Nyugi, bele fogsz jönni. Rejtett szemhéjad van?
Az hát . A no lidspace kategória, viszont a pillasoromra nem lóg rá. És fölötte is annyira pici hely van, hogy ha nagyon kinyitom a szemem a szempilláim majdnem hozzáérnek a szemöldökömhőz. WG mondja az egyik videójában, hogy kétfajta rejtett szemhéj van, a veleszületett meg a kor miatti. És a legtöbb beauty vlogger azt mondja, hogy a szem külső felén óvatosan a highlighttal, mert a bőr ott “droopy”. Nem mintha használnék highlightert, de az a rész nekem kb. 1 cm. (Ezt csak azért mondom, mert a matt színeket preferálom, de szeretném azt hinni, hogy a lógás hiánya miatt bármit feltehetek és csak a “hogyan”-t kell megtanulni. ) Az egyetlen dolog ami vigasztal, hogy anyukámnak is ilyen van, és picit persze megereszkedett, de nem ráncos. Bright future. Ja, és ráadásul kicsi szemünk van.
És most komolyan én leszek az, aki Kínával kapcsolatban felhozza a környezetvédelmet? Mert felhozom, fel én. A bolygónk jelenlegi állapotáért, hogy ekkora nagy bajban vagyunk, Kína jobban felelős, mint a világ összes többi országa együttvéve. Miért tudják olcsóbban előállítani az egyre jobb minőséget? Mert alig van szabályozás (ISO, az mi?). Ami akad, azt sem kell figyelembe venni a helyi giga cégeknek, óriási a korrupció. Szó szerint azt csinálnak, amit akarnak, úgy állítják elő a terméket, ahogy tudják, ahogy akarják. Mo-on egy középvállalkozás az EU-s és a magyar szabályozások követését betartandó, éves szinten milliókat, profiltól függően akár tízmilliókat is fizethet a szabályozások betartásáért: megfelelő munkakörnyezet megteremtése, környezetvédelmi előírások figyelembevételével beszerzett eszközök, gépek és munkakörnyezet, ISO minőség- és környezetirányítási rendszer kiépítése és éves felülvizsgálata, stb., stb., @Amadea is biztos, hogy estig tudná folytatni ezt a sort. Kínában minderre SEMMIT nem kell fordítaniuk a giga cégeknek sem. Persze, hogy olcsóbb az áru. Igaz, hogy közben kinyírják vele a bolygót, de olcsó.
Ezenkívül gyerekek (6-8 éves koruktól!) milliói robotolnak embertelen körülmények között szó szerinti éhbérért, napi egy dollárért. És erre nagyon érzékeny vagyok, különösen amikor az ilyen korú tanítványaimra ránézek és elképzelem, hogy ezek a kislányok is ott robotolhatnának valamelyik gyárban, ha nem ide születnek.
Tudom, nagy segítség, de ázsiai videókat érdemes lehet nézni, kb. nulla szabad szemhéjjal is nagyon szép, nyitott tekintetet tudnak varázsolni.
A highlighter (vagy a fehér szemhéjpúder) szerintem jó dolog, képes optikailag nagyítani - a szemöldökcsont alá felvíve - a szemet, és a belső szemzugba is szoktam tenni. Nekem is kicsi szemem van, ráadásul aszimmetrikusak.
Melyik WG ecsetet rendelted meg?
Nekem a 00-as fekete kecskeszor es a 17-es kek mokus szem ecsetem van meg masodkezbol egy regebbi gyartasbol, es nagyon konnyen lehet vele satirozni es a tisztiassal sincs problemam. A te ecseted lehet hogy kecskeszorbol keszult, es azert fogja be a pigment oket?
Az Ecotools ecsetei nalam sem valtak be.
@anon634695 koszi hogy reszletezted a kornyezetvedelmet es a gyermek foglalkoztatast Kinaval kapcsolatban.
Minden szavaddal egyetértek pontosan ezért bojkottálom a fast fashiont. Igyekszem egyre jobban figyelni erre.
