Nagyon köszi a tippeket! Wow, nem is tudtam, hogy lesz G&G fényvédő, de nagyon örülök neki, mivel nagyon kedvelem a márkát .
Nem termékkel kapcsolatos ajánlást szeretnék kérni, hanem segítséget MPL csomagfeladással kapcsolatban. Sajnos a posta nem kényeztet el olyan videókkal, mint a foxpost. Ha valaki jártas benne, tudna nekem válaszolni néhány kérdésre?
- A postán vásárolható dobozba lehet csak tenni a terméket?
- Ha értéknyílvánítással szeretném feladni a csomagot, azt csak a postán tehetem meg, vagy akár automatánál is?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
Az elsőre tudom a választ: bármibe csomagolhatod, csak ragaszkodnak ahhoz, hogy rá legyen írva a pontos cím és feladó, hiába tesznek rá ők is címkét.
…meg ezt találtam:
https://www.posta.hu/static/internet/download/Tobbletszolgaltatasok_Szerz.nelkul_igenybe_veheto_UCS.pdf
Gondolom írnák, ha nem lehetne az automatánál is igénybe venni, de ez nem tuti.
Szeretnék egy szebb összetevős retinolra váltani, mint amit éppen használok:
https://kremmania.hu/kremek/egyeb-ava-laboratorium-tiszta-retinol-ranctalanito-ampulla
Mit ajánlanátok?
Kedves @Fiorentina a retinol származékok áttekintésére nekem ez volt a legérthetőbb leírás.
https://www.instagram.com/p/BuoI1_3HNYK/?utm_source=ig_web_copy_link
Fentiek alapján minél közelebb vagyunk a tretinoinhoz, annál hatékonyabb a dolog.
Retinalból a két G&G A-game amit javasolnék, az 5-ös gyengédebb, a 10-es még nem bontottam fel, mert jelenleg az 1%-os Paula’s Choice retinolt használom, amit kezdésnek nem javaslok, mert durva hámlást okozhat ha arctisztítás után első termék. De aláhidratálással lehet tompítani a hatását.
https://skinsmart.hu/arcapolas/szerumok/retinolos-szerumok.html
Egyetértek!
Ha valakinek érzékeny az arca, vagy erős a retinol, akkor ajánlom a szendvics technikát, ami hidratáló-retinoid-hidratálót jelent.
Kedves @Gloria! Bevallom, az 5-ös az elsőszámú kiszemeltem a mai napon , de nyitott vagyok, ezért is kértem itt tanácsot. Köszönöm a tippet!
Szerencsére nincs érzékenységi problémám, de nem árt az óvatosság, köszönöm a javaslatot!
Tanácsot kérnék, főleg a 40+os, esetleg 50+os, 60+os hölgytársaktól.
Mindenhol azt hallom, hogy érett bőrön előnyösebb krémes termékeket használni arcra.
Krémes pirosító, bronzer, alapozó, ne nagyon mattitsunk púderrel, ellenben szemhéjunkra inkább kenjünk matt festéket, highlightert pedig ha lehet, hanyagoljuk.
Ti hogy álltok ehhez?
Egy “esetleg 50±os” vélemény:
Igen, ezt zengik, de szerintem nincs erre sem aranyszabály, mindenki el tudja dönteni magán, jó esetben, hogy mi áll jól neki.
Másrészt, minden krémes terméket javasolt fixálni, a profiktól is láthatjuk, hogy a krémes pirosító után por állagút is használnak.
A highlighter-ből nyilván a diszkrétebb használható még érett bőrön is, a Holdról is látható már nemcsak azért nem előnyös, mert a ráncokat jobban hangsúlyozza, hanem egyébként sem.
Szemhéjra - állapottól függ nyilván, ha nagyon petyhüdt a bőr, arra inkább ne menjen a fényes - véleményem szerint sem. Ha még jobb a helyzet, akkor meg szép tud lenni ebben a korban is egy kis ujjakkal felvitt fényes kiemelés.
Nyilván, ahogy haladunk a korban előre, egyre jobban oda kell figyelni arra, hogy diszkrétebben sminkeljünk, de mint sok minden más, ez sem csak kor kérdése. Egyéniség, ízlés, blabla…
Amit viszont egyáltalán nem szeretek, az a szem alatti korrektorozás, na az tényleg rá tud dobni néhány évet - és nem mínuszban. Még a mikroráncokat is felnagyítja.
És a legnagyobb kánikula kivételével mindig fixálom a sminkem egy kevés porpúderrel.
A pirosítókból én a kissé selyemfényűeket preferálom, de ez a fixálópúderre is igaz, ne legyen csontmatt, élettelibb, ha van egy minimál, egészséges fény az arcon még ebben a korban is.
40±os vélemény következik. Ezt én is hallottam, olvastam sokszor. De nem követem mindenben ezeket a javaslatokat, illetve nem csak azért, mert egy bizonyos korba léptem. Pl a krémesebb alapozót preferálom, mert a bőröm inkább a száraz felé hajló normál bôr, főleg hidegebb időben.
Pirosítót, bronzosítót por állagút használok de olyat, aminek van egy kis fénye.
