Az biztos, hogy az alvás mellett a szoptatás vs. tápszerezés a slágertéma. Facebookon találtam egy vicces képet, ami frappánsan átvágja a gordiuszi csomót…
Haha, ez most nagyon kellett, köszi
Köszönöm a lehetőséget, de anyukám közben előkotorta a padlásról a családi példányt
Na nekem is sikerül lassan bejelentkeznem
El sem hiszem, de jovo heten mar fel eves lesz az en kisfiam is. Nagy mazlink van, egy nyugodt, jo kedvu mano erkezett hozzank is.
Hasfajas nem volt veszes, nost viszont kezdodik a fogzas, remelem gyorsan ki jön az összes (az elso fog hegye mar kint van🥹).
Nalunk is az a jellemzo, h amit fixen elterveztünk, az biztos h nem valosult meg: kisagy egyaltalan bem mukodott, ugyh babaöböl lett a vegen.
Hordozni nagyon akartam, de eleinte nem tudtunk, mert a terpesz nem ment a babamnak, emiatt baba FDM tornara jartunk. 3 alkalom utan mar szuper volt, de akkor mar majdnem 8 kg volt. Most mar 10 kg fölött jarunk, ugyh a haton hordozast gyakorlom:sweat_smile: (sztem lassan o cipeli az en 58 kgmat…).
Szoptatasrol azt hallottam egesz eletemben, h a legszebb dolog, meg jaj de jo. Hat nem tudom, en mar szamlalom a napokat, hogy meg legyen a 6 honap, es vegre lassan levalaszthassam. 2-3 naponta van tejcsatorna elzarodasom, mar se fizikailag, se lelkileg nem birom. Hozzataplalast elkezdtük par hete, de meg egy etkezest sem tudtunk kivaltani, mert annyira nem jon be neki a dolog. Pedig esküszöm finomat kap, szakacs az apja😁
Ha mar az apjanal tartunk, ö osztrak, ugyhogy nalunk is ket nyelvü lesz a gyerek
Igy az ötödik honapban babakocsibol is a 3.at nyuzzuk, ezt sem igy terveztem😁 az elso szuper volt, de csak betonozott uton, ugyhogy beszereztem egy terepbabakocsit, mert nalunk sok a zöldövezet, meg erdo, kavicsos vizpart, egyebek. Ez mar szuper, csak pont akkora, hogy a csomagtartoba mas nem fer, ugyhogy vettünk egy utazos kocsit is (vedelmemre szoljon, hogy mar a buggyt hasznaljuk, mert a mozesben nem fert el, az atmeneti üles meg beszakadt alatta - keson vettük eszre, hogy csak 9 kg-ig hasznalhato🤣).
Szia Rita! De jó, hogy újra jelentkeztél
Jesszus! Végre egy baba, aki nagyobb, mint az enyém a mienk 6 hónapos múlt és 9.5 kg, nagyon tudok azonosulni a cipelésből adódó szó szerinti nehézségekkel! A mózes nálunk is fejtől lábig ér Múlt héten találkoztam egy barátnőmmel, akinek meg igazán pirinyó a kisfia: 20 hónapos, 84 cm 11.5 kg vs. 6 hónapos, 76 cm 9.5 kg
Ó, sajnálom, hogy a szoptatással ennyi gondod van. Kitartás!
Én úgy választottam el, hogy kb. hetente egy-egy szoptatást leadtam, így összesen 2 hónap volt, mire teljesen tápszeres lett. Szerencsére könnyen elfogadta
Na ez megnyugtato, hogy nem csak en hizlalom fel ennyire a gyerekem😁 az orvosunk szerint nekem anyatejszinem van🤣
Örülök, hogy könnyen ment a valtas nalatok. Mar en is beszereztem a tapszert, bar valami cumisüvegalternativa meg kelleni fog, mert azt nem fogadja el sajnos.
Alvassal hogy alltok?
