@Edina13, ez hadalabo premium hialuronos milky creamje.
Megvan, szeretem. Sajnos nem tudom mennyi a retinol tartalma, de az én bőröm bírja, szerintem elenyésző lehet.
Próbálom elhasználni a bontott cuccaimat is.
Mostanában reggel:
Mint látható, a fényvédelem több lábon áll, de az utolsó Apieut dekoltázsra használom.
Illetve, ha itthon vagyok, akkor nem kenek fel 50-est.
Jelenlegi reggeli rutin (a sorrend balról jobbra):
Az esti rutin (sorrend szintén ugyanaz):
A Purito szemkörnyékápoló már nagyon az utolsókat rúgja, azért van szétszabdalva :))
Esti rutinban most kezdtem el használni az YR lemosót és az YR bőrradírt. Előbbit még tavaly vettem 50%-kal olcsóbban, utóbbit pedig ajándékba kaptam a vásárlás mellé. Az YR nagyon “hit or miss” márka nálam, mind INCI, mind hatás szempontból, de ezek most kivételesen nagyon bejönnek. Szerintem a lemosóból megveszem a 390 ml-es verziót a héten (szerencsére van 50%-os kuponom), és veszek még a bőrradírból is. Szerencsére ebben nem nagyok a szemcsék, szerintem szuper kíméletes, így nyárra kémiai hámlasztás helyett nekem pont jó most.
Csajok, rendkívül zavarbaejtő számomra, hogy egyre több olyan hang szól az éterben, ami teljesen ellentmond a clean clinical és Skinsmart vonalnak. A kémia hámlasztás, a savak, a retinol, a c vitamin és a többi “hatékony” csodaszer káros és későbbi káros hatásaira hívják fel a figyelmet. Nos, én értem, hogy mindenkinek maga felé a hajlik a keze, de szerintetek mi állhat a háttérben? Izgulnak a kozmetikusok, hogy oda a vezető pozíció és a szaktudás, vagy a webshopok marketing csapdájába estünk?
Még nem találkoztam ilyennel Ki az az elmaradott?
Általában kozmetikusok, kozmetikustanulók, márkatulajok. Most csak rezonált egy megint erre a sztorira, Liluland insta oldalán volt egy élő beszélgetés a Vintage Beauty tulajával. De ez csak egy a többől. Azt emelte ki, hogy nyáron egyáltalán nem szabad semmilyen savat de még c vitamint sem használni, mondjon bárki bármit, és ez józan paraszti ész.
Én a 2000-es évek elején voltam tinédzser. Nem volt sok bőrpanaszom, semmit nem használtam az arcomra, esténként vízzel mosakodtam, nem sminkeltem. Az első komolyabb ekcémás panaszaimnál szembesültem vele hogy minden krém amit egy átlag drogéria polcain el tudok érni, csupa olyan dologból áll amit a bőrgyógyász megtiltott: alkohol, glicerin, parfüm, gyakran ebben sorrendben. Lehetett találni hébe-hóba értelmes cikkeket az interneten, de leginkább a ‘házi praktikák’ berkein belül. Nem volt krémmánia, nem értettem az összetevők szerepét, nem is álmodtam arról hogy valaha két kattintással megrendelhetem magamnak azokat a hatóanyagokat amelyekről (sztaki szótárral fordítva!) angol oldalakon olvastam. Azt sem értettem miért van az, hogy az a krém amit a bőrgyógyász felírt egyik nap jó, a másik nap ujjbegynyi gyulladt pattanásokat okoz ugyanott.
Azt tettem amit az anyukám javasolt, elmentem a kozmetikushoz. Sámáni előkészületek, misztikus kevergetés, pszichoterápiásba halkított hang. Kitisztította az arcomat, fájt, otthagytam a zsebpénzem egyik felét, a másik feléért meg rámsózta az Egyetlen Jó Arcmaszkot Amit Csak Nála Lehet Kapni. El sem mondja micsoda. Svájci. Használjam gyakran.