A 18-as szemre valót. Már 98%-ban kijött belőle a rózsaszín szín, azóta talán barna színnel használtam, az meg teljesen kijött. De az a rózsaszín az én szemhéjamat is meg szokta fogni, szóval a festék “hibája” tkp. Fehér kecskeszőr egyébként.
Jaj, én még Sonia G. ecsetet szeretnék kipróbálni, olyan szépek…
Asszem, menthetetlenül ecsetb**i vagyok.
Én is igyekszem, de baromi nehéz megkerülni errefelé. Otthon könnyebb, az otthoni lakóhelyem környezete tele van magyar és olasz gyártók termékeivel, Anyukám kb. 20 éve tőlük öltözködik. Igaz, drágább, mint a fast fashion, de 15 éves kabátjait simán kölcsönkérem télen, mert mind úgy néz ki, mintha szezon elején vette volna (nyilván vigyáz is a ruháira, megfelelően tárolja őket). Egyébként nem tudom, tudtátok-e, de például a Massimo Dutti és a Cortefiel (spanyol) is javarészt Európában gyártat, sot, a COS is, tőlük van sok portugál, spanyol és olasz gyártású ruhadarabom (barátnőmnek viszont van Indiai ruhadarabja is, de Kínában készülttel még nem találkoztam ezeknél a márkáknál). Én tőlük tudok itt úgy öltözni, hogy már ne a fast fashion legyen, de azért ne sírjam el magam a kasszánál.
Számomra is, online vásárlásban, ez a trió a favoritom, de még náluk is megvárom, amikor van vmi promóció, az utóbbi 2 brand-nél elég gyakori.
Aki nem idegenkedik az online vásárlástól, annak bátran tudom ajánlani.
A Massimo Dutti, Bershka, Zara, Pull&Bear ugyanaz a cegcsoport… csak mondom. Egyszer jelentkeztem a Massimo D. egyik allasara es erdekes modon zaras cimrol irtak vissza.
Igen, tudom, itt is ugyanaz a licence tulajdonosa mindegyiknek. De ezeknek a gyártása legalább európai országokban történik.
Cortefielnél két hete volt a nyáriak leárazása, jó akció volt. Miután bepakoltam a kosarat online, eltettem másnapra az egészet, erre küldtek egy emailt, hogy adnak még 5%-ot
Sminklemosáshoz milyen olajat ajánlotok? Talán @Natulcien javasolt korábban valamit, de nem találom.
A bőröm kombinált, de mivel szépen ápolom, nagyobb problémáim (pattanások, tág pórusok, mitesszerek) nincsenek.
Én csak a szemsminket mosom olajjal, az Yves Rocher kék színű kétfázisú olajával. Nem is tudom, 5-6 éve a legtökéletesebb sminklemosóm,újraveszem folyton
https://kremmania.hu/kremek/missha-super-off-cleansing-oil---dust-off Én most ezt használom. Nagyon jó cucc:). De nekem a szőlő, a kókusz, a tökmag és az olivaolaj is bejött száraz bőrre.
Egyetértek, én is ezt használom és nagyon szuper:)
Köszönöm a tippeket!
https://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-expressz-sminklemoso-szemre
Erre gondoltok? Használtam már, de úgy emlékszem hajlamos volt irritálni a szemem/szemkörnyékem.
Ez az, én szeretem, szerencsére nekem még az ekcémámat sem bàntotta. Úgy is tudtam használni, hogy a szemhéjam sebes volt. De nem egyforma a bőrünk, ha irritált téged akkor nem ez lesz neked a megfelelő
van egy ilyen lemosó olajuk is bár még nem próbáltam https://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-micellas-sminklemoso-olaj, én most az Aromax Beauty szérumát használom olajos lemosó helyett, többféle olajból álló keverék, de kell utána egy másik lemosó, mert vízzel nem tudom leszedni (eredetileg nem is lemosóként funkcionál, de az én bőrömnek túl sok “szérumként” használva és az illata sem tetszik, így meg nem vész kárba)