Ecsetproblèma: szèthulló ecseteim

Sziasztok Lányok,
Röviden: hullanak az ecseteim, ès nem tudom mit csinálok rosszul.
De azèrt ki is fejtem a problèmát:
Elkezdett hullani használat közben (is) az alapozóecsetem (Ebeline) majd a púderecsetem is (szintèn Ebeline). Azt hittem a márka ecsetei ilyen gyengèk, ezèrt az alapozóecsetet lecserèltem más márkára (Essence), de az is hullik. A kisebb szemfestèkecsetekkel, a nagyobb pirosító- vagy kabuki ecsettel nincs ilyen problèmám, csak az alapozó ès púderecsettel.
Szóval arra a következtetèsre jutottam, hogy valamit èn csinálok rosszul, mègpedig lehet, hogy a tisztítás során. Ez ugyanis úgy nèz ki, hogy befújom az ecseteimet az Ebeline tisztító spray-vel, ès a mosdó szèlèn (fektetve) hagyom őket egy kicsit, kb 15-20 percet szüttyögni, majd kiöblítem az ecseteket folyó víz alatt, egy törölközővel leitatom róluk a felesleges vizet, majd egy pohárba állítva kiteszem őket száradni (èvszaknak megfelelően, nyáron a napra, tèlen a radiátor elè).
Van ötlet, hogy a folyamat melyik rèsze tesz rosszat az alapozó ès a púderecsetemnek? Vagy megoldást tudtok javasolni esetleg? Az ilyen hulló ecsetekkel lehet kezdeni valamit vagy ezen már csak az segít ha újat veszek?
Kicsit hosszú lett, bocsi. :slight_smile:
Előre is köszönöm a javaslatokat.

Én úgy tudom, hogy fektetve kell őket szárítani, de nem hiszem, hogy ettől hullanának… nem volt túl erős a napsütés? Még arra tudnék gyanakodni.

1 Like

Szerintem a pohárban állítás lehet a ludas, valamennyi víz benne marad, az lefolyik, és oldja a ragasztót.

2 Likes

Ilyet vettem ebayről (mármint nem Inglotot, hanem noname, de teljesen jól működik) így szoktam szárítani, vagy fektetve az asztal szélén úgy, hogy a feje ne legyen az asztalon.

makeup-brush-drying-rack

5 Likes

Én a fiókok oldalsó széleihez szoktam odafogatni (betolom a fiókot, míg odaszorul az ecsetnyél), hogy a szőrök a levegőben legyenek lefelé, így 1 fiók 2 ecsetet tud “kezelni” egyszerre. (Szerencsére van egy sokfiókos komódunk :slight_smile: )Talán az lehet még probléma, hogy a vízráfolyatásnál, amikor átmosod, vigyázni kell, hogy az ecset tövéhez, ahol ragasztva van, ne folyjon be a víz. Én átmosás után függőlegesen tartom, szőr lefelé, így itatom le a felesleget papírtörlővel először, majd törülközővel.

2 Likes

Én is az Ebeline tisztító spray-vel mosom, hagyom hatni kb 10 percet, aztán egy nedves törlőkendőn átdörzsölöm az ecseteket és semmi bajuk (pedig nem kímélem őket).

2 Likes

Elvileg a direkt melegen történő szárítás sem tesz jót (radiátor), de amúgy ennek ellenére én is azon szoktam szárítani :see_no_evil:

1 Like

Az ecsettisztító spray szerintem tartalmaz alkoholt. 15-20 perc alatt szépen beitatódik és feloldja szerintem a ragasztást. Én ha be fújom utána mosom le egyből, és csak gyors tisztításra használom a sprayt. Fura tapintása lesz az ecsetnek ,valahogy olyan keményebb , szerintem itt is az alkohol a ludas. Általában mosószappannal, lagyos vízzel tisztítom, utána fekve szárítom egy tiszta törülközőn, ha függőlegesen szárítod, akkor csakis fejjel lefelé. Mert különben ott is befolyik a víz az ecset fejébe. Eddig egyik ecsetem sem hullik, pedig az essencetől a marc jacobsig mindenféle árkategóriában vannak és rendszeresen használom őket. Remélem ,tudtunk segíteni :kissing_heart:

7 Likes

Köszönöm a tippeket ès a segítsèget lányok! :slight_smile::kissing_heart:

1 Like

Majd írd meg, ha elmúlik a vész, hogy mit alkalmaztál végül :slight_smile:

Ez mekkora! Nekem is kell!!!

Ez zseniális amúgy, beszerzek egy ilyet. :smile:
De addig is diy project keretèben rögtönöztem valami (nagyon kicsit) hasonlót. (Jobb opcióm hirtelen nem volt a fagyisdoboz tetőnèl)
IMG_20190726_181556

9 Likes

Szuper jó! És legalább előtte meg kellett enni egy doboz fagyit is. Dupla haszon :smiley:

4 Likes

Nekem egyébként ilyen szétszedhető van, praktikus, mert amikor nem használom kis helyen elfér.

s-l400

3 Likes

Azta!!! Szuper!!!
Na mindjárt szólok Férjnek, eszkábáljon nekem valami ilyet. :smiley:

3 Likes

Én is nézegettem ilyesmiket az aliexpressen…

Férj azt kérdezi, hogy csoki, vagy vanília jégkrémes doboztetőből kell-e ezt csinálni? Mert akkor holnap feláldozza magát és megeszik egy egész dobozzal, hogy legyen tető. :smiley:

10 Likes

Ebben a fagyisdobozban fagyi után volt már töltöttkáposzta is :smile:
Nèztem aliexpressen ezt a cuccot amit linkeltèl/mutattál. Ember már meg is rendelte nekem. :slight_smile: Amíg ideèr addig meg marad a fagyisdoboztető-sufnituning :smile:

1 Like

Ebben a sorrendben pont jó lesz (csoki ès vanília), legalább lesz 2 tető ès sok hely az ecseteknek. :smile:

2 Likes

A hulló ecsetek megmentèsère esetleg van valakinek valami tippje, vagy csak szimplán etessem meg őket a kukával?

1 Like