Akciók - tudsz róla?

Aranyos vagy, köszönöm! :smiling_face_with_three_hearts:
Mindenképp folytatom a sokáig működő no-buy időszakot mostantól (mondjuk könnyű mondani, amíg pár csomagom még úton van :face_with_hand_over_mouth: )
Valószínűleg az utóbbi hónapok nyomasztó történései mellett kellett egy kis boldogsághormon is nekünk, talán ennek is köze van a vásárlási lázhoz. :slight_smile:

5 Likes

Igen, tényleg boldogsághormon. Hiába tudom józan ésszel, hogy tudok valami nélkül élni, akkor is kell az érzés, hogy valamiért mégis csak keményen dolgozik az ember.
Például múltkor megkívántam a tonhal salátát - pedig mostanában sokkal szigorúbb a bevásárlólista - megvettem mindent hozzá és fizetés után gondolkodtam, hogy nooormális vagyok, hogy ez ennyire kellett, ennyi pénzért? És arra jutottam, hogy igen is kell, mert megdolgoztam érte és jól esik.

Kedves vagy @umpalumpa, de messze vagyok még az igazi tudatosságtól :slightly_smiling_face: és nem is annyira spórolási célzattal indult, hanem azért, mert egyre többször vettem viszonylag sok olcsó dolgot, egy idő után már csak a vásárlás élménye volt jó, a haszontalan dolgok meg szaporodtak. Most inkább félreteszek hónapokig, és akkor megengedem magamnak azt a néhány dolgot, amire nagyon vágyok és tényleg örömmel használnám.
Persze nézem rá az akciókat, mert nem mindegy, mennyi az annyi.

8 Likes

Hű, én most alig vettem valamit, és nem is igazán érdekelt a black friday.
Bár összességében így is elég sokat költöttem, de kevés olyan dolgot, amit nem akartam már egy ideje.
Szükségem volt egy cipzáras pulcsira, ezt megvettem 30%-os kuponnal a Takkoban. Itt befigyelt egy másik pulcsi is, de annyira gyönyörű barna színe van, hogy ezt is megvettem. A gyerkőc is kapott sapkát és egy hátizsákot (ez ajándék lesz).

A Kossuth kiadótól vettem néhány korábbi Bookazine kiadványt és egy könyvet (azt hiszem, mindegyik féláron volt), ebből az egyik szintén ajándék lesz.

Kb. 2 hónapja akartam már Lee Stafford sampont venni, valami akcióra vártam. Most a Profimednél ez is megvolt.

Szerettem volna egy szövetkabátot, azt a Mango outletből rendeltem. Plusz egy farmert (de ez tulajdonképpen fogyóeszköz, és 1795 forintért nevetséges áron volt) és egy pulcsit ugyanennyiért.

Ezen kívül Viblance kását, granolát rendeltem, de ezeket is rendszeresen fogyasztom, tehát megvenném teljes áron is.

Külföldi webáruházból nem rendeltem.

6 Likes

Shop by malia 25% mindenre.

2 Likes

Én sem szoktam érdeklődni a black friday iránt, de idén más számomra is. Egyrészt, valóban én is érzem a nyomást, hogy kevesebbet fog érni a pénzem, másrészt tutira boldogsághormon is, elég borzasztó évet tudok magam mögött, tudom, hogy ez is kijön ebben. Megfigyeltem, hogy maga a “vadászat” esett inkább jól, online és üzletekben is, mert mikor több kinézett dolgot is megnéztem élőben, valahogy semminél nem éreztem, hogy hű, ez tényleg megéri/annyira kell. Illetve egyvalamire csábultam el, megrendeltem a Cult Beautyról 30%-os akcióban az ABH Soft Glam Minit, arra már legalább 1 éve ácsingóztam és így kedvezménnyel megengedtem magamnak euróban is :sweat_smile:

6 Likes

Semmit sem vettem, még bosszantott is az a napi 6-7 hírlevél amit kaptam, hogy “ le ne maradjak” , “ ki ne hagyjam”…. stb.
Nekem nagyon jól megy a low buy, csak azért , mert akció van attól még nem fogok vásárolni, akkor veszek meg valamit, ha valóban szükségem van rá.

4 Likes

Szerintem kicsit dolgozik az emberben a “ki tudja mikor vehetem meg” érzés. Az árak csak nőnek, és lassan a tonhalat/rizottó rizst fontolja meg az ember, nem a sminket. Szóval aki tud, még most betáraz.

Ami nekem segített, az a költözés. Egyrészt rádöbbentem mennyire sok termékem van (arcápolás) és mennyire nem használom ki őket (smink). Másrészt láttam mennyi dolgot parkoltatok otthon teljesen feleslegesen (hogy megromoljon), miközben könnyen el tudok menni a boltba is beszerezni, ha kell. Hacsak nem kézkrém, vagy lemosó, 2 nappal a régi termék elfogyása után is jó az új.

Korábban nagyon sok mindent külföldi webshopokból rendeltem. De most bármit néztem, egyből számoltam mibe kerülne ez forintban, és visszakoztam. Köszi elszállt euró és font árfolyam :roll_eyes:. A magyar boltokban pedig nem volt akkora fenomenális akció.

