Ajánlást kérek!

Hm. Jogos a kèrdès. Az a helyzet, hogy úgy jobban èrzem magam, illetve a kis pattanásaimat is jobb szeretem elfedni a sminkkel (a pirosságát, mert a puklival semelyik smink sem tud mit kezdeni)
Gondolod, ha pár napra elhagynám a sminket, akkor rendbe jönne ez a száradás/hámlás?

1 Likes

Szia! Szerintem semmiképp ne radírozz, mert az még jobban irritálhat. Inkább nagyon enyhe kémiai hámlasztót válassz és egy egyszerű tiszta összetevős hyaluronsavas szérumot.
Ezt a cikket is ajánlom, remelem, találsz benne használható infót.

És ha úgy érzed, elég vizet iszol, igyál plusz 2 pohárral naponta :slight_smile:

3 Likes

No igen, az ivás nálam nem egyszerű dolog. Próbálkozom, de csak akkor iszom ha szomjas vagyok. Vagyis valószínüleg nem iszok eleget. Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmemet. :slight_smile:
Milyen kémiai hámlasztót ajánlanál? Nem a netről, üzletből megvehetőt (netről max Notinon elèrhetőt).
Hiarulonsavas szérumot használok estènkènt, Baleát, de lehet az már kevès.

3 Likes

Szerintem a smink is szárít, magamon is tapasztalom.
Ez a mostani idő pedig egy “bőrgyilkos” komolyan.
Az enyém jelenleg alukról zsírosodik, de a felülete száraz, fonom a hajam örömömben képzelheted.
Jelenleg csak szemhéjpúdert használok, oszt slussz.
Muszáj néha komprumisszumot kötni magunkal, hogy mi is a jó.
Ha rendbe jön a bőröd újra smikelhetsz, csak nem marad olyan örökre. :slight_smile:

2 Likes

Megfogadom a tanácsod ès kicsit hanyagolom a sminket amíg ez a hámlás elmúlik. A zsírosodó bőrrel nekem könnyebb bánni smink terèn, ez a sivatag most új. :joy:
Illetve jobban odafigyelek a folyadèkbevitelre ès szerzek egy kèmiai hámlasztót. :slight_smile:

1 Likes

Magyar webáruház sem jön szoba? Pont a Skinsmartot ajánlottam volna. De csütörtökönként ők is nyitva vannak, személyesen is be tudsz menni. És ha írsz nekik, profi tanácsot adnak kémiai hamlaszto ügyben. Akár összeget is mondhatsz nekik, amennyit rászánnál.

2 Likes

Most az én bőröm is rakoncátlankodik. Este szkvalánnal fejeztem be a rutint, reggel pedig a TO NMF-et kentem fel vékony rétegben, erre jött a fényvédő, a primer, és két CC krém keverve (egy tápláló, színtelen és egy színezett), sokkal jobb lett az összkép.
Nem tudom, milyen hidratálód van, de ha ahhoz kevernél egy-két pötty alapozót? Egy próbát megér (nem élesben, reggel, hanem mondjuk miután hazaérsz, hogy lásd, egyáltalán hogyan elegyednek).

2 Likes

Megnèztem a tèrkèpen, nincs olyan messze a munkahelyemtől. De ha csak csütörtökön vannak nyitva, akkor majd csak jövőhèten tudok hozzájuk eljutni. Mindenesetre elmegyek hozzájuk, csak hozzuk rendbe a bőröm. :crossed_fingers:t2:

1 Likes

Aham, ez jó ötlet az alapozó kevergetès. Ha nagyon nem bírom smink nèlkül ezt kipróbálom.

1 Likes

Nekem a fátyol maszk jutott még eszembe. 1-2 napig érdemes lehet pár darabot beszerezni, használni. Drogériákban is sok jó van. Alkohol ne legyen benne, minden más csak segít.

1 Likes

Remelem, tudnak segíteni!

1 Likes

Ezeket a hidratáló fátyolmaszkokat nézegettem, de úgy voltam vele, hogy “á minek ez nekem? elèg a hidratáló krèm”. Erre tessèk, hámlok mint egy leprás (már bocsánat :zipper_mouth_face: ) :joy:

1 Likes

Nekem viszont az olaj a tippem, az én kombinált bőröm ezt az olajat imádja és nem lesz tőle zsírosabb (Müllerben is lehet kapni, 4ezer, de ha vársz szombatig, akkor lejön ebből is a 15%).
https://kremmania.hu/kremek/madara-ocean-love-ragyogast-es-energiat-ado-organikus

4 Likes

Ez megállíthatja a hámlósra száradást?

Sokszor van olyan, hogy valójában olajra van egy szüksége a bőrnek, még úgy is, ha zsírosnak tűnik.
Nekem használt. De Müllerben van belőle teszter is, a kézfejen is érződik, hogy milyen kellemes a hatása.

2 Likes

Lehet, hogy más olaj is jó, nekem ezzel van tapasztalatom. :slightly_smiling_face:

1 Likes

momentán totál ugyanez a problémám nekem is, amióta kifogytam a bha-ból, és errefelé nem kapni boltban (külföldön vagyok, és webshopot nem találtam még), valamennyire tünetileg kezelhető lett a dolog nem olajmentes hidratálóval jó vastagon kenve, meg lecseréltem az alapozó-púder kombómat ásványi alapozóra, de ez magát a problémát nem oldotta meg. de nekem biztos hogy a bha lesz a megoldás. ja, és a fizikai radír, amit kétségbeesésemben vettem, még le is marta a bőrömet az orcáimon mellé (pedig abszolút gyengédnek volt marketingelve, meg az összetevőlistája is okésnak tűnt)

3 Likes

https://kremmania.hu/kremek/egyeb-botanical-lab-pumpkin-papaya-enzyme-daily-exfoliator
A Dmben kiárusítjak, ha jól emlékszem olyan 1700 Ft körül, bár azt nem tudom hamlo bőrre hogyan hatna
Sima jojoba olajat is érdemes lehet kipróbálni, ahogy láttam annak is a fő összetevője amit Kokapu linkelt
A tinamuban is lehet ordinary termékeket kapni bár még sosem voltam ott de biztos tudnak valamit ajánlani

2 Likes

Köszönöm, ezeket is megnèzem :slight_smile:

1 Likes

Jövő hónapban szeretnék rendelni az Inglot webshopból. Amit biztosan meg fogok venni a Duraline. Akinek megvan, mire használja pontosan? Én pigmentek színeinek felerősítésére szánom, de minden tippet és ötletet szívesen fogadok.
Pigmentet is szeretnék rendelni tőlük mert annyi jót hallottam róluk. Van valakinek? És ha igen, milyen színben? Tényleg annyira jók? Véleményeket várok. Persze dönteni még nem tudtam a színt illetően. Jó lenne egy fényes de hétköznapibb szín amit gyakran tudnék használni, hiszen hatalmas mennyiség, és nem csak nézegetni szeretném. Olyat amit akár önmagában is fel lehet dobni a teljes mozgó részre és nem kell mellé másik szín. De közben meg jó lenne valami különlegesebb szín is. Most egyelőre leginkább talán a 22-es árnyalat felé húz a szívem. Ez egy lilás szín arany fénnyel:
Kép
Kép

8 Likes