Csalók a piactéren

Köszi, de nem, kb. semennyire sem vagyok parfüm szakértő, és nem is akarok az lenni. Kizárólag magam miatt gyűjtögettem, mert szeretem őket váltogatni, különben teljesen megunom akármennyire is jók. Belemélyedni sem akartam soha, mert ez megint egy igazán pénznyelő hobbi, és nem is vagyok elhivatott, főleg azért sem, mert rengeteg illattól vagyok fizikailag rosszul. A tesóm hatalmas parfüm rajongó, ő ért is hozzájuk, de kb. semennyire sem egyezik az ízlésünk :laughing:.
Signature illatom/parfümöm nincs, mások szerint viszont a Dear Rose Song for a Queen Parfüm is és Valentina Myrrh Assoluto is azok lehetnének, bár ezt már a Versace Vanitas-ra is mondták, ami merőben más, sőt :slight_smile:, ebből látszik, kinek mi tetszett :joy: .

3 Likes

Juj ne is mondd nem akarok gyűjtő lenni, valóban pénznyelő hobbi de párat szívesen birtokolnék. Nekem sincsen signature illatom, kétlem, hogy lesz mivel semmiben sem vagyok képes ilyen mértékű elköteleződésre (most smink és parfüm témakörre írom) ruhákban kezd már kialakulni ez ízlésem, de ott is befigyelnek néha “oda nem illő” darabok :slight_smile: Szeretek nyitott lenni az új dolgokra meg próbálgatni is, de egyelőre ismét az iskolapadot koptatom nagy kiadások amúgy sem engedhetek meg, bár ettől még jó nézelődni és beszélgetni ezekről. Te és Noisette nagyon sokat segítettetek a Path Mcgrath-os paletták ügyében, így már tudom mi az amit megéri megvennem majd amint lesz egy kis rávaló :slight_smile: Most úgy érzem mivel nagyon borsos az ára extra magas lenne az elvárásom felé, így inkább akkor veszem meg ha nem fog úgy hiányozni az a pénz. :slight_smile: Addig meg lehet kidob még valami extrát ő is :slightly_smiling_face:

1 Likes

Van egy bontatlan NYX zöld glitter brillants-om, ezt szívesen neked adom, ha érdekel. GLI03 van az alján.
Kb. így néz ki:

IMG_20200223_170514

A Path McGrath palettákat is szívesen megmutatom élőben, ki is próbálhatod, priviben majd egyeztethetünk róla, ha érdekel.

4 Likes

Úristen ez gyönyörűséges! :star_struck: Neked tényleg nincs rá szükséged? Nagyon kedves tőled a Path paletták élőben való megcsodálása is, igazán köszönöm a felajánlást, írok mindjárt privit :slight_smile:

2 Likes

Jaj, a Baccarat :fearful: Igen, cukros jéghideg jód. Az extrait de parfum változata pedig végképp, bocsánat azoktól, akik szeretik. Amikor már mindenki erről az illatról áradozott, bementem a Neroliba, hogy kipróbáljam. Először azt hittem, a Pink Sugart mutatták véletlenül (amivel szintén ki lehet üldözni a világból), persze aztán árnyalódott a kép. Valóban mesterien összerakott illat, de attól még nem lesz kellemes.
A Shalimar rajtam sem mutat jól, de egyetlen vintage jellegű illat sem, @Alsace nagyon szerencsés vagy, hogy jól állnak ezek :brown_heart:
Az Initial sorozat viszont igazi kifinomult gyönyörűség, én alig érzem bennük az anyaillatot, foleg a Sensuelle távolodott el, a legjobb értelemben. Nagyon sajnálom, hogy már nem gyártják őket, rengeteg csodálatos illat jár így:(
Én sem vagyok szakértő, de imádom a parfümöket és érdekelnek is az illatjegyek, az utóbbi időben sokat változott az ízlésem és találtam néhány új kedvencet.
De ez a parfüm téma is megérne egy külön topicot itt a fórumon :blush:

3 Likes

Vannak fenn Shalimar fújósok a zsibin, gondolkodom is egy-kettőn, de valahol meg olyan “kiábrándító”, hogy már nem gyártják :frowning: Mi lehet ennek az oka? Nem volt elég népszerű? Vagy kell a sok újdonság?

