arra a tesztre a doki.
Egyszerűen nem jövök rá. Idefent már a termék összehasonlításokat is megcsináltam az összes kozmetikumomra, hátha kibukik, hogy valamelyikben van olyan, ami a többiben nincs. Ez sem vezetett eredményre. Már azon is gondolkoztam, hogy valamilyen összetevők együttesen váltják ki. Mint a Batman-ben, hajlakk rúzzsal vagy nem tudom Azon mérgeltem fel magam, hogy pontosan a mindenféle bőrhisztijeim miatt egyáltalán nem változtatok termékeken, tehát nagyon ritkán húzok be valami újdonságot kipróbálásra, de azt is csak alapos tanulmányozás (INCI ellenőrzés stb) után és egyszerre csak egyet, pont a kizárásos verzió miatt. Aztán meg így járok. Hát ha mást nem is teszek, de maximum magánúton elmegyek epicutan-ra, mert ez így nem állapot.
Nekem ugyanerre csukamàjolajat/vagy màs halolajat ìrt fel a bőrgyógyàsz, azzal kellett kenegetni a szàm körül ès az orrom alatt. Kegyetlenül büdös volt, ezèrt csak otthon kentem, de mindig szèpen elmulasztotta egy pàr nap alatt. Szerencsère egy ideje nem jött elő
Férjemnél néhány év “gomba vagy nem gomba” után ekcémát diagnosztizáltunk. (Azért hiába könyörögtem, hogy menjen bőrgyógyászhoz, inkább egy lejárt gomba elleni patikai krémet kenegetett ezelőtt. Hát csak gyanús lett neki hogy nem használ. )
Kinek mi vált be ekcémás bőrre? Foltokban jelentkezik a testén, elsősorban a combjain, de van a vádliján és hátán is.
Tusfürdő helyett olajtusfürdőre váltott, és egyelőre sheavajjal, bepanthennel kezdtük kenegetni.
Nekem bőrgyógyász az Avène Cold Cream kézkrémjét ajánlotta, én esténként ezt kenegetem. Nekem segít valamennyire kézben tartani a dolgot, mert brutálisan hidratálja a bőrt (viszonyításképp: majdnem elhasználtam belőle egy 50 ml tubust)
Lehet, hogy ott alakul ki mostanában, ahol a ruha a legtöbbet érintkezik a bőrével? A leírásod alapján úgy tűnik
Ha magunkból indulok ki (ekcémások vagyunk én is és a fiam is, persze nem minden igaz mindenkire), a fiam testén azután nem jelentkezett több folt, mióta lecseréltem az átlagos mosószerünket illatmentes mosódiós mosószerre az ő ruháihoz. Öblítőnek ecetet használok egy keveset. A testét, arcát télen csak a Dalli szappannal mossa, melegben más piepereszappan is megfelel. A keze sajnos így is megszenvedi a telet. Arra sajnos csak a szteriodos kence vált be, azt keverem neki az Exxema repair nevű krémmel. Nem olcsó szer az utóbbi, de szteriod nélkül nem tudok jobbat: Exxema Repair A natúr/bio bolti szerek sz.rt sem értek megelőzésre sem.
A Dallit azt hiszem ismeritek már, testre is mehet. Sajna már ez is drágább, de tuti a visszatápláló hatása. Nálunk az olajos tusik nem váltak be, se nálam, se a fiamnál, se a húgomnál (ő is nagyon kínlódik télen).
Belsőleg érdemes lehet kicsit több D-vitamint, főleg ebben a szürke télben és ligetszépe olajat szedni (kapszula vagy csepp formában is kapható). Nem gyógyit, de mérsékelheti a tüneteket, csökkenti a megjelenési területek nagyságát, a gyulladást hosszab időn át szedve.
Azért elsőre csak a szappancserét és a krémetvételt gondolnám meg, a mosószert meg ezután, ha nem segítenek előbbiek az első körben.
Ja, még az ételeket figyelném: van, akinek a savas, csípős ételek fogyasztása után rosszabb lesz a helyzet (paradicsom, fűszeres kaják, magas hisztamintartalmúak, pl. padlizsán).
Bocs a sok rizsa miatt, remélem volt benne hasznos is
Ez valóban jó lehet megelőzésre, mert nagyon táplál és védenek az olajok, amik benne vannak. Gondolom nem erős az illatosítása.
Nekem a sokat szidott Nivea creme vált be erre a célra. Viszont én megszoktam és tudom minden klézmosás után használni vékonyan. Legtöbben nem bírják a vaskossága miatt. Meg persze nem nyúlok csupasz kézzel a mosogatószerbe, tisztítószerekbe, mert azonnal hólyagosodik a mancsom.
Nagyon köszönöm a sok infót!
Igen a szappant már használjuk kézre, kipróbáljuk testre is. Az avéne pedig pont akciós notinon.