Na majd elfogy a sima DW, utánanézek én is ennek a maximum covernek.
Az utóbbi évben én is ritkábban nyúltam utána. Én is azt vettem észre, hogy maszkos lesz rajtam, pedig anno imádtam az arcomat vele. Én nálam annak a számlájára írom, hogy egész egyszerűen érettebb lett a bőröm, már nem olyan rajtam mint amikor 3-4 éve beleszerelmesedtem. Belőlem is “kiszívja az életet”, ahogy asianlover tök jól megfogalmazta. Bár még nem írtam át a véleményemet és nem húztam le, de mostanában ha feltettem én is csak lestemhogy jééé pedig anno ez volt a “photosoppoló” alapozóm, most meg minimum 4-5 évet rámdob.
De nem adom fel, majd keverem pl. MAC Strobe cream-el, hogy lágyítson rajta.
Már én sem használom az alap DW-t, és én is annak tudom be az eltántorodásom, hogy a bőröm már nem igényli ezt a fajta csontmattra száradó alapozót, sőt inkább sínylődik alatta. Régebben olyan alkalmakkor, amikor lényeg volt az alapozó tartóssága, mozdulatlansága, az alap DW-t használtam. Most már nem vagyok annyira maximalista, és istenem, ha nem annyira tökéletes valami, de kellemesebb hordani, akkor azt választom. A finise sem tetszik már magamon, túl vastag a réteg, természetellenes. Jobban szeretem a könnyedebb, természetesebb, komfortosabb alapozókat, amik jobban engedik mozogni az arcvonásaimat anélkül, hogy beülnének nem kívánt ráncocskákba, vonalakba. Van azért a DW-n túl is tartós alapozó, szép INCI-vel. Illetve nyáron max BB-krémet használok, vagy színezett fényvédőt.
Mostanában megint rákaptam a Bourjois CC krémjére, tavaly nyáron is szerettem de ismét előkapva rájöttem hogy még mindig szuper. Azt váltogatom az Annabelle Minerals poralapozóval, utóbbival most azért szenvedek, mert a Natural Light világos a lebarnult arcomhoz, viszont a Medium meg sötét…pedig azt hittem a Medium pont tökély lesz de túl nagy az ugrás a kettő árnyalat közt. Port még nehéz keverni egymással teljesen foltmentesre.
A Bioderma Nude Touch is jó azt is szeretem, szóval néha ő is befigyel.
Hjaj, mindenesetre sminkelésnél az ősz a szívem csücske, amikor nem olvad le minden, és lehet durvulni smink terén. Ilyen melegben mindent fullasztónak érzek…szemsminkben is maradok a finom festésnél, illetve rúzs esetén is többnyire leolvad a durvább szín. Pedig rúzsnál imádom a vibráló pinket/korallt ilyenkor, sőt pirosat is, de fojtogatja a számat a napközben
Tavasszal én is a bourjois CC krémjét szándékoztam megvenni éppen, és előtte a kozmetikusomnál épp belefutottam a Farmasi CC krémjébe.
https://kremmania.hu/kremek/farmasi-cc-8in1-color-control-krem
Igen, igen, először én is húztam a számat, hogy török, meg a kutya se ismeri, ez milyen lehet. De ez a krém, valami csoda! Ott van legfelül az értékelésem. Én már ősztől nyárig csak ezt használom. Felér egy jó alapozóval. Na és majd persze ősztől az ásványi alapozókat is bevetem!
Sajnálom, hogy nem sikerült eltalálni a színt…
A Bioderma Nude Touch nekem is nagyon bevált a nyáron, csak a light szín most már kicsit világos a nyári színemhez, a golden meg nem lenne jó egyáltalán. Most a Mádara CC Medium árnyalatát használom, színben tökéletes, de sajnos nem matt, kell rá egy kis púder a T-vonalban. Na meg sokkal jobban kopik, mint a Nude Touch.
Köszönöm a tippet, jól hangzik! Ha elfogy a Bourjois, lehet bevállalok egy tubust
Az Annabelle Light színe tök jó volt tavasszal és júniusban, a Medium meg majd augusztus közepétől kb. Most pont olyan a bőrszínem, amihez kavargatni kell, ez nem túl komfortos. Naggggyon gondolkozom milyen lenne ha a 2 színű port keverném pl. Strobe cream-el, akkor nem lenne foltos, mert kvázi folyékony színezett hidratáló lenne belőle Azt hiszem ma délután így teszem fel próbaképp.
Igen, a Nude Touch elég tartós nekem is. Viszont néha csípi újabban az arcom, ha pl. ekcéma jönne ki…az Annabelle az egyetlen amit rá merek tenni olyankor.
Csak az arcodon van ekcéma, vagy a testen is előjön?
A fizikai fényvédőknél én is érzek néha csipkedést, máskor meg semmi. Nem tudom, mitől függ.
Neked nem kell, annyira szép a bőröd nekem muszáj , mindig van vmi kiütés, piros folt, rajtam ,vagy elvakart kiütés. Különben én is valami könnyebbet használnék.
Sajnos kb. mindenhol elő képes jönni. Most a hormonok miatt, de gyerekkoromban és stressz hatására is. Makacs egy jószág, utálom Van egy ekcémás topik valahol a fórumon, ott elpicsogtam a bánatomat róla azt hiszem. Mostanában nem olyan vészes, de ki-kiújul időnként.
Igaz, már más is beszámolt ilyen tapasztalatról. Biztos valami olyan van benne. Bár nem igazán értek hozzá ilyen mélységben
A lányom miatt kérdezem, mőrt ő is ugyanígy van van az ekcémájával. Tegnap az egyik topikban @Amadea és a többiek dicsérték ezt a testápolót:
https://kremmania.hu/kremek/mixa-atopiance-testapolo-balzsam
Délután belebotlottam a Rossmannban, megvettem, és most olvasom a véleményekben, hogy nagyon jó ekcémás bőrre is. Te esetleg nem próbáltad? Gondoltam, átküldeném a linket a lányomnak…
Igen, sajnos ennek is a stressz az egyik kiváltó oka, a lányomnak is olyankor elő szokott jönni, ha zűrösebb időszaka van.
Köszönöm, aranyos vagy! Jó, akkor elengedem, hallgatok Rád!
Megnézem, köszönöm Sajnos átkos egy bőrnyavalya ez, ha valaki hajlamos rá A lányod mivel kezeli?
Hát megmondom őszintén, nem nagyon tudom. Ha bedurran neki, akkor elrohan vele bőrgyógyászhoz, az ír fel neki vmi krémet, aztán csillapodik. Ha meg nagyon durva, akkor bevált a Laticort kenőcs.
De az is lehet, hogy nem is ekcéma, csak olyan ekcéma-szerű.
Nekem ekcémára (pontosabban korpás szeborreára) jó az aloe vera gél is. Egy barátnőm ajánlotta, akinek a kislánya ekcémás. A dm saját markását használom, 98 vagy mennyi % aloe tartalommal. A saját márkás naptejeknél volt régebben.
Meg fogom nézni, most spray-t vettem, ki is próbálom estére.
@anon46483502, tegnap az Annabelle Minerals Natural Light, fényes hatású ásványi alapozója volt rajtam. 14 óra elteltével, hajnali fél 3-kor sajnáltam lemosni magamról, még mindig olyan szépen állt az arcomon.
update: Illetve az aznap készült fotókon - ahogy belenagyítok - jól látható a fényes hatás. Már alig várom a hűvösebb napokat és hogy kicsit fakuljak, mert most kicsit barnultam, sötétebb árnyalat kellene igazából.