Sziasztok!
Én is csak most bukkantam erre a topic-ra. Kb. 9 éve regisztráltam a Krémmániára, azóta is lelkes látogató vagyok, a fórumot azonban viszonylag későn fedeztem fel. Egy darabig csak olvasgattam, aztán vettem a bátorságot és néhány témához hozzá is szóltam. Itt az ideje, hogy én is bemutatkozzak röviden.
34 éves budapesti lakos vagyok, azonban sosem leszek igazi fővárosi , vidékről költöztem fel, mert itt találtam meg a szerelmet. A világ is kinyílt, hogy mennyi minden van itt, ami egy vidéki kisvárosban nem/nem olyan könnyen elérhető.
A kencék iránti szeretetem egészen kiskoromig nyúlik vissza, imádtam, mikor az óvodai farsangok alkalmával anyukám kisminkelt (sokszor voltam Piroska ), már akkor szerettem nézegetni az ő sminktermékeit. Néha elcsentem a púderét, a mai napig előttem van a csomagolása, emlékszem az illatára. Nem sokkal később, egy helyi búcsú alkalmával megkaptam életem első sminktermékét, egy élénk rózsaszín rúzst! Emlékszem, hogy selyempapírba csomagolta az eladó és hazáig nem szabadott kinyitnom. Utána büszkén hordoztam magammal a retikülömben. Szerettem nézegetni, szagolgatni.
Kb. 11-12 évesen sminkeltem ki magam úgy igazán először, eleinte persze csak a sulibulikba. Szemhéjpúder, szempillaspirál, szájfény. Meg az a színes/ezüst csillámokat tartalmazó golyós cucc, amit a szemünk mellé kentünk. Na meg persze körömlakk.
15 éves koromtól pedig rendszeres társam lett a szempillaspirál, hajnalok hajnalán is kentem minden nap, enélkül nem indultam suliba. Néha társult mellé szemhéjpúder is. Ez így ment az egyetemi éveim alatt is, néha kiegészült alapozóval, pirosítóval. Abszolút olcsó, drogériás cuccok, néha Avon. A Maybelline spirálokat akkor kedveltem meg.
Igazán akkor vetettem bele magam a bőrápolás + sminkek világába, mikor a fővárosba költöztem a húszas éveimben, sajnos a bőröm is problémás lett, emiatt sok mindent kipróbáltam, a Skinsmart is segített. Imádtam, hogy itt minden elérhető, nem kell utazni a drogériáért!
A YouTube-ot is ekkor kezdtem aktívan használni, főleg külföldi YouTube-ereket nézni (Essie Button, Niomi Smart, Tati, stb.), egyszerűen beszippantott.
A lelkesedésem a mai nap is tart, hiszek a tudatos bőrápolásban. És habár rengeteg sminkcuccot halmoztam fel, leginkább csak gyönyörködöm bennük. Tudom, fura.
Ha nincs home office, napi rendszerességgel sminkelek. Kedvenceim: színezett hidratálók, korrektorok, szempillaspirál, BB/CC krémek, pirosítók, ajakbalzsamok. Szóval inkább a szépítő sminket szeretem, palettáim például alig vannak. Sok rúzsom van, de most kezdtem el őket használgatni, inkább a semleges színeket szeretem.
Az esküvőmre is magam sminkeltem, nagyon visszafogottan. Szeretem a természetességet.
Sokan írtatok, hogy a krémek, sminkek iránti szenvedélyeteket a való életben nem igazán tudjátok kivel megosztani, ez velem is így van. Ezért is örülök nagyon ennek a fórumnak.
És hogy mégegy személyes dolgot megosszak: imádom a cicákat!!