Tartecosmetics.com az amerikai oldal, szerintem Amerikából szállítanak és itt meg tudod nézni melyik szállítási módnál van benne előre az adó/vám.
https://tartecosmetics.com/EU/en_HU/customer-service/contact-us/international-faq.html
Én most kipróbáltam és a DHL Parcel Direct szállítási mód jelenleg a promo kóddal ingyenes és azt írja, hogy “(Duty & Tax Pre-Paid)”, szóval már előre ki van fizetve az adó/vám.
Igen, igen, köszi szépen, már tanulmányozom…
Ezt a Tartelette Matte palettát szándékoztam @Isabelle -től megvenni, de így is nagyon kedvező lenne újonnan 10.960.- ft-ért. Jaj, tegnap még azt hittem megoldódott ez a “gondom”.
Eszembe is jutottál, majdnem megjelöltelek, hogy nem Tarte palettát kerestél-e?
Ezek szerint igen! Én megvenném újonnan, azért azt mégis más érzés kibontani, ha lehet ezt így mondani
Amúgy nekem a Tartelette In Bloom tetszik nagyon, de még nem rendelem meg, talán majd valami ünnepre. Rainforest of the Sea high tides & good vibes paletta is csodás.
Az is szép, néztem azt is, csak nekem már nem valók a csillámos színek, meg most abból van is elég. Most ezek a matt halvány pasztellszínek csábítanak nagyon! A Tarte csomagolásai nagyon szépek!
Igen, nagyon csábító érzés egy új palettát kibontani és az ecsettel először belenyúlni!
Én is ki-be rakosgatom a kosárba a Tartelette In Bloom-ot, annyira szeretném… De már nagyon sok mindent vettem a hónapban, úgyhogy kénytelen voltam lebeszélni magamat
És akkor Te is úgy látod, hogy Mo.-ra vámmentes és free shipping, ugye?
az üres palettáknak nem bìrtam ellenállni
Szinte 100%-ra mondom, hogy vámmentes (egyrészt mert EU site, másrészt mert oda van írva, hogy bele van kalkulálva), a free shippingben biztos vagyok, ha beírod a kódot és megfelelő terméket akarsz venni.
EU-oldal az igaz, de nem Europabol postaznak, legalabbis az en legutobbi rendelesem nem innen jott. Nekem Ausztriaba kuldik majd ismet, de sehol nem irja az oldal, hogy vammentes lenne a kuldemeny (nekem), tehat kicentiztem 21,80 Eurora a rendelest.
Egyszer elkaptak egy iherbes csomagomat itt, ami csak centekkel lehetett 22 Euro felett es 16 Eurot fizettem ra, azota ugyelek ra, hogy ne vamoljanak meg.
@Vicus : “https://tartecosmetics.com/EU/en_HU/customer-service/contact-us/international-faq.html
Én most kipróbáltam és a DHL Parcel Direct szállítási mód jelenleg a promo kóddal ingyenes és azt írja, hogy “(Duty & Tax Pre-Paid)”, szóval már előre ki van fizetve az adó/vám.”
Amit @Vicus írt, bízok benne, hogy vámmentes lesz! Ez volt a Tarte oldalról az első szülésem, valamikor el kell kezdenem, ki kell tapasztalnom!
Köszönöm szépen, remélem legközelebb már rutinosabb leszek, nem cidrizek ennyit!
Nem tudom mikor történt ez veled, de ezt a 22EUR-t nem kell olyan pontosan venni 2017 óta (ráadásul nekem a 22 EUR-ra a 16 EUR kicsit sok, jóval több ez, mint 27% ÁFA+kezelési költség). Van egy új jogszabály, miszerint ha a kiszabott áfa, mint fizetendő összeg kevesebb, vagy annyi mint 10EUR, akkor nem kell megfizetni azt, tehát eltekintenek tőle. Ergo kb 37 EUR vagy kb 43 dollár értékben rendelhetsz postaköltséggel együtt úgy, hogy ne vámoljanak meg. Csak a vámolási folyamat során megfelelően emlékeztetni kell őket erről az apró dologról :))
Többet olvashattok róla itt: https://cinnamon4x.cafeblog.hu/2018/01/17/a-43-dollaros-vamhatar-kiskapu-avagy-ezt-tedd-ha-jogtalanul-vamolna-a-posta/
10 Euro volt csak a kezelési költség ebből. 2015-ben volt, biztos nem lett olcsóbb. Ez Ausztria, ami Amerikából jön azt alaposan megvizsgálják. Itt van elég alkalmazott aki elvégzi az átvizsgálást.
Ez a mai kép a Magyar Posta honlapjáról van:
Nekem egyszer a DHL vámügyi felelős akárkije azt mondta a telefonban otthon, hogy 1000Ft+ amit még elnéznek Magyarországon (a posta is beleszámít) afelett már fizetem a forgalmi adót. Felhívtam direkt, mert már kiszámolták mennyi az érték és nem értettem a cetlit (főleg, hogy fizetni nem kellett a futárnak), azt mondta akkor, hogy 200 Ft volt a difi, de majdnem fizetnem kellett.
Én nem szeretnék sehol ráfizetni a csomagra.
Hát Ausztriában valóban nem tudom mik a szabályok, de Magyarországon abszolút érvényes, amit írtam. Nyilván ezt nem reklámozzák a Posta oldalán, mert ha nem írod meg nekik, hogy márpedig van ilyen jogszabály, akkor bizony nem alkalmazzák, és beszedik a 10EUR alatti áfát is, és a kezelési költséget pluszban (ami röhej, hogy 3000 Ft). Nekem eddig mindig bejött a vámeljárás során, sőt, mindenkinek bejön, aki erre hivatkozik, mivel tényleg van ilyen jogszabály.
Cult Beauty
DISCOUNT CODE: CBANNIE
For 15% off when you spend £20+
Valid until the 20th of June! (20.06.19)
*Brand exclusions apply.
Működik a DE ingyenes szállításával együtt. Legalábbis beraktam egy drágább dolgot a kosárba és levonta. Este lehet bűnözni fogok.
Marionnaud Beauty Day
by Clau kedvezményes nap
2019. június 18 -án!
Vásárolja meg kedvenceit
20%-os kedvezménnyel,
sőt a Marionnaud saját
márkás termékekre
25%-os engedmény jár*!
Online vásárláshoz
használja a Clau_20
vagy Clau_25 kódot!
Ezt az akciò topicot nem lehet nem làthatòvà tenni?
MÉG A MAI NAPON a Hélia-D oldalon 25 % Nők Lapja kedvezmény (kuponkóddal) minden nem akciós, a Hélia-D webshopban vásárolt termékre. A Hélia-D oldal is megadja a kuponkódot, nem kell újságot venni.
Lookfantasticon 50% van Tigi cuccokra.
Cultbeauty: ha 45 fontot költesz Beccára, ajándékba jár egy hydra-mist púder (amit imádok) és egy primer.
Annyira jó, hogy nemrég vettem meg, grrr…