Sziasztok! Az érdekelne, hogy nektek melyik alapozó vált be a legjobban, mindegy , hogy drogériás vagy high end kategória. Olyan sokfélét próbáltam már, de végül állandóan 1 márkához térek vissza. Fontos az ár ,az összetevők vagy csak a minőség ill. az elért hatás a mérvadó? És a bőrtípust is ha kérhetem , adjátok meg . Köszönöm😍
Nálam csak a minőség és a végeredmény a fontos. Ez évek óta kedvenc:
A bőröm kombinált, enyhén vízhiányos.
Amikor zsírosabb bőröm volt és szükségem volt erősebb fedésre, a Bourjois Flower Perfection alapozó vált be. Főleg, mert ez volt az egyetlen drogériás alapozó, ami nem volt túl sötét. Szerencsére a formula is működött. Sajnos kivonták azóta
Ma már inkább normál/száraz bőröm van, s a kedvencem a NYX Total Control Drop. Ez eleve nagyon olajos, így zsíros bőrre valószínűleg nem jó, legalábbis a KM véleményekből ez szűrhető le. A fedése jól építhető. A Mixa CC krémet szoktam használni alá, jól működnek együtt. (A sima fényvédős arckrémem túl vizes bázisú, nem jó vele.)
Nekem a kritikus kérdés mindig az, hogy van-e elég világos árnyalat.
A bőröm egy része mitesszeres, egy része száraz, és kissé vízhiányos. Évek óta nagy kedvenc a Catrice HD Liquid Coverage alapozó. Alá szoktam hidratálni mindenképp, mert anékül sok száraz, hámló rész lenne a bőrömön. A fedését közepesnek mondanám, de annak a felső tartományában. Könnyen eldolgozható, tartós, és nem maszkhatású. Ráadásul az ára szerintem nagyon olcsó (3ezer alatt szokott lenni). Azt is szeretem benne, hogy szépen lehet felvinni rá a többi terméket (korrektort, bronzosítót, highlightert). Tapasztalatom szerint nem is oxidálódik. A 010-es, nálunk kapható legvilágosabb árnyalat nekem tökéletes. Nincs illatosítva, ami szerintem jó dolog. Nem is irritálja a bőrömet. Szóval nagyon remélem, hogy ezt nem vonják ki, mert akkor bajban vagyok Régeben próbáltam a MAC Studio Fix Fluidot is, de nekem ez a Catrice sokkal jobban bevált.
Az általatam próbáltakból nekem is a Catrice HD Coverage jött be eddig legjobban textúrára, tartósságra és fedésre - no meg nem fulladozik alatta a bőröm. Sajnos a színválaszték gyalázatos, nem is találtam olyat, ami tökéletesen illeszkedne az arcbőrömhöz. Viszont ár-érték arányban tényleg a legjobb! (A bőröm kombinált, kis vízhiánnyal is, éljen.)
Csatlakozom, szinte minden mondatod egyezik azzal, amit én írnék, szóval nem írom le újra
Utóbbi időben próbáltam még a Revolution Conceal & Define alapozót, brutál fedése van, de nem túl tartós sajnos rajtam.
Nekem is a világos árnyalatok hiánya néha a gond vagy a tónus nem jó. Nekem picit bézses jó de nem sárgás nem pinkes. De a legnagyobb gondom hogy minden sötétebbre oxidálódik az arcomon egy óra alatt:( kivagyok tőle. Ezért nem merek drága alapozót venni, mert egy 10ezresnél ha sötétül és elüt a nyakamtól amikor délben belenézek a tükörben…sírnék. Esetleg valaki olyan primert nem tud ami ezt akadályozná? HELP.
