Ajánlást kérek!

Esetleg L’oreal Infallible More than concealer? Szerintem nem oxidálódik, egészen világos árnyalatok is vannak belőle.

1 Likes

@macooka, köszi akkor ezt megfogom próbálni :slight_smile:. Az a baj ha nem használok korrektort is csúnya, smink mellett, ezek az oxidálódott korrektor foltok is rémálom, lehet a bőröm rendbetételére kellene koncentrálnom, vagx alapozót is használnom, de ott is a narancssárgaságtól félek, a garnier bb ezért sem jött be.

A bőr rendbetételét tudom ajánlani, nekem pigmentfoltjaim vannak, amik zavaróak, a L’oreal korrektor kiválóan eltünteti és nem oxidálódik. Ugyanakkor én a bőrápolási rutinomat is a foltok eltüntetésére terveztem, használok azelainsavat, niacinamidot, tejsavat is, és sokat javult az állapota (de főleg az azelainsavtól)

1 Likes

NYX can’t stop won’t stop korrektor nekem nem oxidálódik, legalábbis nem annyira, hogy feltűnne

1 Likes

A Revolution korrektora rajtam nem oxidálódik. Úgy szoktam használni, hogy csak a szemem alá teszek és nem is látszik. Van belőle nagyon világos is. Természetesen a szép bőrön a smink is jobban mutat. A Garnier BB-t ne is emlegesd :smiley:

1 Likes

Az tényleg nem oxidálódik, és nagyon jól fed. :slight_smile:

1 Likes

Nekem ez a kettő van meg. A sötétebb a Diffused Bronze Light, a világos pedig a Luminous Bronze Light. Nyáron a sötétebbet használom, az év nagy részében meg a világosat. Mindkettő nagyon szép árnyalat, nincs is nagy eltérés közöttük. Ha szeretnéd, szívesen swatcholom őket.
Kép

4 Likes

Én is csak ajánlani tudom amit Macooka, fantasztikus korrektor! Nem oxidálódik, a L’Oreal BB krémje egy kalap :poop: Én ma csak ezt használtam a szemem alatti álmosságra és a patikra, nem oxidálódik, sokszor bevetem, ha sminkelek :smiling_face_with_three_hearts: Jó szívvel tudom ajánlani, ebben nagyon jót alkotott a L’Oreal :sparkling_heart:

2 Likes

Igen, majd szeretném! :blush:
De ráérsz, nem kell vele sietned.

Ti melyik termékeket ajánljátok a Ceravetől? Kombinált, vízhiányos, T-vonalban pattanásos de inkább száraz érzetű ott is a bőröm. Vagy vegyek inkább Hada Labot? Szeretnék valami olyan hidratálót venni, amin érzem hogy gazdagon hidratál, még se leszek pattanásos tőle.

1 Likes

Sziasztok, MAC Cream Colour Base - ismeritek???
Érdemes beszerezni?
Köszönöm szépen ha tud valaki segíteni :slight_smile:

Szia!
A kérdés komplex, ahogy valószínűleg a bőrproblémád is :slight_smile:
Szerintem nem egy-egy termékkel, hanem egy kompletten összeállított rutinnal tudod megfelelően kezelésbe venni a bőröd.
Az én bőröm pl. nyáron nem kér a mindannapos hidratálásból, tavasszal-ősszel a vizesekkel elvan, télen pedig heti egy-két alkalommal még valamilyen olajat is elvisel. Viszont használok egy csomó szérumot, lemosót, hámlasztót, fényvédőt, stb.
Hámlasztót úgy emlékszem már használsz, ez mindenképp jó pont!
Esetleg valamilyen mistet próbálnék ki a helyedben hidratálásra - főleg koreai vonalon vannak jók, itthon max az aloe vera sprayt ismerem, de lehet, hogy a hada labonak pont van valami szuper cucca. :slight_smile:
Fontos a lemosó is: én a Cerave-től használtam a hidratáló és a habzó változatot is. Egyik sem szárította a bőröm, de kellemesen tisztítottak. A habzót az arcom most nyáron jobban szereti, de ebből csak nagy adagot lehet venni. Érdemes lehet patikában mintát kérni, amikor vettem, én kaptam egy csomót :slight_smile: Esetleg vegyél egy hidratáló kis kiszerelést (2000 Ft 88 ml), azzal nem tudsz mellé lőni, és kérj a másikból mellé mintát. A megfelelő lemosó segíteni fog a bőrödnek.

A fényvédő kihagyhatatlan pont sajnos… De nem vesztegetnék rá túl sok szót, valószínűleg úgyis tudod.

Viszont a szérumokról beszélnék még egy kicsit. Húgomnak van kombinált, de vízhiányos bőre, és számára a következő kombó vált be:

• lemosó (Neutrogena hydro boost, az sls mentes változat, de ezt épp le fogja cserélni, kicsit szárító hatású, nem ajánlom),
  • BHA 2% (Azt hiszem PC)
  • Geek & Gorgeous 101 HA light
  • G&G B-Bomb (előtte a TO niacinamide-t használta, azt is szerette)
  • Yves Rocher érzékeny mindenmentes bőrre való hidratáló, ezt már nem nagyon látom a boltokban

Nem használ ő sem mindent minden nap.
Ha a niacinamidet és a hialuronsavat még nem próbáltad, akkor nagyon ajánlom. A niacinamide a zsírtermelés szabályozásában segít, a hialuronsav pedig a vízmegkötésben.

• Ha nagyon pattanásos vagy, akkor a niacinamide mellé/helyett a G&G apad-ot ajánlom.
  • A hialuronsavból én csak a light verziót használtam, de más kombinált bőrű krémmániások szerint a rich sem hidratál “túl”.

