@anon27689852 Hát persze, ez így van rendjén. Biztos vagyok abban, hogy amikor én leszek anyuka és majd utána nagymama ugyanezt a sémát fogom követni. Ez már csak így van.
Tényleg elnézést kérek, nem akartam senkit felzaklatni és Káosz professzorkodni. Most bizonygathatom, hogy egyébként tényleg jó fej vagyok, csak kicsit flúgos, de ki hiszi ezt már el.
Pontosítok: mindent elkövetnék, hogy megpróbáljalak lebeszélni, de ha nem tudnálak, utána mindenben támogatnálak. Biztos vagyok benne, hogy a Te anyukád is így fog tenni!
@anon27689852 Én ebben cseppet sem vagyok olyan biztos, de köszönöm a biztatást. Biztos átjönne ápolgatni, de végig azt fogom hallgatni, hogy milyen agyament vagyok.
Ha ápolgat, annál nem is kell több! A többit meg engedd el a füled mellett! Valami neki is kell!
Csajok! Aki használja az Ordinary 2%os retinoid emulizóját, van valami tapasztalat azzal, hogy erre mennyit kell várni? Vagy milyen alternatívák vannak a beszerzésre? Skinsmartról szerettem volna rendelni, de hetek óta nincs készleten:(((
Magyarországon a Tinamu forgalmazza még a The Ordinary termékeket. Vagy veheted a gyártó oldaláról is, van a Deciemnek angol raktára, tehát nincs rá vám és 25 euró felett ingyenes a szállítás (Magyarországon a DPD hozza ki), és árban is itt a legjobb. Én november 28-án rendeltem, tegnap érkezett meg.
Köszönöm! lehet megpróbálkozom a külföldivel.
@Szandika visszatérve a homlokránc témára (sajnos nem tudtam minden hozzászólást végigolvasni): Szerintem is a genetika is közrejátszik, de sokat lehet segíteni, ha észreveszed magadon, mikor rancolod a homlokodat és egész egyszerűen gyorsan abbahagyod furán hangzik, de működik! Én is észrevettem, hogy hajlamos vagyok összevonni a szemöldökömet, már kezdett is megtörni a bőr. Most már összevonás helyett inkább picit felhúzom, helyre is állt a simaság 32 évesen sehol nincs ráncom. A korai szem körüli ráncok sokszor a Napfény miatti hunyorogás következményei, erre napszemüveg vagy fényre sötétedő lencse ajánlott.
A botox ugyanezt teszi csak nagyon agresszíven: blokkolja az izmokat, így már nem tudod összeráncolni, de ezt személyesen senkinek nem ajánlom, mert a nem használt izmok sorvadnak, így mimikai ráncmentesen veszíti el a tartását, konturjait az arc és kezd el lógni (bulldogpofi effekt).
A bőrt viszont nem nyújtja ki, esetleg a rosszul alkalmazott hyaluronsavas töltés (fillers) igen, de ha jó szakember (orvos!!!) végzi, akkor még az sem.
Az arcmasszázs, arcfitness (az arcjógának is sok rajongója van) vissza is tudja fordítani a frissen kialakult, nem túl mély ráncokat. Nekem van is egy könyvem, amit szívesen bescannelek és elküldöm annak, akit érdekel
És persze magas faktorszámú, PA+++ fényvédő, valamint jó erős antioxidáns és hídratálás.
Nekem is van bulldogpofim, pedig nem is botoxoltattam (Nálam valszeg kötőszöveti gyengeség az oka)
Nagyon szépen leírtad én is ugyanígy gondolom, ne aggódj, plusz még valószínűleg rengetegen itt Nekem a kialvatlansag miatti mély árkok a fő probléma, egyszerűen tényleg semmi nem tünteti el, mert nem a sötétség a baj, hanem a mélyedés :(( ha tükörbe nézek, már semmit nem látok, csak azt. Még soha nem volt semmilyen beavatkozásom, de nagyon érlelődik bennem, hogy feltöltessem azt a területet.
Egyébként érdekes téma ez is, szerintem megérne egy külön topicot, mert van az a kategóriá, ahol már a krémek nem képesek hatni. Mi pedig az hisszük, hogy igen, minimális hatásért egyre több pénzt adunk ki “csodaszerekre”, miközben egy tapasztalt profi bőrgyógyász fényévekkel többet tehetne értünk.
Nem hiszem en, hogy olyan rossz lenne a helyzet, mint a túltolt botox esetén:))
Hát, remélem de tényleg az állkapocs vonala nálam már nem egyenes és feszes. Profilból látszik, hogy van egy lógó rész. Szemből nem olyan gáz. Csak hát 3D-ben látjuk a világot
Nagyon ritka kivétel az, akinél nem ereszkedik meg sehol idővel az arca. Csak a sajátunkat sokkal feltűnőbbnek tartjuk, máson észre sem vesszük, mert az összhatást nézzük, ami ennek ellenére is lehet tökéletesen harmonikus. De pontosan tudom, miről beszélsz, nálam a durva karikás szemek a probléma.
Olyanom is van
Bocs, nem kontrázni akarok, ez a helyzet, sajnos.
Kedves @noisette! Örülök, hogy nem én vagyok ezzel egyedül, és hogy ezt le is írtad, köszi ezért. Igen, én is gondolkoztam a külön topic-on, de nem akartam borzolni a kedélyeket.
Most nem termék, hanem talán technikai ajánlást szeretnék kérni. Gyakran előfordul, hogy a gyönyörűen megrajzolt tusvonalam nap végére a szemem sarkaiban megfolyik, elmosódik. Nem tudom, hogy ez a termék hibája-e, most a L’oreal tégelyes tust használom, régebben a Maybelline tégelyes tust használtam. Ez utóbbival is volt ilyen problémám, de nem tudom, hogy csak az élete vége felé, vagy már az elején is. Általában a tusvonal rajzolás előtt szemhéj alapozót használok a teljes szemhéjamon, és a szemem külső sarkaiban. Ezt követően egy testszínű (vagy inkább szemhéjszínű) szemhéjpúderrel szoktam a szemem “lealapozni”. Szemsmink ezután jön (ha van), és a legvége a tus. Mit gondoltok, mi lehet az oka, és mit tehetek ellene? Csatolok néhány képet is a problémáról (nem ma lőttem őket).
Bár nem vagyok egy tusvonal expert, de nem lehet, hogy maga a termék a problémás? Nálam is előfordult sokszor, de nem mindennel, amit használtam, vannak cuccok, amik hajlamosabbak elfolyni.
Nem kizárt, de azt hiszem itt más kollégák is használták ezeket a termékeket, úgyhogy remélem nekik pozitív tapasztalataik vannak. De a Maybelline és a L’Oreal is produkálta ezt. Lehet legközelebb egy újabb bombabiztos tust kell keresnem? Az egyik csak beválik.
Magam nem vagyok tushasználó, tehát nem vagyok mérvadó, csak ötletelek. A szemünk hidegben hajlamos kicsit könnyezni, ha nem is vesszük észre. Lehet, hogy ez a termeszetes nedvesség kicsit elfolyatta a festéket? Másféle tus is produkált ilyet?