A Catrice True Skinnel jól elvagyok, ill. kellemesen csalódtam benne. A Nyx Can’t Stop Won’t Stop alapozót is szeretem, de száraz bőrűeknek nem ajánlom, max. mással keverve. A színválasztéka fantasztikus.
Még egy szavazat a Nyx-re. Rajtam nagyon szépen terül, fedése is megfelelő.
Nekem a Loreal True match az első alapozóm, nagyon tetszik, majdhogynem eggyé válik a bőrömmel, kényelmes viselni, rengeteg árnyalatban kapható :).
Az attól függ milyen típusú a bőröd. Nekem zsíros/kombinált. Eddig legjobban a Catrice HD Liquid Coverage vált be. De normál bőrre szuper a L’oreal True Match és a Bourjois Healthy Mix.
Catrice true skin mèg 1 szavazat .A 2.- at is màr fèlig elhasznàltam. Az EL maximum Cover utàn felüdülès, hogy nem èrzem az arcomon. Ès nincs maszkos hatàsa. Nekem az àrnyalat is tökèletesen passzol. 03 .
Csajok ki milyen szérumot használ ki mire esküszik. Én eddig E.L párti vagyok.
Én is; illetve még a SubQ
Én bőrporblémákra használok szérumokat. Az enyém a kombinált-zsírosodó, ám pirosodó bőr, tág pórusok, erre én a niacinamidot kellene, hogy használjam, de nem bírja a bőröm.
Peptidek + retinol + C vitamin.
Ha egy szérumról kérdezel, én a retinolra esküszöm, és ha általános bőrképjavító szérumot kellene mondani, akkor Advanced Night Repair szintén.
Nekem is hasonló a bőröm, nekem viszont a C-vitaminos cuccokat (legalábbis amiket eddig próbáltam) nem szereti a bőröm, a niacinamiddal viszont jó barátságot ápolok.
Az azelainsavat próbáltad már? Nekem még az is nagyon bejött, igaz csak a G&G verziója.
Érdekes, de nekem az nem csinált semmit. Mármint az azelainsav. A G&G verzió.
Nem gyorsan és látványosan hat, viszont nekem a faggyútermelésem nagyon jól kiegyensúlyozza, mert azóta nem jönnek az államon a menetrendszerű havi pattanások, de nem is szárítja ki a bőröm (pedig erősen vízhiányos is). Nekem a reggeli arcmosás után az első szérumom ez, gyorsan felszívódik, semmivel sem veszik össze bármit tehetek rá; szóval szeretem.
Lehet akkor érdemes egy másik azelainsavas szérumot is kipróbálni. Asszem a The Inkey List-nek is van, hátha az jobban bejön. Vagy a standard TO.
De az is lehet, hogy neked nincs annyira szükséged rá, vagy csak másra van szükséged. (Nem a G&G-t próbálom védeni, csak az azelainsavat)
Egyre inkább érzem azt, hogy a pirosodás nem is igazán érzékenység, pláne nem rosacea, hanem nettó vízhiány.
Most épp éjszakai vízpótló cuccot használok Paula’s Choice-tól, egész jól rendbehozza. Csak az illata ne lenne ilyen katasztrofális.
Ha víz kell, akkor a gél-krémek lennének ideálisak. Meg ami a koreai-típusú rutinban vannak, tonerek, vagy inkább esszenciák… mittudomén. De vízhiányos bőrre a sok-sok “humectant” vagy mi a neve segíthet.
Pont ma futottam bele valami jó glicerines szérumba krémmánián, ha megint megtalálom, belinkelem
Jó kérdés mert pont valami jó kis anti-aging szérum keresésben vagyok.
Akkor keressük együtt!
Advanced Night Repair? Nem vált be?
Sziasztok!
Aki esetleg már vásárolt a Mac Black Cherry limitált pirosítóiból tudna feldobni néhány swatchot?
Én sajnos nagyon sokat. Ami bevalt, az a SubQ, de volt mintam EL-ből is, es hat szerettem. De amugy nagyon sok mindent hasznalok: The ordinary, Tindigo, G&G, koreaiak. Lehet kezeltetnem kellene magam.
Szia, én meg pont a glicerin miatt szoktam problémázni, mert a kozmetikumok többségében az összetevőkben második helyen van, ami nagyon soknak számít. Köztudott, hogy a glicerin jó vízmegkötő, hidratáló, de nagyobb mennyiségben pont ellenkező hatása van és szárítja, ráncosítja a bőrt. Mégis szinte minden szérum, szemránckrém, arckrém, gél, testápoló 2. összetevője glicerin és amiatt nem merem használni őket. Nem tudom, ha nedves bőrre, vagy toner után kenném fel, akkor is szárítana-e hosszú távon.
Ilyeneket írnak róla:
"erősen higroszkópos, így elsőre gátolja a bőr (de csak a felhám!) kiszáradását, hidratál.
Viszont tudnunk kell, hogy az 5%-nál több glicerint tartalmazó krémek épp ellenkező hatást gyakorolnak a bőrünkre. Magas koncentrációban a glicerin egy adott idő elteltével a bőr mélyebb rétegeiből vonhatja el a vizet, minek következtében a bőr belülről kiszárad -
*Ezért gyári kencék vásárlásánál mindig nézzük meg, hogy az összetevők sorában a hányadik helyen fordul elő: kerüljük azokat a készítményeket, amelyekben a glicerin a víz után a második vagy harmadik helyen található."
“Elősegíti a vízmegtartást a bőrszövetekben, azonban – vigyázat – képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, tehát dehidratál. A 20% feletti glicerin tartalom ellenkező hatást fejt ki, kiszárítja a bőrt, mert a mélyebb rétegekből hozza felszínre a nedvességet a felhám felé, itt azonban hamar elpárolog.”