Csóringer asszony külföldön

#1

Eszembe jutott, hogy talán nem vagyok egyedül azzal, hogy bár külföldre megyek nyaralni, nem vagyok annyira jól eleresztve, hogy parfümökkel, high end cuccokkal, palettákkal megtömve jöjjek haza. Nincsenek ezért nagy vágyaim, de szívesen nézegetnék akár drogériákat is, hátha van valami jó, ami itthon nincsen. Tudtok tippeket adni ausztriai üzleteket, illetve megfizethető márkákat illetően?

2 Likes
#2

Mindenképpen nézz be egy ottani DM-be, mert sokkal nagyobb a kínálat, mint nálunk. Több márka van, ami itthon nincs és több olyan termék is kapható ott, ami nálunk majd csak 1 hónap múlva.

3 Likes
#3

Nem tudom melyik városba mész, de ha van ott TK Maxx, akkor esetleg oda is nézz be. Itt márkás sminkcuccok vannak NAGYON leértékelve, bár ki kell fogni, az biztos. Mondjuk én a skóciai üzletükben nem tudtam venni semmi érdekeset.
Primarkban is vannak sminkcuccok, amiket újabban sokan dicsérnek. Lehet, hogy az ecseteik is megérnek egy próbát.

2 Likes
#4

Az egyik kedvenc púderecsetem a Primarkból van!

2 Likes
#5

Köszönöm szépen a válaszokat. Azt hiszem Klagenfurtnál nagyobb városba nem megyek, de körülnézek.

2 Likes
#6

DM, Bipa - ezekbe mind érdemes benézni, tényleg sokkal jobb az árukészlet.

Kis falusi DM-ben is vannak náluk pl. Too Cool for School maszkok, Real Techniques, stb. Sőt ugyanitt én BH Cosmetics palettát is láttam már.

2 Likes
#7

Benézek, köszi szépen. :innocent:

#8

Ausztriaban szamomra az volt nagy meglepi, hogy a Douglasban meg kisebb varoskaban is talaltam erdekes, nalunk nem kaphato illatokat.

Ha a parfumok erdekelnek, elmeny mar tesztelni is es persze a bipaban is vannak szuper jol learazott darabok. (Eszrevettem, hogy ezt nehany kremmanias ki is hasznalja es itthon ertekesiti is learazas nelkul persze.)

2 Likes
#9

Igazából minden érdekel, csak az emberem bírja cérnával. :grin: Szerintem még saját magamnak sem fogok túl sok dolgot venni. Amíg van rá kereslet, addig megéri így “kereskedni” - rájöttem, engem jobban bosszant, hogy nálunk a leárazás nevetséges árengedményt takar, a széttúrt teszterek, kpróbálgatott termékek max. 50%-kal levitele meg már a kabaré kategória.

2 Likes
#10

Hát eljött végre az utazás. A fakultatív programok során számtalan jól szituált parfümériába botlottam, de hős vagyok, mert nem mentem be egybe sem nyálat csorgatni. Drogériák közül Müllerben jártam, a sminkes rész majdnem 1 az 1-ben olyan, mint a magyar, bár nem néztem meg mindent, mert a Maybelline polcnál elpukkant az agyam. A Brow Precise szemöldökcerkát néztem, hátha akciós. Nálunk 2000 Ft alapáron, ott 9€ volt, a Tattoo Liner ceruza, amit szintén imádok 8€…
Végül a kasszánál megláttam az imádott Biotherm testápolómat 20-ért, ami viszont nagyon megéri (400 ml), úgyhogy gyorsan vettem egyet, hogy mégis kapjak valamit. :grin:

2 Likes
#11

Itt, a közeli “faluban” most rendeznek be egy Bipát, megfűzöm az embert, nézzük meg, hátha lesz valami nyitási akció.

1 Like
#12

A Müller is tele volt mindenféle csodával, de elhatároztam, hogy nyáron már nem veszek több parfümöt. Nagyon oda kell figyelnem, hogy ne kezdjen beteges méretet ölteni a mániám. Így is évekre elég illatom van itthon, ha egy hétig minden nap mást fújok, akkor is.

3 Likes
#13

Szülinapi kupont küldenek vagy nyomtatnak a blokk mellé ha már van törzsvásárlói kártyád. Az enyém májusban volt, de a héten kaptam csak meg. Úgy vettem észre, hogy a nagyobb üzletek valamelyik márkát kiválasztották és abból több terméket kínálnak, mint a többi üzlet. Ma benéztem egybe, ott hatalmas NYX-es részleg volt, máshol pl. koreai termékből van sok.

2 Likes
#14

Jól tetted, ha nem akarok költeni, én sem megyek be az üzletekbe.

Én a ruha vásárlással vagyok leállva, és inkább nem is megyek a kedvenc üzletem felé. :slightly_smiling_face:

3 Likes
#15

Én szoktam… megnézem az újdonságokat, veszek macskakaját (nem az én macskám, de a macsek úgy gondolja időnként, pl. ma is).
Időnként vannak jó akciók pl. 10 tekercses Zewa 1 Euro, koreai dolgok 30-70%-kal leárazva, tea féláron (ma pl. pont vettem), Tassimo kávékapszula 3 Euro (máshol 5-5,50), mert kiárusítják, le nem járt semmi, direkt megnéztem.
Néha van - 25% tisztítószerre.

2 Likes
#16

Igen, persze, ez inkább az olyanokra vonatkozott, mint a Douglas, vagy a Pupa (ahonnan nem tudok üres kézzel kijönni). Müllerbe, DM-be időnként muszáj bemenni (pláne, hogy a Denkmit a kedvenc mosószerem).
Tehát, ha nem akarok valamit konkrétan a Douglasból, inkább be sem megyek. Az is elég veszélyes, hogy a neten folyton szembe jönnek a reklámok.

2 Likes
#17

Sajnos én csak szerdáig vagyok itt, így nem kapok semmit. De kíváncsi vagyok, hátha valami jót sikerül kifogni.

#18

Hála Istennek, nálunk a DM és a Rossmann nem nagy csábítás. Nekem is vannak állandó cuccok: kutyanasi, toalett papír, ezmegaz.

1 Like
#19

Nekem inkább a Notino a kísértés, mert sok apróság szokott lenni jó áron, pl. Curaprox fogkefe, meg rengetegszer akciózzák a Maybellinet, amiből sok kedvencem van. És a boltjuk a munkahelyem közelében van, csak beugrom a csomagért.

#20

-30% van a Deborah Milano márkára a Bipa üzleteiben. Kokapu szereti ezt a márkát, nekem nincs saját tapasztalatom ezzel a márkával.

2 Likes