Ecset vagy beautyblender?

#1

Kíváncsi lennék, ki melyik mellett tette le a voksát az alapozásban? Mi vált be legjobban márkában?

#2

Nekem egyértelműen a blender vàlt be jobban mint az ecsetek. Nem túl sokat próbáltam. Amik a legjobban beváltak: Dm Ebelin sima pink színű, tojás alakú szivacsa. Jelenleg is hasznàlom az eredeti Beautyblendert és nagyon szeretem. Ès ami a legjobb számomra ár-érték arányban az a Real Techniqes narancs színű blendere. Biztos, hogy ezt fogom újravenni.
Ami pedig szàmomra legrosszabbnak bizonyult és óriási csalódás: KAP blender. Hozzá kell tennem, hogy itt vásároltam KM zsibin, tehát nem tudhatom biztosan, hogy eredeti e, mert mindenfèle csomagolás nèlkül érkezett. Elèg nagyra dagad víz hatására de borzalmasan kemèny ès alig ad le alapozót.

2 Likes
#3

Blender! Kezdtem a Rossmann saját márkásaival (félbevágott tojás és szimpla tojás), aztán jött a RT blendere, végül az eredeti. A Rossmannosat most már betonkeménynek érzem, a harmadik darabot nem is igen fogom agyon használni. A RT-é nekem már túl puha és túl nagyra dagad az eredeti beautyblenderhez képest, nekem ez utóbbi a kedvencem (persze, hogy a legdrágább). Pont megfelelő a puhasága, pont jó az alakja, pont megfelelő méretű lesz és mindent szépen el tudok vele dolgozni, a fekete színű van meg, a színét se ereszti, mint néhányaknak a rózsaszín. Ha ritkán használtam ecsetet, végül csak átmentem blenderrel is az arcomon, sokkal szebb a végeredmény.
Próbáltam még a dm saját márkásai közül a több színű csíkos harang alakút, szörnyű volt, pár használat után berepedt.
Ecsetek közül nem sokat próbáltam, egy RT ferdén vágott ecsetével befürödtem, egy Jessup lapos alapozó ecsettel jól boldogultam, de a blenderrel sokkal gyorsabb vagyok, ezért nem használom.

1 Like
#4

BeautyBlender! :blush: könnyebb eldolgozni vele a sminket, nem csíkoz. Sokkal szebb a végeredmény! :slight_smile: Én az eredeti Blendert használom és imádom.

1 Like
#5

Sokáig csak szivacsokat használtam. Előnyük, hogy szuper gyorsan, remek végeredményt nyújtanak. Hátrányuk, hogy a felvitt alapozóból sokat felszívnak használat közben.
Amikor ecsetre váltottam, nagyon feltűnő volt, hogy mennyivel kevesebb alapozó is elég a szokásos fedéshez. Az ecsettel tovább kell dolgozni, pepecselősebb, de ugyanolyan szép végeredmény érhető el vele szerintem. Tisztítani egyszerűbb, mint a szivacsot.
Most már csak ecsetet használok.

1 Like
#6

Azt kihagytam, hogy nekem a rózsaszínű Beautyblender van meg és tényleg ereszti a színét. A csíkos Dm-es harang alakút én is próbáltam, annyira kemény volt, hogy pàr használat után a kukában végezte.
Alapozóecsetek közül Jessup ferde és lapos kabukit próbáltam meg a Sigma F80-as kabukijàt. Nem vettem èszre, hogy jobb lenne mint a negyedannyiba kerülő Jessup.

#7

Ezt leszámítva jól működik nálad? A fekete nem ereszti a színét.
A csíkos dm-es harangot én is kihajítottam, ár-érték arányban jó nagy pénzkidobás volt.
Nem vagyok annyira oda a Sigmáért, bár csak két szemre való ecsetem van tőlük. Használom őket rendszeresen, de az árukhoz nem társul az a minőségi érzet. Legalább ne vésnék bele a nyelükbe, hogy Made in China…:joy:

#8

Én is túl vagyok a Rossmannos blenderen, az nagyon kemény nekem is. Kedvencem az RT blendere. Érdekes, mert rendeltem 1-2 éve PinkPandáról, és egész más az állaga, mint annak amit először rendeltem iHerbről. Nem szerettem, kevésbé volt puha és el is kezdett szétmállani… Aztán nemrég rendeltem egy 4 darabos pakkot iHerbről, és annak megint ugyanolyan jó az állaga, szóval azóta csak azt használom nagy boldogan :smiley:

#9

Alapozófüggő. A cushion vagy egyèb compact/tègelyes alapozóhoz blender, folyèkony alapozóhoz ecset.

1 Like
#10

Én is teljesen át- illetve visszatértem a szivacshoz. Az olcsóbbakkal, 1000 Ft alattiakkal nem nagyon érdemes kísérletezni, nekem még nagyon bevált az Isadora és az Yves Rocher szivacs. Ezek nem annyira drágák, mint egy beautyblender.

