Sziasztok Lányok,
Röviden: hullanak az ecseteim, ès nem tudom mit csinálok rosszul.
De azèrt ki is fejtem a problèmát:
Elkezdett hullani használat közben (is) az alapozóecsetem (Ebeline) majd a púderecsetem is (szintèn Ebeline). Azt hittem a márka ecsetei ilyen gyengèk, ezèrt az alapozóecsetet lecserèltem más márkára (Essence), de az is hullik. A kisebb szemfestèkecsetekkel, a nagyobb pirosító- vagy kabuki ecsettel nincs ilyen problèmám, csak az alapozó ès púderecsettel.
Szóval arra a következtetèsre jutottam, hogy valamit èn csinálok rosszul, mègpedig lehet, hogy a tisztítás során. Ez ugyanis úgy nèz ki, hogy befújom az ecseteimet az Ebeline tisztító spray-vel, ès a mosdó szèlèn (fektetve) hagyom őket egy kicsit, kb 15-20 percet szüttyögni, majd kiöblítem az ecseteket folyó víz alatt, egy törölközővel leitatom róluk a felesleges vizet, majd egy pohárba állítva kiteszem őket száradni (èvszaknak megfelelően, nyáron a napra, tèlen a radiátor elè).
Van ötlet, hogy a folyamat melyik rèsze tesz rosszat az alapozó ès a púderecsetemnek? Vagy megoldást tudtok javasolni esetleg? Az ilyen hulló ecsetekkel lehet kezdeni valamit vagy ezen már csak az segít ha újat veszek?
Kicsit hosszú lett, bocsi.
Előre is köszönöm a javaslatokat.
Én úgy tudom, hogy fektetve kell őket szárítani, de nem hiszem, hogy ettől hullanának… nem volt túl erős a napsütés? Még arra tudnék gyanakodni.
Szerintem a pohárban állítás lehet a ludas, valamennyi víz benne marad, az lefolyik, és oldja a ragasztót.
Ilyet vettem ebayről (mármint nem Inglotot, hanem noname, de teljesen jól működik) így szoktam szárítani, vagy fektetve az asztal szélén úgy, hogy a feje ne legyen az asztalon.
Én a fiókok oldalsó széleihez szoktam odafogatni (betolom a fiókot, míg odaszorul az ecsetnyél), hogy a szőrök a levegőben legyenek lefelé, így 1 fiók 2 ecsetet tud “kezelni” egyszerre. (Szerencsére van egy sokfiókos komódunk )Talán az lehet még probléma, hogy a vízráfolyatásnál, amikor átmosod, vigyázni kell, hogy az ecset tövéhez, ahol ragasztva van, ne folyjon be a víz. Én átmosás után függőlegesen tartom, szőr lefelé, így itatom le a felesleget papírtörlővel először, majd törülközővel.
Én is az Ebeline tisztító spray-vel mosom, hagyom hatni kb 10 percet, aztán egy nedves törlőkendőn átdörzsölöm az ecseteket és semmi bajuk (pedig nem kímélem őket).
Elvileg a direkt melegen történő szárítás sem tesz jót (radiátor), de amúgy ennek ellenére én is azon szoktam szárítani
Az ecsettisztító spray szerintem tartalmaz alkoholt. 15-20 perc alatt szépen beitatódik és feloldja szerintem a ragasztást. Én ha be fújom utána mosom le egyből, és csak gyors tisztításra használom a sprayt. Fura tapintása lesz az ecsetnek ,valahogy olyan keményebb , szerintem itt is az alkohol a ludas. Általában mosószappannal, lagyos vízzel tisztítom, utána fekve szárítom egy tiszta törülközőn, ha függőlegesen szárítod, akkor csakis fejjel lefelé. Mert különben ott is befolyik a víz az ecset fejébe. Eddig egyik ecsetem sem hullik, pedig az essencetől a marc jacobsig mindenféle árkategóriában vannak és rendszeresen használom őket. Remélem ,tudtunk segíteni
Köszönöm a tippeket ès a segítsèget lányok!
Majd írd meg, ha elmúlik a vész, hogy mit alkalmaztál végül
Ez mekkora! Nekem is kell!!!
Ez zseniális amúgy, beszerzek egy ilyet.
De addig is diy project keretèben rögtönöztem valami (nagyon kicsit) hasonlót. (Jobb opcióm hirtelen nem volt a fagyisdoboz tetőnèl)
Szuper jó! És legalább előtte meg kellett enni egy doboz fagyit is. Dupla haszon
Nekem egyébként ilyen szétszedhető van, praktikus, mert amikor nem használom kis helyen elfér.
Azta!!! Szuper!!!
Na mindjárt szólok Férjnek, eszkábáljon nekem valami ilyet.
Én is nézegettem ilyesmiket az aliexpressen…
Férj azt kérdezi, hogy csoki, vagy vanília jégkrémes doboztetőből kell-e ezt csinálni? Mert akkor holnap feláldozza magát és megeszik egy egész dobozzal, hogy legyen tető.
Ebben a fagyisdobozban fagyi után volt már töltöttkáposzta is
Nèztem aliexpressen ezt a cuccot amit linkeltèl/mutattál. Ember már meg is rendelte nekem. Amíg ideèr addig meg marad a fagyisdoboztető-sufnituning
Ebben a sorrendben pont jó lesz (csoki ès vanília), legalább lesz 2 tető ès sok hely az ecseteknek.
A hulló ecsetek megmentèsère esetleg van valakinek valami tippje, vagy csak szimplán etessem meg őket a kukával?