Ajánlást kérek!

Nagyon szépen megfogalmaztad a lényeget. :slight_smile:

2 Likes

:smiling_face_with_three_hearts::kissing_heart:

Szerintem a homlokránc genetika.
Nekem nincs, de én pl. egyáltalán nem is tudom ráncolni a homlokom. Egyszerűen nem megy, soha nem is ment, akkor sem, amikor még hatvan kiló alatt voltam.

1 Likes

Ez a ráncosodás állandó téma nálam is. 44 leszek mindjárt, van nekem is persze, érdekes, h a homlokomon nincs, pedig marha nagy. :grin: Tuti genetika, de azt gondolom azért lehet pici időt nyerni. Ápolás, elegendő folyadék és amit még hatásosabbnak érzek, az a megfelelő pózban való alvás. :stuck_out_tongue_winking_eye: Komolyan. Hanyatt fekve, nem adni a gravitációnak lehetőséget, h az arctól elfelé irányban hasson. :grin: Meg lehet szokni, a társnak kellemetlenebb lehet​:wink:, előbb horkolunk, de nem izgat, a ráncok ellen bármit!

3 Likes

27 vagyok és nekem is van ránc a homlokomon. Szerintem is inkább genetika és persze a homlokráncolás. A másik problémám ami jobban is zavar a szemeim alatti ráncaim. Nem akarom őket. Ráadásul a bal szemem alatt látványosabbak, pedig többnyire háton alszom vagy a jobb oldalamon. Fordítva vagyok bekötve.
Ha valakinek van valami csodaszere a szem alatti ráncokra kérem ne tartsa magában.

1 Likes

Nekem a homlokomon régóta (nem nagyon tudnám megmondani, hogy mikor jelentek meg először) 3 mélyen barázdált, vízszintesen egymás alatt elcsúsztatva elhelyezkedő ráncom van. A legfelső a leghosszabb kierjedésű, és nagyjából a homlokom közepén helyezkedik el. Nem sokkal közvetlenül alatta, szemből nézve jobb oldali irányban van egy kisebb, egészen rövid, majd a másik oldalon kb. szűk 2 cm-el a szemöldököm felett van a harmadik, ami kb. közepesen hosszú. Ha felhúzom a szemöldökömet, akkor pontosan ezeknél a vonalaknál ráncolódik a homlokom, tehát ez nálam a mimika miatt is alakult ki idejekorán és persze a genetika miatt is, és az öregedés miatt is, meg sajnos rásegítettem jó sokáig azzal is, hogy fényvédő használata nélkül futottam kifejezetten hosszú távokat, amik a legforróbb nyár közepén többször belecsúsztak a legmagasabb napállásba. Akkoriban többször úgy nézett ki a homlokom, mintha szétrepedt volna rajta a bőröm, de egész egyszerűen egyetlen egy fényvédőt sem bírtam elviselni, szétmarta az összes verzió a szemem, folyt a számba, mindenhova. Ja, meg le is izzadtam magamról nagyon hamar.
Retinolt használok rá, egyelőre még mindig közepes erősséggel birkózok. A legkisebb ránc, egészen szépen igazodott a környezetéhez, kb. alig-alig észrevehető, a smink sem szokta kiemelni, persze homlokráncolásnál kirajzolódik. A közepes méretű vonal a szemöldököm felett eléggé határozott maradt, a leghosszabb viszont szerintem sokkal elfogadhatóbb lett, mint eddig volt. Ezek soha nem fognak eltűnni, a botox sem segít (persze hogy megkérdeztem :stuck_out_tongue_closed_eyes:), de mindenesetre a retinol nagyon kitartóan, rendszeresen használva, kifejezetten hosszú távon tényleg használ valamit. Csodát azért semmitől ne várjunk.
Ami engem jobban zavar, az a szem alatti bőröm állapota, na ezzel tényleg kb. semmit nem lehet kezdeni. Fiatalon mindig úgy ébredtem, hogy a szemem külső sarkában később kialakuló öregkori szarkaláb ráncok kirajzolódtak, vagy inkább csak meggyűrődtek, mert mindig összenyomorítottam oldalt fekvésnél a párnámmal. Erre mindig megpróbálok figyelni, de éjszaka sajnos szoktam forgolódni a tudtomon kívül. Ha rendkívül leterhelt és nagyon-nagyon beájultan fáradt vagyok, akkor viszont teljesen ugyanabban a pózban, azaz hanyatt fekve ébredek fel, és semennyit nem mozdulok meg.
A legérdekesebb mégis az, hogy mégsem a szarkalábas ráncaimmal van bajom, mert hogy azok nem igazán látszódnak még akkor is alig, amikor nevetek. Közvetlenül a szem alatti szemgödör területe az ami nálam erősen textúrált, de finoman ráncos. Nem tudom mennyire érthető ez így. A lényeg, hogy rendkívül rövid idő alatt extrém szárazzá tud válni itt is, és az arccsontomon is + a teljes pofi részen a bőr. Na ekkor katasztrófa a helyzet, mert ilyenkor néz úgy ki, mint az élő pulyka nyaka (sajnos szó szerint)! Ha sikerül tökéltessen hidratálni, feltornázni normál szintre, akkor viszont smink nélkül szinte alig lehet bármilyen finom vonalat is látni. Amint smink kerül rá, szigorúan korrektor használata nélkül, akkor viszont teljesen és erősen textúrált, finom vonalas felületű lesz. :sleepy: Ezen sem a hyaluronsavas feltöltés, sem más nem segít. A botox is csak az oldalsó szarkalábakon segítene, de az nálam meg csak nagyon erőteljes vigyorgás miatt rajzolódik csak ki. Bezzeg a szemem alatti terület enyhe mosolynál is harmonikázik, rongyolódik rendesen.
A reggeli vizes szempuffadással én is nagyon régóta küzdök, hiába masszírozom, hiába volt a rendszeres sport, meg apadást ígérő kencék tömkelege, nekem reggelre gyönyörűen felduzzadt. A koffein nekem is szó szerint estére vitte csak le (többszöri kenegetéssel is), a szemtapaszok közül a Peter Thomas Roth és Shiseido hatottak - ezeknek is kellett minimum 15-de inkább 25 perc), de nagyon nem voltak tartósak.

