Alapozók kombinált bőrre

Alapozók kombinált bőrre

Na, ez a téma engem is érdekelne, mert még mindig keresem a tökéletes alapozót. Olcsóbb típusból a Catrice HD Liquid Coverage alapozó vált be talán a legjobban, drágább árkategóriában pedig az EL Double Wear. De utóbbit az erős fedés miatt nem szívesen használnám hétköznapokon. Ha valahova megyek, vagy eseményekre tökéletes, de hétköznapra jó lenne találni valamit amitől nem zsírosbödön egy óra múlva a homlokom és az orcáim.

1 Like

A DW nekem túl sok hétköznapokra, illetve annyira nem is tetszett magamon sosem. A MAC Studio Fix bevált az erősebb fedés kategóriában, de hétköznap nem szeretem, túl erős. Most a Dior Airflash-sel kísérletezgetek, egyelőre nagyon jók az eredmények, de addig nem akarom véleményezni, ameddig nincs képem róla hosszabb távú használat után :slight_smile:

Nekem a p2 city shield nagyon bejött, kb. egy éve használom, időjáráshoz igazított arcápolással (nyáron zsírosodó T-zóna, normál orcák, télen normál T-zóna, száraz orcák). igaz, nekem csak drogériás árkategóriájú alapozókhoz volt eddig szerencsém. Egyetlen hibája, hogy mostanában a legvilágosabb sem elég világos egy világos bőrű, napkerülő, javarészt éjszakás műszakban dolgozó vámpírnak, vagyis nekem. de van egy extra világos korrektorom, abból keverek bele egy icipicit.

1 Like

Nekem évek óta a MAC Studio Fix Powder Plus Foundation a kedvenc.
Matt, közepes fedéssel. 10 órát is simán kibír (na nem a nyári száz fokban), pedig nem használok sem sminkfixálót, sem primert.

2 Likes

Hosszú időn keresztül használtam, kedvencem volt. Sajnos már nem előnyös a púderes formula számomra :frowning:

Segítséget kérnék.

Double Wear alapozót használok, de érzem, hogy a lassan túl sok a bőrömön, sokszor csak alkalmakra kenem fel.
Most vettem egy IT Cosmetics Matt CC krémet. Nekem nagyon maszkos, talán még maszkosabb, mint a DW, amit általában nagyonnagyonnagyon vékonyan kenek a bőrömre. Próbálkozom, próbálkozom vele, aláhidratálok, de érzem, hogy pl. a színe is sötét a hófehér bőrömön. A legvilágosabb árnyalatot nem mertem megvenni, eggyel sötétebbet vettem, kár volt, bár nem vészes
Aki használja a másikat, a normál változatát, az ajánlja kombinált bőrre? A Cultbeauty-n van mini, gondoltam, kipróbálom, hátha nem ilyen maszkos.

Szerintem a normál is ugyanolyan. Én szeretem, bár idén nem használtam még, csak tavaly. Viszont egyedül a Nabla szivacsával mutatott igazán jól. Az egy kicsit tömörebb, keményebb pl. egy RT-hez, vagy a Beautyblenderhez hasonlítva.

1 Like

Na, szépen vagyunk. :smile:
Köszönöm.
Nem használok szivacsot, kb. soha, a KAP lapos alapozó ecsetét használtam évekig, aztán áttértem a Zoeva hasonló alapozó ecsetére, miután az tönkrement.
Biztosan öregszem, esti programot kivéve nem bírom már az erős fedést a mindennapokra.
Van még egy Tilbury Airbrush alapozóm, de azért az sem túl könnyed. Ezért gondoltam erre a CC-re.
Olyan sokan szeretik…

Próbáld ki a Holika Holika zöld BB krémjét hátha beválik. Ráadásul nem olyan nagy befektetés, ha mégsem válik be…

1 Like

Csak jelentem, hogy a Charlotte Tilbury Airbrush alapozó, és az Hourglass Mineral Veil púdere nagyon szeretik egymást.
Kezdem azt hinni, hogy ez a púder egy csoda számomra.
Gyönyörű együtt, főleg az én 40+os kombinált bőrömön.

La Mer alapozó. Az ára horror ,de ha jól eltalálod a színt sokáig elég és nem fogsz másikat használni. Sok mindent kipróbáltam ,de nekem eddig ez a csúcs.
Az új kiadás pedig már nem is oxidálódik.
Ja és mellesleg a bőrödnek is jót teszel vele.

1 Like

Olvastam róla anno a véleményeket, nagyjából mindenki imádja. A korrektorjárért pedig Módis Gabi vlogger volt oda, és vissza, nagyon dícsérte.

Köszi az infót a korrektorjáról nem is tudtam hogy ilyen jó.
Egyébként pedig tényleg én sem hittem el hogy egy ilyen drága alapozó jobb lehet,de ahogy utánaszámoltam a próbálkozásból megvett alapozóim árának magam sem hittem el mennyi pénzt kidobtam az ablakon feleslegesen.

1 Like

Én is jó ideig keresgéltem, mire ráakadtam a nagy ő-re alapozók terén. Drogériás vonalon nem próbálkoztam. Ez a La Mer nem hangzik rosszul. :slight_smile: Nekem már jó néhány éve a Clinique alapozója vált be:

2 Likes

Mostanában pedig egy BB krém is kedvenc lett. :slight_smile:

1 Like

A La Mer alapozó még mindig a kívánságlistám élén van. :slight_smile:

1 Like

Hú, azt én is szeretném egyszer kipróbálni. :slight_smile: Meg a korrektort. :stuck_out_tongue:

Ezt a BB-t próbálta már valaki?

Én még nem de a kívánságlistámon van. Egy magyar videós, Niki (Nikolettavy) emlegette, hogy mennyire szuper termék. És őt nem szponzorálja senki.