Egyébként még jó a trend it up matte beauty perfection alapozó is, 005 árnyalat kb jó. Nevével ellentétben nem matt inkább szép bőrfénye van egyáltalán nem maszkos hatású közepes fedés, de építhető. Nekem szuper a vízhiányos bőrömre télen is.
p2 city shield. nekem nyáron zsíros-kombinált, télen száraz-kombinált a bőröm, de ez mindig szépen mutatott a bőrömön, és tartós is volt. sőt, egy kolléganőmnek ajánlottam, neki kifejezetten száraz a bőre, neki is bevált. ha találsz magadnak megfelelő színt belőle, akkor csak ajánlani tudom.
amit még anno szerettem, az a maybelline superstay, az is hasonlóan viselkedik, viszont azzal vigyázni kell, mert ha túl sokat viszel fel belőle, akkor az nagyon meg fog látszani. ja, és a színválasztás is trükkös, mert egy egészen picit oxidálódik. nem tudom hogy száraz bőrön az milyen, de rajtam az is jól mutat, és tartós.
A catrice Hd-ből elhasználtam pár éve 3 üveggel , de hogy miért nem vált be tovább ,arra nem emlékszem.A fedése tényleg nagyon jó szerintem a tartósságával nem voltam megelégedve. Amihez már 2 éve újra visszatérek az az Estéé Laudertől a dw maximum cover. Sokan úgy gondolják, hogy nagyon maszkos de nem: ha nagyon kevés mennyiséget nagyon gyorsan ujjbeggyel dolgozok el az arcomon ami nem teljesen száraz- vagy a krém vagy a primer nem szívódott be - akkor nagyon szép lesz a végeredmény és púderrel fixálva több órán át tart. Lassan meguntam a sok kísérletezést és inkább ezt megveszem - elég több hónapig- minthogy állandóan másfajtát vegyek és elégedetlenkedve használjam el.
A MAC-ben nézted már? Nekem is mindig az árnyalat volt a probléma, de náluk találtam elég világosat, pedig a profilképemen láthatod, hogy nem kicsit világos a bőröm.
A DW Maximum Covert hol szerzed be? Krémmànián azt láttam, hogy nem már nem gyàrtjàk.
Németországban kapható minden online parfümériában és az üzletekben is. Magyarországon nem forgalmazzák?
A krémmàniás adatlapján az van írva, hogy nem gyártják, viszont közben nézelődtem és a Notinon is kapható. Ez az ugye?
https://kremmania.hu/kremek/estee-lauder-double-wear-maximum-cover-camouflage
Igen ez az .Lehet elírta valaki
Az egyik alapozóm a studió fix fluid onnan van, nc 15, ami felkenve jó, de fél óra és már nem…
Lehet, hogy a formulával lesz a gond. Én ugye por állagú alapozót használok tőlük, ez nem oxidálódik, de korrektorral jártam én is hasonlóképpen, nekem a Select Moisture volt, ami x óra után besötétedett és végül a Pro Longwear Concealer lett a befutó, aminek van alapozó verziója is, lehet érdemes lenne tenni vele egy próbát.
Nektek melyik a kedvenc alapozótok? Netán változott-e a véleményetek mióta ide írtatok? Lett-e új kedvencetek? Minél több válasznak örülnék!
Én kevés fajtát vettem meg többször, de az egyik ilyen a Catrice HD Liquid, szerintem nemsokára megint megveszem, ha nem találok olyat amit kipróbálnék. Lehet jobban is járnék ha kísérletezgetés helyett egyből megvenném ezt, ami még olcsó is Nemrég két melléfogásom is volt alapozó téren…
Nem vagyok egy alapozó mániás, de nekem ez bevált: https://kremmania.hu/kremek/bourjois-healthy-mix-anti-fatigue-alapozo , illetve a Catrice HD is amit írtál. Most tervezem megvenni a Maybelline matte and poreless alapozóját.
Pont ezzel a Bourjois-val szemeztem. Drogériás fronton még az új L’oreal Infaillible brizigálja a fantáziámat. (Érdekes módon Rossmann és dm webshopban Infaillible a neve és az üvegen is ez van, viszont KathleenLights videójában pedig Infallible a neve és az ő üvegére pedig ez van írva. )
Nem tudom volt-e már, de nekem a Pupa Made to stay alapozója tökéletesen bevált. Szeretem a MAC Studio Sculptot is, de nála nem mindegy az alap sajnos (orromon csúszkál neha). De a Pupa nekem tökély.