Csalók a piactéren

Az jutott még eszembe, hogy engem pl. az is bosszant, mikor azt látom, hogy valaki ingyenes gyógyszertári mintákat árul pénzért (Bioderma, Uriage, LRP stb)

5 Likes

Szerintetek reális, hogy valaki 11 ezerért árulta az Hourglass Ambient… Vol. 4-et?.. Dollárban kb. 22500 Ft. Fontban kb. 25.000 Ft.

Mindegy, egy másodperc alatt elkelt, kicsit szívtam a fogam, aztán elkönyveltem úgy, hogy jobb így.

1 Likes

Nekem is gyanús. A napokban találtam EL Pure Color Envy szájfényeket is 1690-ért darabját (új, bontatlan), holott rendes áron 8e körül van…árult az eladó vagy 10 színt. Vettem volna de nem mertem :frowning:

Láttam én is, szerintem ő már többször hirdetett ilyen olcsón EL termékeket.

Ráadásul pasi… és venni meg olcsóbb darabokat vesz, meg olyanokat is értékel.
A szájfénynél nem lehet, hogy Müllerben/Douglasban stb. dolgozik? Egyetemen mesélte egy csoporttársam, hogy a kifutott kollekciós darabokat kidobják (asszem, ez Marionnaud volt) és a barátnője egy halom márkás cuccot adott neki. Nem járt le a szavatosságuk, semmi bajuk nem volt, csak már kifutott darabok voltak.
Egyébként úgy szoktam, hogy ha találok az adásvételek között olyan KM-ást, akit megbízhatónak ítélek (minél több van, annál jobb), merek vásárolni.

1 Likes

Egyszer merészeltem ezt szóvátenni, kaptam olyat, hogy a fal adta a másikat.

(Pedig szerintem tiszta szégyen, hogy már alig lehet mintákat kapni Mo-on, mert mindet lenyúlják és eladják…)

2 Likes

Akkor is gyanús hogy negyedannyiért adja, bár tény hogy ha így van akkor inkább örülni kell ennek :slight_smile: Nekem is van parfümériás barátnőm de ő 50-60% áron ad el olyat amit kap de nem kell neki ami tök korrekt.

1 Likes

Ezt a pasit én is láttam. Ő árulta a Marc Jacobs Omega bronzert is 6 vagy 8ezerért. Én is pont azt néztem, hogy szinte csak olcsóbb termékeket véleményez.
Olyan eladótól viszont már én is vásároltam aki jóval olcsóbban árul EL, Clinique ès Bobbi cuccokat, de majdnem 300 pozitív értékelése van, így arra jutottam, hogy ennyi vevő csak nem téved. Szerintem drogériában dolgozik és ott jut hozzá. Szerintem @anon46483502 is rá gondolt a szájfényes hozzászólásában.

Én magamból indulok ki, több high end cuccomat raktam már fel, amit én vettem teljes áron (általában Douglasban, Müllerben), ha úgy teszem fel, közel ahhoz, mint az eredeti ára (mondjuk 2-3 ezer forintot azért engedek), a kutyának sem kell. Volt olyan, hogy fél áron tettem fel Chanel rúzst, az azonnal elment, mert tényleg nem akartam tartogatni. Ha olcsó, felmerül bennetek, hogy nem eredeti, ha drága, akkor az a baj. Nincs jó megoldás szerintem.

3 Likes

Ugye, hogy gyanús?! Láttam nála olyan JSC highlightert, amire fájt a fogam, de nem mertem megvenni.
Quebeckről beszélünk, nem? Én is rá gondoltam, ő biztosan eredeti termékeket árul.

Bontatlan, teljesen új, dobozos termékeknél nem igazán reális, hogy a bolti ár negyedéért adja, ráadásul nagy(obb) tételben. Nekem legalábbis kicsit gyanús.