Nyugi, a cumisüveg kb. 2 nap. Mikor a mellgyulladás miatt nálunk is volt pár hetes kihagyás a cumisüvegezésben - nem mertem kihagyni egy éjszakai szoptatást sem - akkor nagy sírás volt, de 2 nap alatt visszaszokott. Bármennyire is szőrösszívűnek hangzik, ha elég éhes, enni fog…
Hát, az éjszakát még nem alussza át, pedig már napi 2 étkezés püré (egy délelőtt és egy délután). Most stabilan napi 7 kajálás van. (Ezen a tápszer is segített, agyfaszt kaptam, mikor a 3. hónaptól már 9-10 szoptatás volt naponta… a tápszer levitte 8-ra, aztán a hozzátáplálás 7-re). Éjjel 2szer ébred enni. Tűrhető a helyzet Tudom, vannak babák, akiket kihoztak a kórházból és rögtön átalusszák az éjszakát (2 ilyen élő embert is ismerek ) de jóval többször hallom az ismerősöktől, hogy 1-2 éves korukig nem aludták át az éjszakát. Olyat is sokat hallok, akiknél 3-4 éves korig téma volt az alvás. Beletörődtem, hogy nálunk ez van. Igazából, ha tízszer kéne felkelni, akkor is megcsinálnák, mert meg kell, elengedtem ezt a kérdést. Egyszer majd csak átalussza majd az éjszakát is. A védőnő szerint majd, ha rendesebb lesz a fehérje bevitel nappal szilárd ételekből, könnyebb lesz az éjszaka. Ilyen “nagytestű” babáknál azért nem könnyű szerintem, többet is igényel.
Nappal stabilan 3 alvásban vagyunk, azok jók is, 1-1.5 óra reggel, bő 1.5 óra délben, kb. 1 délután.
Na, szuper nalunk is kb igy van, ketszer kel ejszaka enni. Bar volt ket hetünk, amikor 45 percenkent kelt, azt hittem, hogy azt nem fogom tulelni, de tuljutottunk rajta:grin:
En olyat nem ismerek, akinek atalussza a babaja az ejszakat, de azok, akik hason altattak, jobb volt a helyzet. De egyebkent a ketszer keles az eleg emberi, ezzel együtt tudok elni
Nappal nalunk is a 3 alvas megy, de ez csak par hete allt be. Az elso par honapban kataszrofa volt, mindig tulfaradt szegenykem.
Milyen kozmetikumokat hasznaltok egyebkent? (Mar ha hasznaltok vmit)
A nyak az nalunk eleg erzekeny, mert nem igazan levegozik a tokaja alatt😅 ket hete voltunk borgyogyasznal, es kortizolos kremet irt fel, en azt nem igazan merem hasznalni, pedig az egy hasznalat utan mar sokkal szebb lett. (Azon kivul cinkes kremet kenek ra neki, de az kb halottnak a csok)
Igen, mi is hason altatunk.
Kozmetikum minimális, gyógyszertári fürdetőkrém, meg hidratáló. De ezt most pont le akarom cserélni, mert vannak ilyen száraz foltok a végtagokon és a bimbóvédő szuper hiper-bio krém nem ér semmit rá (mondjuk a mellbimbóra sem, azért is lényegült át télen sétálós archidratálóvá). A Bioderma Atoderm Préventive-t fogom most kipróbálni.
Olyan vicces, mi “a nyaknélküli”-nek becéztük óriási, ahogy az a kis kerek fejük szinte teljesen a törzsükön van. Egyszer le is fényképeztem a nyakát, mikor pont úgy fordította, hogy látszott, hogy egyáltalán van neki olyan
Nehéz kérdés ez a gyógyszer, van aki a fogzás miatt se szívesen ad például fájdalomcsillapító cseppeket. Mi úgymond szívesen adjuk neki, ne szenvedjen már hiába (és borostyán nyaklánc-hívők sem vagyunk). De a szteroid nekem is erős lenne… megértem az aggályaidat!