Ááh szerintem nálam ez bőrkémia egyszerűen megeszi a bőröm az illatokat, nem tudok rá jobb szót :smiley: Nem vagyok büdike vagy ilyesmi, de deoból is csak egyfajta márka vált be, a többi nem is működött. Talán ilyesmi lehet az illatokkal is, a vintage illatok megszelídülnek, nem éreztem sose egyiket se nyomasztónak. Pár napja tettem egy picike pöttyöt a Magyar Rapszódiás parfümből és olyan kis kellemes, lágy fűszeres-virágos illata volt rajtam, pedig mindenki mondja jaj az de erős parfüm. Szerintem pont jó :slight_smile: Azt sajnálom az is limitált kiadás volt, úgy örültem, hogy egyet magaménak tudhattam belőle. Használni is alig merem, bevallom :sweat_smile:
Pedig amúgy tetszenek a modern illatok is, csak mintha mindig valamiféle túl friss, ropogós maradna meg rajtam belőlük (pasisnak érzem) abból is ami szépen megkomponált illat erről most a Noir ugrott be, az mérhetetlen csalódás volt 100 fontért :smiley:

A külön topicban benne vagyok, biztos lenne más is aki lelkes érdeklődő :sparkling_heart:

3 Likes

Most lehet, hogy tévedek, de szerintem a sima Shalimart gyártják még! :blush: Az Initial flankerek (ez, ez és ez) szűntek meg!

2 Likes

Én már nyitottam egy-két parfümös topicot, de eléggé elhaltak. Viszont, ha most van új lendület, vigyázzatok, szét fogom kommentelni :DDD parfüm-freak vagyok :smiley:

5 Likes

Jaj de jó a sima van még akkor, csak olyan jókat írtatok a többiről :slight_smile:

@asianlover Tegyél be minket oda és ott akkor folytatjuk a parfümök világát :sparkling_heart: :star_struck:

1 Likes

Csodalatosak, de pont nem olyasmit keresel, citrusos-púderes jellegűek inkább. :blush:
@asianlover én is benne vagyok :heart_eyes:

1 Likes

Közben csináltam egyet, nem találtam ilyen csalamádés parfüm beszélgetést, ha érdekel titeket akkor ott is folytathatjuk :smiling_face_with_three_hearts:

5 Likes

Közben nem voltam itthon egész nap, látom, létrejött a topic. Köszi!

1 Likes

Nagyon szomorú vagyok.

Vásároltam itt parfümöt és most láttam, hogy 3 hete ugyanezt kb a feléért vette itt. Tudom, hogy ez nem csalás, de etikátlan.
:frowning::frowning::frowning:

1 Likes

De miért? Annyiért árulja, amennyiért gondolja. Ha a boltban veszed meg, akkor meg a bolt keres rajtad.

1 Likes

Ha én használtan veszek valamit itt, akkor vagy annyiért adom tovább, vaf kevesebbért. Ez pont arról szól, hogy meg ettem, nem tetszik és tovább adom. Nem kereskedelemről.
Vagy még eszem és árulok belőle fújóst.
Én etikátlannak tartom továbbra is.

4 Likes

A kezdetektől fogva havonta előkerül ez a téma a fórumon, mindig ugyanazt a két álláspontot ütköztetjük a végtelenségig.

Nekem sem szimpatikus a drágábban viszonteladás itt, ezért mindig lecsekkolom az eladó profilján az ő korábbi adás-vételeit, ha ő is itt vette azt sokszor meg lehet találni. Nyugodtan rákérdezek kommentben, hogy miért árulja x+y-ért mikor ő csak x-ért vette, főleg, ha több hónap is eltelt közben, és még úgy néz ki, használta is.

De ~csaló~ a piactéren az, aki átver; nem csaló az az eladó, aki végső soron rendben eljuttatja hozzád a terméket a meghirdetett állapotban, ebben biztos vagyok.

6 Likes

Megértem a csalódottságodat, de sajnos az tény, hogy ez megmarad az etikátlan kategóriában… Tavaly egy ilyen eladó akart tőlem valamit vásárolni, de nem hagytam jóvá. Ne rajtam akarjon kereseni.

5 Likes

Igen, nem csaló, csak etikátlan. Én vagyok csalódott. Valahova ki kellett írnom magamból.

4 Likes

Nem teljesen az eredeti témához tartozik, de nem találtam jobb topikot hozzá.
Ti tudtátok, hogy a Müllerben nem cserélnek vissza se parfümöt, se kozmetikumot?
Én korábban ezt nem tudtam, mert volt egy ügyem kb 2,5 éve, de simán becserélték (ez miskolcon történt).
A glamúrkor vettem egy alapozót, de otthon rájöttem, hogy az inci nem tetszik. Tökéletesen bontatlan állapotban ma, a vásárlás másnapján visszahoztam, de közölték hogy nem vesznek vissza se parfümöt se kozmetikumot.
Hol marad a 8 napos elállási jog?!
Ez a Marionnaud és Douglas üzleteknél is így van?

Nem tudom,. hogy mikor változott a szabályozás, de már csak online vásárlás esetén van lehetőség visszaküldeni ilyesmit. :frowning: Ott viszont 14 nap van rá.

Igen, így van Mari, D., Rossmann és DM esetében is.

1 Likes