1 Likes

Ez termékfüggő szerintem. Nehezen beszerezhető, éppen csak kipróbált termékek elkelnek reális áron, lásd pl. Fenty cuccok, mire kettőt pislogsz, már le is csapták.:slight_smile:
Meg lehet próbálkozni, ahogy te csináltad, először egy kicsit olcsóbban, aztán lejjebb viszed az árat, ha nem akarják megvenni, de egy 25 ezres Hourglasst 11ezerért, szinte érintetlen állapotban eladni (és nem volt fenn korábban, ez tuti) nekem kicsit furcsa.

1 Likes

Akkor feketén jut hozzá valószínűleg. Egyértelmű. Nekem mindig eszemben van az is, hogy úgy másfél éve kirabolták a debreceni egyik Müllert és kb. 2-3 millió forint értékű cuccot vittek el.

1 Likes

Igen én is rà gondoltam. Vettem már tőle EL parfümöt, Mac szemhéjpúdert, Bobbi és Clinique pirosítót. Egyiknél sem merült fel bennem, hogy nem eredeti. Nagyon jó minőségűek. Biztos, hogy fogok még vásárolni tőle :blush:
Van viszont egy eladó akit már említettem és nagyon irritál amit csinál. Tőlem is vásárolt már, meg én is tőle, bár akkor még nem tűnt fel, hogy mit csinál. De amikor a tőlem vásárolt terméket, amit én 2500 Ft körül adtam el neki, felrakta 5000-ért az egyből szemet szúrt. És mindig magyarázatokat ír az eladó cuccaihoz, hogy van belőle otthon még 2-3 db azért adja el. Ki tart otthon szinte minden pirosítóból meg highlighterből több darabot is ugyanabból az árnyalatból? Egyik nap is láttam, hogy amit 3 hete vett 3500-ért azt már úgy árulja 4500+postaköltségért, hogy sokat használta de megvan még 70%-a. Hát 3 hét alatt nagyon sokat használhatta :roll_eyes: Most már szoktam figyelni az eladásait és szinte minden általa vásárolt termék 1-2 hét után drágábban újra fent lesz a piactéren.

Jaaaj, a Clinique pirosítókról mindig lecsúszok!:slight_smile:
Az utóbbi nagyon undorító…

Pont ma adtam el a Clinique Cheek Pop pirosítómat postával együtt 3500-ért. Alig használtam.

Nem létfontosságú. Majd egyszer lesz.:slight_smile: Nem szeretted amúgy?

De szerettem, már ránézésre is nagyon tetszik. Szép a színe (Plum Pop) ès pigmentált is. Csak szeretnék más màrkàkat is kipróbálni és frusztrál, hogy van 15 pirosítóm. Kicsit leépíteném amit meguntam. Drogériásokat elajándékozom, mert piactéren a kutyának sem kellenek. Főleg ha még a postaktg is hozzáadódik, szinte ingyen kellene adnom, hogy elvigyék. Catrice szemhèjpúder monókat is úgy tudtam csak elpasszolni, hogy 6 db-ot felraktam postaköltségért cserébe. Úgy rögtön volt jelentkező.

Amúgy, ha nem lenne ilyen szép virágminta belepréselve, lehet, hogy rá se néznék, tök lökött vagyok.
Igen, drogériás cuccokat nagyon nehéz elpasszolni.:frowning: Vagy hype kell hozzá, mint a Kaviar Gauche esetében.

Én pont így vagyok :see_no_evil: Elèg egy gyönyörűséges minta vagy minőségi csomagolás és elvesztem :sweat_smile:
Jaaaj a Catrice Kaviar Gauche… Épp az előbb törtem össze. 2 hete csaptam le zsibin, úgy érkezett, hogy kis darab lepattant belőle. Most meg kiesett a fiókból és rommá tört. Megjavítottam alkohollal, holnap kiderül hasznàlható e? Nem lett túl szép de visszapréseltem.
Igen, sajnos sokszor olyasmit sem tudok eladni ami egykor nagy kedvencem volt. Pl The Balm Mary Lou Manizer

%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D