@vrita90 Hogy alakult a krémezés? Helyrejött a babád bőre?
Nálunk a Bioderma Atoderm csodát tett 2 nap alatt, minden szárazság a múlté! Helyette most pattanászerűségekkel küzdök, próbálom kitalálni, hogy tojásallergia-e vagy a babanaptej csapta ki szegényt…
Vagy a meleg? Főleg ha hirtelen változott a hőmérséklet, és a nyak-dekoltázs, hát környékén van.
Igen, pont ott! Nehéz a feladvány, mert kijöttünk Görögországba, és hirtelen nagyon sok tényező változott (nap, víz, kaja… minden is ).
Na, erről jut eszembe, félig mediterrán anya lettem sokkal többet viszem ki a gyereket! Estefelé is, de az altatás utáni kintlét továbbra is tabu
Sziasztok! Aki babázik vagy mostanában babázott - mit ajánlotok fényvédelemre? 4 hónapos a kincsem, szeretném védeni az UV-tól lehetőség szerint. Sok fényvédő csak 6 hónapos kortól javasolt, de ez nem zavar, nyugodtan jöhetnek az ajánlások! (12 hónaposat viszont majd inkább jövőre.)
Igaz, nekem már nagyok a fiúk, de baba korukban a Babétól használtam. Most 13 és 16 évesek, tehát az nem biztos, hogy ugyanaz a fényvédő létezik-e még.
Egyikük áprilisi, másikuk májusi, egyébként én őszintén szólva inkább csak reggel 9-10 óráig és késő délután vittem őket ki, 16-17 óra után. Ráadásul az első nyarukon még mindegyik mély babakocsiban volt, pelenkával letakarva, úgyhogy nap nem annyira érte őket közvetlen. Amikor muszáj volt napközben kimenni, akkor kentem a fényvédőt.
Igen, nálunk is még mózesben lesz nyáron, sok fény nem fogja érni. De azért néha nem elkerülhető, szeretnék biztosra menni. Köszi a tippet!
Én anno a lányomat koreaival kentem. De a botrány óta csak európait használok/használnék a gyerekekre. A fiamnál azt hiszem az EVY habját ( Sunscreen Mousse Kids SPF 50 ), és a Garnier Ambre Solaire Advanced Sensitive fényvédőket használtam kicsi korában. A habbal az volt a gondom, hogy nehezen lehetett felkenni (ami egy izgő-mozgó akkor 10-12 kónaposnál elég nagy probléma…). A Garniert szerettem, mert jól terült, de őszintén szólva belezavarodtam a 15 féle advanced sensitive termékbe, és lehet nem a gyerkeknek valót használtam. Mindenesetre most van egészen kicsiknek való: https://kremmania.hu/kremek/garnier-ambre-solaire-baby-in-the-shade-sensitive-advanced
Mi többféle babás naptejet is kentünk és egyiktől sem lett baja, szóval egy szavazat a bármelyikre is
Nálunk idén a kullancs a mumus, tudtok esetleg valami bababőr barátabb terméket vagy bátran fújjam bármelyik Vape-t? Másfél éves.
Végül ezt vettem:
https://kremmania.hu/kremek/bioderma-photoderm-pediatrics-mineral-spf50
Sokat nem gondolkodtam, már 0 hónapos kortól lehet kenni, mi meg épp egy napsütéses állatkertbe tartottunk. Szerencsére a gyógyszertárban volt rá 25% kedvezmény. (Nem mintha anélkül nem vettem volna meg. )
A férjem ezt találta hosszas keresgélés után. Talán ennek az összetevői leginkább kisgyerek barátak.
Viszont hivatalosan két éves kortól használható az összes Off
Köszi szépen!
Szerintem amúgy ez a 2 év inkább az átlagsúly miatt érdekes, kvázi hogy mennyi méreganyag/kiló lehet veszélyes. Ezt nyugodtan megugorjuk, a 19 hónapos gyermek már 13.5 kiló…