Nem igazán készítek szemsminket csak matt színekkel, nekem valahogy hiányzik egy kis fény onnan, nem brutál csillámok persze, de jobban szeretem a szaténfényű szemhéjpúdereket. Highlightert régebben is csak néhanapján használtam, valahogy nem az én világom főleg az űrből is látható fajta, még buliba sem.
Szerintem is függ ez az egyéni ízléstől és az adottságoktól is.
45 vagyok. Mondjuk nem tudom, mennyire mérvadó az én véleményem.
Vagy inkább pont azért, mert 45 évesen simán mattítom a bőröm, használok bronzert, imádom a fényes szemfestékeket, és unalmasnak tartanám a csak mattot rá.
De pont ez a lényeg. A kor csak egy szám…
Ó, nagyon remélem, hogy én is ilyen leszek ennyi idősen. Mindig csodáltam azokat, akik a közvéleménnyel szemben mernek önmaguk lenni. Egy ideje már gyakorlom én is, de azért még messze vagyok attól, hogy ne foglalkozzak senki véleményével.
én ugyan nem vagyok a kérdés célcsoportja, de azért lenne egy meglátásom
érdemes utánanézni annak, hogy miért ezeket tanácsolják úgynevezett érett bőrre. a korral a bőrtípus változHAT, nagyon sok esetben megy el szárazabb irányba, ezekben az esetekben javasolják a szárazabb bőrre való termékeket, vagyis krémes alapozókat, pirosítókat, stb.
a korral valóban együtt járHAT a szemhéj feszességének változása és a minikai ráncok megjelenése is, amit a metálos, csillámos termékek, illetve a púderek kihangsúlyozHATnak - de léteznek selyemfényű termékek is, amik nem tartalmaznak csillámokat, ráadásul ezek a szárazabb (és akár az érettebb) bőrnek adhatnak egy kis üdeséget is. szóval semmi sincs kőbe vésve, ezek inkább csak általános tippek, nem kőbe vésett szabályok. de érdemes lehet próbálhozni velük, mert alapvetően nem hülyeség.
40+: ha nem hasznàlok pùdert, elmàszik, lekopik az alapozò.Ès mivel a homlokom nem szàraz, muszàj. Azutàn mèg mindig fel tudom dobni hourglass pùderrel vagy a guerlain gyöngyökkel, a macnak is van egy selymes mineral finish pùdere , ès fixàlòval ìgy nem marad poros matt . Krèmes termèkeket pròbàltam de meg sem marad pl. a pirosìtò a pùderes arcbőrön. Highlighter az igen. Ès a krèmesek hamar romlanak. Van 1-2 de nem hasznàlom . Por àllaggal ès ecsettel bàrmit szèpen el tudok dolgozni. Highlightereket imàdom. Vannak szolidabbak is, amiket sokszor szemhèjra ès szemöldökcsontra is felviszek, ha nincs időm szemet sminkelni. Feldobja, frissebb lesz tőle az arcom.
Abszolút egyetértek veletek, és köszönöm, hogy megosztottátok mindezt.
Elvileg a Face and Body az, amit érett bőrre ajánlanak, de zsírosodó a bőröm, így simán használom a DW-t is, ami mattító. A púderem mattító, a Mac Blot. De szeretem a természetes bőrfényt, ami nem a zsírosodás miatt az. Dewy, vagy mi…
Fényes szemhéjfesték is millió fajta lehet, én is a szaténfényűeket preferálom, de van, hogy mattot kenek. Hangulatomtól függ. De a krémes szemfestékeket imádom, mert extrém tartósak. (Chanel, Paint Pot… stb.) Abból is van matt, de krémes. Mivel nem használok rúzs, naná, hogy a szememet emelem ki.
Highlighterből is van visszafogott. Krémes pirosítóm, krémes bronzosítóm sose volt. Szeretem, ha szaténfényű termék van az arcomon, az extrém csillámokat hanyagolom, főleg a tág pórusaim miatt.
Overált sem kellene hordanom, vagy bőrszoknyát, de ha megtehetem, kit érdekel. Így ismernek.
Szerintem attól is függ milyen a bőr állapota. Lehet egy 50-es nő bőre is szép feszes ugyanúgy mint a szemhéja is. Én nem igazán szeretem matt szemhéjpúdereket, mert rajtam nem szépek. A púdereket alapból sosem kedveltem mivel szemüvegben látom hogy ül a bőrön. Most a Hourglass csodáját használom. Próbáltam a krémpirosítókat is ,de a hagyományosakat jobban kedvelem. Tehát ez inkább bőrfüggő és nem lehet általánosítani.
Honnan érdemes körmös cuccokat rendelni? Kifejezetten most arany színű körömmatricát keresek ajándékba. De kezdek rákattanni én is…
Én eddig csak az Essence körömmatricáját próbáltam, fedőlakkal bevonva a gyógyfürdőt is kibírta simán. ha nem zavar, hogy nem feltétlenül karácsonyi mintás akkor ezt tudom ajánlani: https://www.pinkpanda.hu/termek/essence-nalepke-za-nohte-nail-stickers-magic-spell-167_1819
(úgy rémlik, hogy Müllerben is láttam az Essence állványon az alsó polcok valamelyikén, de abban nem vagyok 100% biztos, hogy még van belőle)