Hidratálóból az említett már nincs, ajánlanám helyette a Clinique-t, de azt még én sem engedtem meg magamnak. Helyette használtam már egy csomó másik vizes-géles hidratálót, ami jó volt, bár kifejezetten én nem vagyok pattanásos, csak zsírosodik a bőröm. Próbáltam:

• Helia-D, ezt szerettem, de kb csak éjszaka használtam, nagyon óvatosan, kis mennyiségekkel dolgoztam, mert kellően tömény, viszont kis mennyiségben bőven elég. Az incije nem a legszebb, nagyon irritatív, így a pattanások miatt lehet, hogy nem a legjobb választás.
  • Mixa Hyalurogel: arra ez nagyon jó, hogy nagyon laza állagú, de nekem túl illatos. Lehet, hogy neked beválna, de ki tudja. Ebből talán van egy mintám is, szívesen odaadom, ha sikerül összefutni valamikor és valahol. :slight_smile:
  • Herbcell: ez is nagyon jó állagra, géles, laza. Csak éjszakait használtam, ezt is óvatosan adagoltam, de szintén illatos. ezt leszámítva egész szép az inci-je.
  • aloe vera gel: nálam kiváltotta a hidratálást, még a Ha light-ot is. Jó áron van, nagy adag, és bármi másra is használható.
  • Sebamed Pflege-gel: ez gyakorlatilag egy aloe verás géles állagú cucc, semmi zsír nincs benne, és nagyon jól hidratál. Nagyon hasonlít a fenti aloe vera gélre. Elég olcsó, szerintem egy próbát megér!
  • A km boxban ránézésre egy fentiekhez hasonló krém van: vízhiányra, zsíros bőrre ajánlják. Ugyanakkor ez is tartalmaz irritáló anyagokat bőven…

Nem tudom, nálad az illatanyagok mennyire kizáróak, mint fentebb is írtam, lehet érdemes erre is odafigyelned.

Összefoglalva:

• Lemosó
  • Mist
  • Szérumok
  • Ha még ezután is kell, akkor egy könnyed hidratáló

Bocsi a kisregényért.

3 Likes

Az arclemosót a bőröd típusa, a szérumot/krémet stb. a problémák szerint válaszd.
Ha ezen az úton elindulsz és okosan döntesz baj nem lehet.
A Cerave hidratáló lemosója olyan, mint egy arckrém. Nekem a zsíros bőröm nem szereti, de hogy az nem szárít az egyszer biztos. A habzó lemosó viszont itthon várja, hogy kipróbáljam. Szerintem azt szeretni fogom. Ha egyáltalán nem zsíros a bőröd akkor jó lehet a hidratáló lemosó.
Párom a krémeit használja a márkának a száraz bőrére, természetesen kipróbáltam őket. Vékony rétegben egészen jók voltak. Ezek a kék csomagolású darabok. Egy próbát megérnének neked is szerintem. Pattanásokat nekem nem okoztak.
Most láttam dm-ben a Revox szérumokat. A peptidesből vettem is egyet. 2000 ft-ért ha bejön ajándék. Van Niacinamide, C vitamin, AHA savas, squalane és még néhány termékük. Ha találsz köztük kedvedre valót egy próbát megérhet.
Vásárlás előtt mindenképp olvass véleményeket.
Kellemes keresgélést.

2 Likes

Sziasztok! Tudnátok ajánlani Magyarországon kapható színezett testápolót, testalapozót? Sally Hansen airbrush legs testalapozó helyett keresek alternatívát.

Sajnos nálunk már sehol nem kapható, vagy rendelhető. :slightly_frowning_face: Eddig Notinoról rendeltem, de pár hete megszűnt a forgalmazása. Nem értem nálunk miért szűnik meg minden, vagy miért nem kapható sok termék, amiket külföldön még a sarki drogériában is árulnak. :frowning:
Eddig csak a Dermacol Perfect Bodyt találtam, aminek nem valami jók az összetevői, parabének, alkohol és a neten sok a negatív értékelés róla. A Sally spray változata sem kapható, de annak az összetevői is borzalmasak az 5 parabénnel.

1 Likes

A falra mászom ettől a nőtől, de: https://szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/parabenpara-a-kobon-az-igazsag-a-parabenekrol/

A makeup.hu forgalmazza de jelenleg nem elérhető, viszont lehet értesítést kérni ha újra lesz. Az oldal megbízható én már többször rendeltem tőlük.

Mac Face and Body esetleg?

Tudom, hogy kicsit túlzás a parabének miatti aggódás. Bár én pont az érzékeny napfénykárosodott bőrre (dekoltázs, lábszár) szeretnék valami szépen fedő testápolót.
Engem az zavar nagyon, amikor a gyártó úgy trükközik a megengedett mennyiséggel, hogy 5 fajtát tesz bele kis adagokban. Az úgy már szerintem sok. Máskülönben nem értem miért van szükség 5-6 féle parabénre egy termékben belül.

Köszönöm, megnéztem. Nem sok esélyt látok, hogy újra elérhető lesz náluk, de azért feliratkozom. Furcsa, hogy pont szezon idején egyáltalán nincs nekik semmilyen színben sem. Nem értem miért nem rendelnek. :thinking: Notino is forgalmazta évekig, pár hete fogyott el mind. Kereslet van rá bőven.

Nem igazán győzött meg. Vélemények, képek alapján egy sima alapozó, amit az emberek inkább arcra használnak. Olyan, mint amikor veszek pár tubus BB krémet és azt kenem a testemre. Nem valami gazdaságos. Ez inkább kisebb felületre lenne jó. Nekem nagy felületre kellene, láb, kar, dekoltázs.