Ezt Facebookon osztották meg az egyik csoportban:
Köszi. Azt hiszem későn láttam, mert már nincs a termék a honlapon .
Ó, sajnálom!
Szia! A gyógyszertárakban elkészítik a WHO ajánlása szerint kikeverhető változatot. Nálunk sajnos fel kellett iratkozni, de hátha más gyógyszertárak felkészültebbek.
Köszönöm szépen! Megmondom nekik, hogy kérdezzenek rá a gyógyszertárban.
Akár érdemes lehet telefonon érdeklődni és előrendelni, ha szükséges…
Ha van otthon teafaolaj, szerintem egy hígított verzió jobb, mint a semmi. Gondolom azt még venni is lehet (otthon is).
Itt kint is mindenhol hiánycikk a kézfertőtlenítő. Én se most vettem, korábban, a sok igénytelen utas/ember miatt… tart amíg tart.
Ha valakit műtöttek az utóbbi 1 évben, vagy rendszeresen ad magának pl. vérhigítót műtét után, talán van otthon Octenisept, csak megfeledkezett róla.
Ha esetleg nem jutunk elegendő mennyiségű kézfertőtlenítőhöz, a minimum egyperces szappanos kézmosás is hatékony. Az alkoholos kézfertőtlenítő is csak akkor pusztítja el a vírusokat, ha minimum egy perc dörzsölés után ismételten adagolunk és újra bedörzsöljük a kezünket. Itt egy cikk a témában, ahol a WHO link is elérhető.
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/kezmosas_vagy_kezfertotlenito_melyik_jobb_koronavirus_ellen/20200305133809
A teafaolaj is működik, a megfelelő adagolásnak kell utánanézni.
A Notinónál a pénztárnál vannak kirakva fertőtlenítő gélek, rajta ragasztás: használd.
Múlt heti tapasztalat: mindkét előttem lévő használta, de úgy, hogy kb. tett egy borsószemnyit a tenyerébe, majd párszor összeütögette a kezeit, konkrétan a kezfejére, az ujjai külső részére nem is ért a szerből.
Ezek után biztosan nagyon védettnek érezte magát, hiszen ő megtett mindent…
Igen, az alkoholos fertőtlenítő nem varázsszer, közben pedig hamis biztonságérzetet ad. Ezerszer jobb az alapos és gyakori szappanos kézmosás, ha lehetőség van rá. A meleg levegős kézszárítót pedig inkább felejtsük el, hajmeresztő dolgokat olvastam róla, inkább hagyom megszáradni 1-2 perc alatt.
@Zalla, most olvastam a KM Blogon, hogy a 4711-es kölnivíz alkoholtartalma 85%. Esetleg jó lehet vészmegoldásnak. Persze nem tudom, hogy a kölni alkoholtartalmának töménysége hogy alakul, de sztem legalább 70 %-os lehet.
(Ilyet lehet nézek is magamnak )
Vagy a Stroh rumot tudom még ajánlani 80%-os. Árban szerintem jobban megéri.
Belülről is fertőtlenít
@zalla, ha aktuális még: https://www.pinkpanda.hu/termek/pure-hand-sanitizer-kezfertotlenito
Én jól beparfümöztem magam reggel, abban is van alkohol, szóval fertőtlenít, kell venni még pár üveggel!!
A múlt héten sikerült lebetegednem. Szerencsére sokkal jobban vagyok, viszont a sok orrfújás meg nyilván a fokozott folyadékhiány miatt brutál mód kiszáradt a szám. Ritkán van ilyen, de most nagyon csúnya, cserepes, és még fáj is. Éjjelre van egy nagyon jó ajakbalzsamom, meg lanolinos baba krémet kentem a szélére, de ez napközben nem játszik. Most mézzel kentem be.
Valakinek esetleg tipp, hogy mivel próbálkozzak még? Tekintettel a kialakult helyzetre, itthonról kéne megoldanom/javítanom a helyzetet.
Köszönöm szépen!
Ha esetleg van a közeledben patika, akkor a gyógyszertári ajakír (Primus a neve) szerintem a legjobb. Nem is drága sokáig elég és azonnal segít. Én még lehet olívaolajat is kipróbálnék, ha van otthon, az is remek bőrápoló Jobbulást kívánok neked!
Szalonnával dörzsöld be
Amúgy jobbulást.