Ecset vagy beautyblender?

Szerintem a kettőnek más az anyaga. Az RT blendere sokkal ducibbra dagad, sokkal puhább és mintha több anyagot venne fel. Az eredeti BB anyaga szárazkásabb (műanyagosabb:D) és nem püffed fel annyira, nekem kényelmesebb a szemem alatt és az orromnál eldolgozni vele az alapozót, mert “hegyesebb” a kialakítása.

1 Likes

Én négy blendert próbáltam (pontosabban többet, de a többi szót sem érdemel). Az eredetit, a Real Techniques-t, Nablát és a Kell a púdert.
Tulajdonképpen mindegyik jó, de kicsit másak. Alapozótól is függ. A Nabla blender a legtömörebb, de pl. az IT CC-t azzal szeretem legjobban felvinni. A KAP blender is nagyon bevált, még jobban, mint az RT, de egyébként azt is szeretem.
Ha a Beautyblendert használom, olyankor nagyon szép lesz a végeredmény, ezért azt csak sátoros ünnepeken veszem elő, mert annyival azért nem jobb, mint amennyivel többe kerül, úgyhogy vigyázok rá.

2 Likes

Igen, a mikróval vigyázni kell. Én 15 másodperccel kezdtem aztán 35-40 lett ami bevált.

Most ismerkedem a Real Techniques beauty blenderével, ami benne volt az ecsetszettemben. Nagyon tetszik a végeredmény, az alapozót én benedvesítve ezzel tudom eldolgozni a legtermészetesebbre, illetve kézzel. Sajnos nem olvastam el ezt a topikot és az első tisztításkor tönkre is vágtam, nekimentem a recés ecsettisztító műanyaggal, ami megkezdte kicsit. Nagyon buta voltam, korholom is érte magamat, de hát ez van.
Most megrendeltem ezt kínomban: https://makeup.hu/product/442053/
a makeup.hu-ról az artdeco-s no color púder mellé, hogy a szállítás ingyen legyen. Remélem, beválik!
Most pedig - miután átolvastam kicsit ezt a topikot - megyek, és megpróbálom tökéletesen kitisztítani a RT blenderemet, mert eddig az se sikerült.

4 Likes

Nekem ez az eddigi legjobban bevált blenderem, és nekem nem is szokott sikerülni teljesen kitisztítani sajnos.
Ja és én is tönkre vágtam már egyet recés tisztítóval :grinning: Mostaniban úgy tettem kárt, hogy véletlenül belemélyesztettem a körmömet és ott tovább szakadt.

2 Likes

Az RT-t is szívesen kipróbálnám egyszer, sok jót olvastam róla, most az eredetivel ismerkedem éppen. Egy rossmannossal kezdtem, van egy Yves rocher-s is, ezek után nyáron a Sephorában szereztem be a beauty blendert. A rossmannos már úgy tűnt, szét fog szakadni hamarosan, ehhez kötöttem az új kibontását, de egyelőre nem ment tönkre, viszonylag ritkán veszem elő, inkább ecsetet használok, úgyhogy nem vártam meg végül, hogy tönkremenjen a régi. A legelső észrevételem az volt, hogy nagyon-nagyon puha, ehhez képest minden előző kemény kőnek tűnik. De pont emiatt félve is használom, tisztítom. Nekem egyébként tisztításra talán a Tauz Nóra videós módszer vált be, először egy kis olivaolajjal megyek át a nedves szivacson, és utána szappannal, amíg tiszta lesz.

1 Likes

Az első RT blenderemet én is tönkre tettem a tisztítással, pedig én csak az ecsettisztító szappanhoz dörgöltem túl erősen…
Egyébként általában én is jobban szeretem az ecsetnél, nekem is szebb általában a végeredmény és gyorsabb is.

2 Likes

Nálam is természetesebb, szebb lesz az összkép, viszont a gyorsaság nálam megbukik a fürdőbe mászkálással, ugyanis a sminkasztalom a hálóban van. Lehet hogy emiatt használom csak ritkábban, kifejezetten alkalmakkor a blendert, amikor van időm rá, és nem múlik azon az egy percen semmi.

1 Likes

Én a fürdőszobában tartom a használatban lévő blendereket és az arcápoló cuccok is ott vannak. Azt szoktam, hogy ha tudom, hogy alapozót fogok használni, akkor az arcápolás végén benedvesítem a szivacsot és aztán viszem magammal sminkelni.

2 Likes

Képzeld nekem az első blneder mit sikerül tisztítani az eredeti. Meg is lepődtem mikor először használtam és mostam, hogy ez milyen gyorsan, szépen és könnyen tisztítható. Mi lenne ha a samponját használnám hozzá? :D:D
Lehet egyszer arra is beruházok, kíváncsi vagyok mit tud többet, mint egy sampon.

2 Likes

Hát nekem se sikerült tökéletesre tisztítanom… :roll_eyes:

Pár hónappal ezelőttig csak folyékony alapozót használtam, és akárhány ecsetet/blendert próbáltam, mindig a sima kézi felvitel adta a legszebb eredményt. Semmivel nem tudom, úgy elsimítani a végeredményt, mint ahogy a két bőrfelület találkozik.
Ebbéli vélemény továbbra is megmaradt, viszont ősszel vettem két stiftes alapozót, amikhez elengedhetetlen volt, hogy újra ecset után nézzek. Nagy szerencsémre - édesanyám ajánlására - kipróbáltam a Zoeva 110-et, ami egyszerűen fantasztikus! Semmi máshoz nem nyúlok azóta!

2 Likes

Nemrég vettem egy RT mikroszálas szivacsot, elég szőrös úgyhogy sztem pont a kettő között van :smiley: Viszont, szerintem két dologban nagyon jó lesz: bakingre, aki azt a módszert szereti, illetve újrapúderezésre - de még azért próbálgatom kicsit

Szemhéjfestékhez és a legtöbb rúzshoz is természetesen ecset. Ecsetet használok púderhez, pirosítókhoz, bronzosítókhoz. De alapozót és korrektort urambocsá csak az ujjacskáimmal viszek fel. Egyrészt így úgy érzem, jobban el tudom kenni, hogy “érzem”, másrészt higiéniai okokból. Az ecsetet (én) biztos nem mosom ki minden használat után, kézmosás nélkül meg természetesen nem nyúlok az arcomhoz…

Mikor selejteztek le egy blendert? Volt már hogy szétszakadt a sok használattól?
Nekem még a legelső For your beauty blenderem is jó állapotban van (azért meglátszik rajta már a használat), de már nagyon régen vettem. Minden használat után kimosom, nem hiszem, hogy baja lenne. A KM-es blenderes vélemények között olvastam, hogy van, akinek mosás közben elszakadt, ezért sokáig azt hittem, majd ez nálam is meg fog történni. Ezek szerint vagy nem használtam még eleget, vagy nagyon kíméletesen bánok vele. Lassan leselejtezném, nagyon régóta velem van, és hát meg kell hagyni, messze elmarad az eredetitől. Tipp, hogy esetleg mire tudnám használni a továbbiakban? Nem feltétlenül beauty, bármilyen témában.

Körömfestéshez ombre manikűrhöz, hajtőszínezéshez (bár úgy emlékszem nem fested a hajad). Nyomdázáshoz, festéshez, ha formára vágod. Más nem jut eszembe.

2 Likes