Eddig egyedül a Mango outlettől rendeltem. A ruháim nagy részéből kifogytam, kellett néhány új darab.

7 Likes

Nem szokott nagyon érdekelni a black friday engem sem, de idén voltak betervezett dolgok, amiket mindenképp időszerű volt beszerezni, pl a 15 éves téli dzsekimet már le akartam cserélni. Mivel minden már eleve jól megdrágult és ez még rosszabb lesz, most figyeltem az akciókat emiatt. Így vettünk meg ilyen tervezett, szükséges holmikat, gyereknek is csizmát pl. illetve már karácsonyra pár dolgot. Aztán még szívesen vettem volna sok mindent, de akció ide vagy oda, az már nem fért volna bele. Két kisebb nem tervezett vásárlásom volt, de azok tényleg jó akciók voltak, és nem nagy összeg. Rengeteg hírlevelet meg reklámot kapok én is, de mondjuk a 10% black friday sale, az kissé nevetséges szerintem, ezek nem csigáznak fel egyáltalán.

6 Likes

Én azért hajlamos voltam régebben elcsábulni ilyenkor, de egy ideje én is sokkal tudatosabban költekezek. Sminkcuccot időtlen idők óta nem vettem, egyszerűen rájöttem, hogy a rohanós reggeleken úgyis mindig ugyanazt a pár terméket használom, alkalmakra pedig bőven van palettám és rúzsom, amiből válogathatok. Épp ezért nem is nagyon csigázott fel semmi.
Nyáron költöztem, az eléggé megtépázta a pénztárcámat, ráadásul időbe telt, mire találtam munkát. Ez pár szűk hónapot jelentett, ami nehéz volt, de legalább egyrészt elhasználtam a felhalmozott tartalékokat, másrészt ahogy írtam a kívánságlistát, tényleg volt időm átgondolni, hogy mi is kell.
Mondjuk ahogy megkaptam az első normális fizetésemet, villámgyorsan el is költöttem :sweat_smile: Mentségemre szóljon, nem hülyeségekre szórtam el. Így, hogy csak részben vagyok home office-ban, és minden nap be kell járnom, kiderült, hogy szükségem van pár csinosabb ruhadarabra, úgyhogy bevásároltam (a remixshopnál sikerült kifognom nevetséges áron címkés darabokat, illetve gardróbcserén vadásztam egy szuper kabátot és csizmát), plusz vettem pár sminkterméket is (főleg szájfényt és körömlakkokat). Ezen kívül visszatöltöttem a tartalékaimat, nem tudom miért, de baromira megnyugtat, ha van itthon pár bontatlan tusfürdő, arckrém, sampon, stb. de ezek is ésszerű, belátható időn belül elhasználható mennyiségben vannak.
Most úgy érzem, hogy mindenem megvan, annyi van tervben, hogy idővel lecserélem a táskáimat időtállóbb bőr darabokra (ti linkeltétek Kiss Gábor munkáit, és nagyon beleszerettem, ráadásul az árai sem elrugaszkodottak, csak hát közalkalmazotti fizuból így sem jön ki egyszerre két táska meg egy pénztárca :sweat_smile:).
Engem egyébként megdöbbentett most, hogy mennyire gagyi black friday akciók vannak. 10-15-20% szerintem nem egy egetverő akció, év közben is simán szoktak ilyenek lenni. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha régebben azért inkább 40-50-60%-os akciók lettek volna. Mindegy, így legalább végképp könnyű volt ellenállni :grinning:

9 Likes

Kemény vagy! :smiling_imp::mechanical_arm: Hajrá!

1 Likes

Én megvadultam és vettem két Kuschelweich öblítőt a Müllerben.

12 Likes

:rofl: Jól kiköltekeztél

1 Likes

És mennyit spóroltam… :rofl::rofl::rofl:

1 Likes

Apropó, Müller… a fehérvári üzletben hónapok (!) óta egyre több üres, feltöltetlen polccal találkozom, főleg sajátmárkás termékek esetében, pl Aveo tusfürdők, Blink mosópor és nagyméretű mosogatószer stb. Ti is tapasztaltok ilyet a többi Müllerben? Az egyik eladó mondta, hogy sokminden hiánycikk, és nem tudnak rendelni.

És a nagy akciókra sem kaptak árut?

https://www.maccosmetics.hu/?utm_medium=email&utm_source=business&utm_campaign=cybermonday_202211&utm_content=shopnow__shopnow__buy5get50off__alloptins&lid=po3ui74j1id3

5 db MAC termék CYBER50 kóddal mai napon -50% kedvezménnyel.

4 Likes

Sajnos nem. Pl a Joy napokkor szokott lenni Müller szombat, de novemberben az is elmaradt.

Ha valaki szeretne Tarte rendeléshez társulni, írjon légyszi! :slightly_smiling_face: Ma -40%-os akció van, ingyenes szállítás 25.000 Ft-tól.

Huh, most nézem, hogy az utóbbi pár hónapban valamikor csak emeltek egy 20%-ot az áraikon :frowning:

Csöppet drágult, igen. :persevere: