Ajánlást kérek!

Fél percig azon gondolkodtam, hogy 1) Milyen lehet egy első generációs sajt? 2) Hogy kerültek képbe a kaják?!
Aztán rájöttem, hogy csak fáradt vagyok… :sweat_smile:

4 Likes

Koszi! Par perce csak kremes keksajtra tudok gondolni. :rofl:

2 Likes

Egy nekem mérvadó véleményző mánián isteníti, az érdekel, hogy a double cleansingen tud-e turbózni? Ő azt írja, hogy (még) tisztább lesz vele a bőre. De nem szeretném nyúzni vele az arcomat, fizikai radírt már nem használok, de néha kívánom, azért gondoltam a Foreo-ra. Lehet, hogy beújítok az olcsóbb fajtából, DM-ben láttam, hogy van, max. visszaviszem. :slight_smile:

1 Likes

Én a héten vettem egyet a dm-ben, de még csak egyszer használtam. Mintha puhább lenne a bőröm, pdg double cleansingben nyomom én is.

1 Likes

@Gloria Néhány hónapja vettem egy Luna Playt, de már azt sem tudom merre van. Double cleanse mellett én nem nagyon észleltem változást. Igaz, két-három hétig használtam csak, de ennyi idő után szerintem már észlelni kellett volna valamit. (Referenciaként zsíros, mitesszeres a bőröm. Rendszeresen használok kémiai hámlasztót.) Szerintem mielőtt egy komolyabbra beruházol érdemes egy Playt kipróbálni. Ha tetszik akkor szuper, ha nem, akkor nem nagy anyagi veszteség.

1 Likes

@Gloria, eszembe jutott még a Foreóval kapcsolatban, hogy a héten vásároltam valamit egy kedves hölgytől, és ő mesélte, hogy a tinédzser fia orrán lévő nagy, fekete mitesszereket (bocs, tudom, fúj, de ez van) a Foreo és a szalicilsav (sima TO) intézte el nagyrészt. Most is vannak, de jóval kisebbek és jóval kevesebb, ha egy hétig kihagyja ezt a kis kezelést, rögtön rosszabbodik a helyzet.
Nekem ez adta meg a végső löketet, hogy megvegyem. Persze tudom, lehet, hogy rajtam nem fog segíteni, de úgy gondoltam, megéri kipróbálni (értsd: úgyse hagyott volna nyugodni).

1 Likes

Nem tartozom a double cleansinghet alkalmazok taborahoz, igy erre nem tudok erdemben valaszolni. Talan azert, mert Lunat hasznalok?! :thinking: Amennyiben rendszeresen (kemiai) hamlasztasz, akkor nincs szukseged Foreora.
Szerintem a legfontosabb a tokeletes kivalasztasanal a tuskek merete es lagysaga. Biztos hetekig nezegetnem a kinalatot es probalnam kitalalni hogy melyik meretu es milyen tuskezettsegu eszkoz lenne szamomra az ideailis. (A lilanak tunik a legborbaratabb kivitelnek) Eleg csak osszehasonlitani a ferfiaknak szant feketet a lilaval.

2 Likes

Helló csajok! :slight_smile: Erőteljesen töredező végű hajra van valami bevált praktika, termékcsalád, vitamin, amit tudtok ajánlani? Vagy bármit, ami segít? :(( A Redken Extreme termékeivel szemezek most, nem tudom, mennyire jó ötlet. De egyébként bármire nyitott vagyok.

Ami már letört annak annyi. Nekem ez a tapasztalatom. Azon csak az olló segít és utána a gondos ápolás. A dm sajátmárkás hajvitaminja olcsó és nekem eddig az volt a legjobb. Hajápolót konkrétan nem tudok ajánlani, de egy jó hajvégápoló olaj mindenképp kell. Krémmánián érdemes körülnézni mielőtt vásárolsz.

3 Likes

Nekem bő egy éve van meg a dmben kapható olcsóbb verzió. Én nagyon szeretem. Puhább a bőröm és a mitesszereim is kisebbek lettek.

1 Likes

Amúgy alkoholos termékeket, szerintem még sosem használtam arcra, szerencsére :).

1 Likes

Igen, sajnos tudom:( Most épp le lett vágva, sajnos évek óta küzdök vele, mert mindig visszatörik. Sokmindent kipróbáltam, drágább és olcsóbb hajápolókat, olajokat, pakolásokat, ricinus- és kókuszolajat… egy ideig szedtem a DM hajvitaminját is, de nekem hányingerem volt tőle sajnos folyton. A következő lépés valószínűleg egy orvos felkeresése lesz, de gondoltam, azért egy utolsó kétségbeesett lépésként még kiírom ide, hátha van valakinek valamilyen világmegváltó ötlete. :frowning:

Én olajoztam. Kókusz, ricinus és avokádóolaj + argán olaj, majd 1 óráig rajtahagytam. Kicsit nehezen jön ki, de selymes és puha lett tőle a hajam. Belsőleg a kollagénkapszula és a DM saját márkás hajvitaminja sokat segít, ha esetleg le kell vágnod a töredezett részt. Ja most látom, neked az nem jó, próbáld ki még a Jutavites kollagént, abban van biotin az jó nagyon a hajra is :slight_smile:

1 Likes

Az olajozás tényleg jó lehet. A ricínus sokat segített nekem is.
Illetve, nem tudom, ez mennyire butaság, de két éve nem samponozom a hajvégeimet. Azóta sokkal kevésbé törik is. Balzsamot ugyanúgy használok rá.

1 Likes

Van itthon szilikonos párnám, az a kézi radírozáshoz való,a tüske felület hasonlít a Foreo-ra (ecsetet mosok rajta :slight_smile:), úgy döntöttem először azzal teszek próbát, aztán majd meglátom. Amúgy örülök mgamnak, mert régebben szaladtam volna megvenni.

3 Likes

Ezzel nekem is volt bajom. Őszinte leszek, kb. tavaly októberben vágattam utoljára, jövő hónapra van időpontom, de egy törött hajvégem sincs. Kb. vállam alá ér 5 centivel hátul.
Ami szerintem fontos, és nálam működik:

1. Argán olaj, úgy, hogy a pakoláshoz, balzsamhoz keverek kb. 10-15 cseppet (próbáltam magában olajat, de ki sem bírtam rendesen mosni a hajamból, utáltam) A Garnier banános Hair Food-ja nagyon jó, a makadámdióshoz még nem volt szerencsém, de azt ki szeretném próbálni. Most Schwarzkopf Miracle Oilt használok, de nem vagyok elájulva.
  2. Nagyon alapos öblítés, ez legalább annyi idő, mint maga a hajmosás. Törölközőt tekerek rá, és félszáraz környéki állapotban kezdek szárítani.
  3. Szárítás hideg vagy langyos levegővel, a forró levegő kiszárítja a hajat, na attól törik csak igazán. Ionos hajszárítóval, ha lehet.
  4. Hajvégápló, na ide én is várok ötleteket, még nem találtam meg az igazit, úgyhogy most nem is használok semmit. De szerintem sima olaj is jó lehet.
    +1 Hajvégápló ampulla, szerintem ez nagyon jó: Alfaparf ampulla és van egy SOS Repair verzió, az is jó. Hál’istennek már csavarós teteje, régen üvegampulla nyakát kellett eltörni, na azt köszi.
    Vitaminok közül cink, Q10, Béres Szépségvitamin
    Amivel szemezek, valaki ajánlotta, azt hiszem @noisette TO koffein szérum és TO Multi-peptide szérum
    Remélem tudtam segíteni.
5 Likes

Nagyon alapos összefoglaló! Egyetlen dologgal tudom kiegészíteni:
Gluténmentes inaktív sörélesztő pehely!!
például ez: https://www.dietas-termekek-webshop.hu/szafi_free_sorelesztopehely_glutenmentes_250g_4975?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link Régebben lehetett kapni tabletta formájában, de így meg jobb, szerintem nagyon fini. Latvanyosan megerősíti a hajat/körmöt, de a bőrre is jó hatással van.

2 Likes

Syoss salonplex sorozat… a spray és a hajvégápoló nagyon jó
Nem egy olaplex, de hasznos

2 Likes

Fú, ez nagyon jó tipp, köszönöm! Kipróbálom.

1 Likes

köszönöm @Gloria , ebből az alfaparf és a TO koffeines cucca újdonság volt, utánaolvasok. @noisette , ezt a sörélesztős cuccot szintén be fogom szerezni.
@random , hozzájuk már volt szerencsém, sajnos nem tapasztaltam változást :frowning:

köszi lányok mindenkinek, hogy így próbáltatok segíteni, ennyi hasznos tanáccsal. :smiling_face_with_three_hearts: még adok 1-2 hónapot neki beiktatva az ide írt praktikákat, aztán meglátom mi lesz, sajnos nekem ennyi idő elég, hogy töredezzen a vége, szóval akkorra tuti látszani fog. bár bevallom, azt se tudom, hogy kit kell felkeresni, ha orvoshoz megyek (endokrinológus? bőrgyógyász?). lehet a háziorvosomtól kellene megérdeklődni.

1 Likes