1 Like
#11

Attól függ, hogy milyen az alapozó. Sheer vagy medium fedésű alapozót tudok csak elképzelni magamon, minél könnyebb és természetesebb a fedése, annál jobb. Minél jobban fedő, annál inkább hajlok a beautyblenderes felvitelre, hogy inkább természetesebb legyen. A sima EL DW alapozót csakis nedves beautyblenderrel (sokkal kevésbé lesz poros, kevésbé ül bele a pórusokba, összességében könnyedebb), ugyanakkor az EL DW nude cushiont ecsettel dolgozom el. Általában mindennapra csak BB krémet használok, alapozót sokkal ritkábban, a BB-krémet pedig legtöbbször csak kézzel viszem fel. Egyéb sminktermékeket ecsetekkel szeretek felvinni. Kísérleteztem már pl. kontúrozót vagy pirosítót blenderrel felvinni, de nem igazán jött be. Szem alatti korrektornál még elmegy a blender, bár inkább felkapja szerintem, úgyhogy nálam ott az ujjal belapogatás a nyerő.

2 Likes
#12

De érdekes nekem hatalmas szerelem a Sigma ecsetek. A Must have kit van meg, amiben van alapozó ecset is és nekem jobban fekszik, mint a szivacsok. A Sigma ecsetek meg jobban teljesítenek, mint a Zoeva, Morphe, RealTechnike és Nanshy ecseteim. Még jó, hogy ekkora a választék, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót:).

1 Like
#13

Nem azt mondtam, hogy rosszak, folyamatosan nyúlok értük, csak van egy… kínai érzésem, meg nem érzem, hogy nálam jobban teljesítenének, mint pl. a RT-k. De ez csak 2 szemre való ecset, lehet, hogy ha többfélém lenne, eldobnám az agyam.:slight_smile: a Jessuppal is így jártam, a szemre valók nem jöttek be, de a púder-és alapozó ecset teljesen jó.

#14

A Jessup szem szettet mikor megláttam a csomagolásban ki sem bontottam, mert tudtam, hogy nem lesznek jók, érintetlenül adtam őket tovább, mert hatalmasak szemfestéshez számomra. Arra viszont nem is gondoltam, hogy arc ecseteikkel próbálkozzam. Én a Zoevával jártam így lehet, mindenki imádja őket, én meg egy ecset alapján leírtam őket. Amúgy Ebay-es olcsóságok is rendkívül jól teljesítenek néha, legnagyobb meglepetésemre.

#15

Egyébként semmi gondom a Beautyblenderrel, nagyon szeretem és bevált. Szívesen újravenném. A Sigma ecsetekkel én is így vagyok. A szemrevalókat szeretem (E25, E55 és E70) viszont az arca való ecsetektől nem vagyok elájulva (F80 kabuki és F40 kontúrecset)

#16

Inkább a blendert mondanám, de időnként előfordul, hogy inkább az ecsetet használom. Ecsetből kizárólag a Real Techniques Expert face brush jön be alapozásra, én a lapos fejű ecsetekkel nem tudok mit kezdeni.
Blendert próbáltam már KAP-ot, RT-t, Nablát és az eredetit. Volt egy olcsóbb változatom is, de azt inkább hagyjuk. :smiley: Sorrendben az eredeti Beautyblender a legjobb, a másik három nálam kb. mindegy, bár minőségben az RT kicsit alatta van a másik kettőnek (legalábbis az egyik hamar tönkre ment, a másikkal nincs gondom viszont).
Általában az eredetit akkor használom, ha “alkalom” van, egyébként nagyjából az dönt, hogy épp melyik színt vágyom használni, a halványrózsaszínt (Nabla), a narancssárgát (RT) vagy a feketét (KAP)… :rofl::rofl:

#17

A Nablát én is nézegettem Pinkpandán, de nem mertem megrendelni mert nem találtam róla véleményeket. Miután így befürödtem a KAP blenderrel, már nem szívesen próbálgatok.
Én meg mostanában rákaptam arra, hogy a kezemmel viszem fel az alapozót. Sokkal kevesebb is elég, szép, csíkmentes és vékony rétegű a végeredmény. :blush: :ok_hand:t3:

2 Likes
#18

A Nabla blendere keményebb, ruganyosabb, mint a KAP és az RT, de nem annyira, mint a többi utánzat. Viszont bevizezés után szépen megduzzad ez is, és akkor már puhább. De ma egyébként éppen ezt használtam (ma alapozóztam, BB-t én is kézzel szoktam), és pont nemrég állapítottam meg, hogy milyen kis természetesre sikerült ma az alapozás. :blush:
De mondjuk nekem a KAP blender is teljesen jól bevált, szóval nem biztos, hogy a Nabla blender tapasztalatom neked mérvadó. :slight_smile:

#19

A Zoevák olyanok nekem, mint a kismacskák: olyan szépek és puhák!: D De van egy arcra való ecsetem a márkától, ami iszonyúan hullik, nem tudom, mi lehet a baj.
Most teljesen odavagyok az Ebelin egyik szemes ecsetéért, pont befér a mélyítővonalba és nem szórja ki a Modern Renaissance festékek felét.

1 Like
#20

Lehet akkor én is kifogtam, pont egy problémás Zoevát. Pedig olyan szépek tényleg, annyiszor visszatettem már a webshopos bevásárló kosaramból egy szettet. Ki is néztem melyiket szeretném, de még nem vettem rá magam, hogy megvegyem, most meg vásároltam egy szettet az Ace Beautétól, ami nagyon bvált, úh. a Zoeva ecsetek is hátrébb kerültek a képzeletbeli listámon. .