Szalicilsavas kaolin lehetett, így utólag. Ezt ma magamnak, internetről rendelt összetevőkből, internetről megszerzett tudás alapján, bagóért kikeverném és ha valaha másra fanyalodnék, két kattintásra előttem lenne minden tudásanyag és minden termék.
Ha a tudomány érdekel egy összetevő mögött, nem kerül többe tíz percnél rákeresni, milyen kutatásokat végeztek.
Az MFDS, az FDA, az EDQM minden eddiginél szigorúbban szabályozza, hogy mi kerülhet egy koreában, USA-ban vagy EU-ban előállított, kozmetikumként forgalmazott termékbe. Ma is lehet alkoholból, glicerinből és cetil-alkoholból készített emulziót fillérekből előállítani és forgalmazni, de ki fogja megvenni amikor nem sokkal többért klinikailag bizonyított, magas hatóanyagtartalmú szérumokat vehet?
Mit tud tenni egy kozmetikus vagy termékforgalmazó, aki a ‘régi iskola’ híve? Vagy halad a korral és képezi magát; vagy támadja azt a rendszert ami folyamatosan elnehezíti és ellehetetleníti a szakmáját. Szerintem az utóbbiakkal találkozhattál
De tökéletesen összefoglaltad a gondolataimat a témáról, köszönöm szépen, nekem nem ment volna ilyen szofisztikáltan, mert még csak érlelődik bennem, az érzés megvan, de a megfogalmazás nem. Nekem is tette már tropára bőröm kozmetikus. Alapvetően tisztelem a szaktudást és tisztelem a tanulást és a tapasztalatot, de mellette minden igaz amit írtál. Nehéz nem elbizonytalanodnom, mondván mi lesz 10 év múlva, de látom, hogy a bőröm szebb, mint valaha, leszámítva pár kezdődő pigmentfoltot, valószínűleg ez bizonytalanított el. Pedig én nem is hámlasztottam sokat, és nem régóta, és nem kemény cuccokkal, és folyamatosan fényvédőzöm télen-nyáron minden nap.
@Gloria, itt tudsz keresgélni, hátha maradt még készleten olajos lemosó.
Mmint a vissza nyilacska visszaugraszt ahhoz a megjegyzésemhez, ahol összeszedtem a koreai termékeket forgalmazó magyar webshopokat.
Engem ami elbizonytalanított, az az, hogy sokan (pont az általad említett kozmetikus is) esküsznek az illóolajokra. Levendula, rózsa, kakukkfű, és sorolhatnám, mind allergén.
Bevallom, mindkét változatot próbáltam, sok természetes kozmetikumot kipróbáltam a 40+osan is kombinált/zsíros, érzékeny bőrömre, de soha, semmi nem tette olyan rendbe, mint a niacinamid és a retinol párosa, valamint a hámlasztás. Mindezt óvatosan. Én ebben hiszek most, és látványos a különbség, tényleg gyönyörű a bőröm, de ha az ember bőre bírja a természetes vonalat, és hisz benne, használja azt. De ezek valóban allergének. Nem részletezem, milyen allergiám lett a levendula aromavíztől. Totálisan kiütött, de ezt te tudod.
Dora Natura cég abszolút erre épít. Minden rossz, ami drogériában, patikában kapható, gyere, vedd meg a mi drága cuccainkat, hisz a celebek is használják, látod…
Az alkoholos kézfertőtlenítő miatt előjött ekcémámat pedig a kék tégelyes Nivea krém és a babakrém hozta helyre a kozmetikus csodakrémei helyett.
De aranyos vagy, köszi. Egyfajta motiváció magamnak, mert ha már kipakolom, használom is.
Plusz sok bontott elfogyott most emiatt. Így most megint vennem kell.
Igen, ha egy helyen vannak, rendezve, akkor sokkal többet, szívesebben nyúlok értük. Nekem is sok bontott van, covid alatt vi4sok mindent elhasznaltam szerencsére.
Most a PC termékeket használom nagyon nagy örömmel. Jó, hogy hagytam magam meggyőzni.