Én is kiégtem a videótól, az én kozmetikusom nem egészen ezt közvetíti, bár nem is a Rossmann támogatja.
Próbálom emészteni a videót, lehet, hogy lesz még kirohanásom az ügyben, elnézést előre
Mindig próbálok figyelni azokra a kozmetikusokra, instagramon fellelhető egyénekre, akik azt mondják, hogy a micellás víz nem fontos, de valójában nem hallottam még soha igazi indokot, hogy miért nem. Én nem szeretem, de én csak azért nem, mert ellocsolom, sok fogy, ömlik, a kisfiam kiönti, és sorolhatnám. De hogy a problémás bőrre lett volna kitalálva, ezt most hallottam először.
Most próbálkoztam első lemosónak olajosat használni, konkrétan utálom azt, ahogyan a szemembe megy (homályos látás mindig megvan), most épp a Nivea van, talán az Ordinary volt a legjobb, csak nem lehet folyamatosan beszerezni. Bírja a bőröm az olajos lemosókat amúgy.
Második lemosónak én is preferálom az arctejet, ha tudnék találni jót a piacon. Eddig nem sikerült 100%-osat beszerezni, de a remény hal meg utoljára. A sminket meg úgyis az első lemosó viszi le.
Nagy baj lenne, ha alkoholos cuccokat használnék a zsírosodó bőrömre.
Tonikot sokan úgy mondják, hogy akkor használd, ha nem tartalmaz pl. alkoholt, és igényli a bőröd, mert esetleg van benne plusz összetevő, vagy azzal érzed tisztának a bőrt. De kihagyható. Én sokszor arcpermetet használok helyette, de hogy ilyen fontos lenne tonikot használni, ettől a nőtől hallottam először. Alkoholosat? Na persze.
Liluról meg tudjuk, hogy mennyire napraforgó, nem lepődtem meg.
A hámlasztásban én speciel full bizonytalan vagyok, a retinolra viszont esküszöm.
https://skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/lemosas/
Ebben a cikkben is olvastam, és ezt könnyen vissza tudom keresni, hogy a micellás vizet a backstage-n használták (kb a legvégén van szó róla).
Olajos lemosókat én is szeretem, de nekem kifejezetten a koreai vonalról próbált darabok váltak be. Azt hülyeségnek tartom, hogy a tonik hozza le a maradék szennyeződést, közben hidratál, és előkészíti a bőrt a továbbiakra. Én pl. a G&G tonerem áttöltöttem fújós üvegbe, de amúgy sem használnék hozzá vattát. A smink, fényvédő, szennyeződések a lemosásnál kell lejöjjenek.
Tonikot eredetileg a pH helyreállítására használtak, mert a lemosók pH-ja anno nagyon magas volt, amiről tudjuk, hogy nem jó a bőrnek. Ez volt az eredeti funkciója. Ma számtalan tonik létezik - van amelyik a pH helyreállításban segít, van ami a hidratálásban, vagy a hámlasztáshoz egy plusz segítség. Nem lehet ráhúzni erre sem általánosságokat… és nem is érdemes.
A Cerave nem is gyárt tonikot.
Nem is tudtam, hogy a Cerave-nak van ultrakönnyű lotionja is:
https://www.cerave.com/skincare/moisturizers/ultra-light-moisturizing-lotion-spf-30
Én is utálom szemre használni az olajos lemosót, ezért csak fellazítom vele a szemsminket, és micivizes mikroszálas kendővel távolítom el a maradékot (főleg a szempillafestéket).
Régebben is lehetett olvasni, hogy a kozmetikusok utálják a micivizeket. Azt hiszem, az volt a cikkben, hogy nem helyettesítik a szakember kezelését.
Ez pontosan olyan, mintha azt mondanák, hogy a kozmetikusok utálják a szappanos vizet, mert nem helyettesítik a szakember kezelését… A kozmetikusoknak van bőr a képükön. Értem én, hogy féltik a melójukat így az internet korában, amikor minden egy karnyújtásnyira van az embertől, na de azért… A pofátlanságnak is van netovábbja.
A kozmetikus “szakember” kezelések manapság (tisztelet a kivételnek)
meglehetősen le vannak maradva a tudatos bőrápolókkal szemben.
Szerintem egyre csökken a létjogosultsága a hagyományos kozmetikai kezeléseknek, és ezt valószínűleg érzik is a saját bőrükön…
Igen, persze. Az autodidakta bőrápolók korában nem elég szerződést kötni egy adott márkával és azt a pár darabot rákenni boldog-boldogtalanra és nyomkodni rogyásig.
Van vagy 5 éve, hogy utoljára jártam kozmetikusnál. Egy fiatal, sokat dicsért lány volt, aki szerint minden kemikália, a szétnyomkodott arcomra kent korrektorban csak spf 5-ös (!) fényvédő volt. Az összes többi kozmetikusnál hasonlót tapasztaltam. Ja, meg az érezhető undort az arcbőröm láttán.
Úgyhogy jó pár éve bye-bye kozmetikusok és hello Korea, Deciem, G&G és a többiek.
G&G honlapon már fent van az A-Game 10, azaz a 0,1%-os Retinal!
Remélhetőleg Skinsmartra is jön hamarosan, biztos veszek belőle
Imádom az ilyen képeidet skubizni.
Állítólag, insta info szerint, holnaptól lesz a Helia-D webshopban. Amin csodálkozom, mert először mindig a Skinsmarton van megjelenés.
Mindegy, pont rendelni fogok anyumnak a BF-en. Ő Helia-D fan.
De jóóóó, köszi az infot lányok, imádom az A-Game-et.
Megrendelve😁
Nekem mostanában így alakul a rutinom:
Reggel:
Balea arclemosó (azért reggel, mert reggel szoktam fürödni is, lehet hogy ezt rosszul csinálom.)
Klairs illatmentes toner
Cerave éjszakai hidratáló (tesztelés alatt, a kevesebb néha több) tehát vékonyan felkenve illetve @Mse -t követve szemkörnyékápolónak is használom.
Sajnos a fényvédőzést nem tudom megszokni a Nivea fényvédőmmel, túl zsíros, fénylő lesz tőle a bőröm, sminkelni se lehet rá normálisan.
Esti: micellás víz
Geek and Gorgius Cheer up
Helia-d aqua bomb
Ugyanitt jó szérum (vízhiányra.) és olajos lemosó kéretik :D.
Én még nem próbáltam ki szemre, de ki fogom, szerintem simán használható ott a Cerave.
Vízhiányra nekem ez vált be, de van Rich változat is:
https://kremmania.hu/kremek/geek-gorgeous-101-ha-5-light
Illetve olajos lemosóban a Nivea érzékeny bőrre való lemosóját használom:
https://kremmania.hu/kremek/nivea-nyugtato-arctisztito-olaj-erzekeny-borre
Nekem sajnos a Cheer Up sajnos nem vált be
Én is rendeltem, csak megvártam a könyvet.
Hylamide SubQ-t szeretem nagyon, vizhianyra tokeletes.
Olajos lemosot en is sokaig kerestem, de mindentol kipattogtam. Ugyh en siman olajat hasznalok (ligetszepe, vagy szölömagolaj). Zuhany alatt bemasszirozom vizes arcra az olajat, aztan szinten balea med vagy bioderma sensitiv habzo lemosovak lemosom.
Egyebkent az esti rutinnal, a miciviz utan hasznalsz vmi lemosot meg? En ugy tudom, h micit le kell mosni.
Jajj, ez már kapható?