Viszont akkor a leges-legszebb a bőröm, és nem csak a szemem alatti terület, hanem a teljes pofázmányom, ha kb. semmit nem alszom, esetleg imitálok, kb. 2 óra felületes alvást.

3 napja egymás után az YSL Touche Éclat All-In-One Glow Tinted Moisturizer-ét használom, ami felkenés után pár órán keresztül szépen tartja az újra szárazzá vált részeimet, de este 5-től már porózusan száraz a finishe a kritikus helyeimen, a T-zónám meg kb. este 6 után kezd erőteljesebben kifényesedni.

Amit szeret a bőr, az a sok folyadékbevitel, azaz tiszta bubimentes víz megfelelően elosztva adagolva és nem a kiszáradás után egyszerre 1 liter lehúzva. Egészséges táplálkozás, sport, masszírozás, FÉNYVÉDELEM télen is (ja de a legfontosabb, hogy jó genetikát kell örökölni :stuck_out_tongue_closed_eyes:!!!) EUR multimilliárdosoknak a kicsit távolibb jövőben (vagy ki tudja) ezzel nem biztos, hogy lesz már gondjuk…

5 Likes

Persze, persze, lehet időt nyerni, ez vitathatatlan, de jobb már nem lesz, ebbe bele kell nyugodnunk!

Lehet botoxoltatni, meg mindent befecskendeztetni a bőr alá. De nekem az a fixa ideám, hogy amit feltöltenek, ott a bőr méginkább kinyúlik az idő során. És akkor újra, újra és újra feltöltés? Ááááh! Ördögi kör… Ezért látni azt a sok eldeformált női arcot, mert nem tudnak méltósággal megöregedni!

A hanyattfekvés pl. tényleg hasznos.

1 Likes

Érdekes. A nemalvás az én arcberendezésemnek is jót tesz! :laughing:

A homlokráncaim nekem is ugyanolyanok, ahogyan leírtad, annyi plusszal, hogy nekem van függőlegesen még egy huplim is. :laughing: Utálom, ugyanúgy, ahogyan a szám körül egyre gyülekező marionett ráncaimat is.

2 Likes

Homlok ràncolás. A párom naponta minimum 40x ráncolja az arcmimikája elég kifejező, ha csodàlkozik, mérges stb. Egyre több rànca van ès mèlyebbek. Mondtam hogy leragasztom csomagragasztòval😜Èn nem ràncolom ès nincs homlok ràncom.

1 Likes

Amikor bőrgyógyászhoz jártam (pár hónapja) a legutolsó kontrollnál, egy 45-50 közötti férfi érdeklődött igen hangosan a botoxról és feltöltésekről. Neki is főleg a szeménél volt gond, de igazából mindenhol szerette volna alkalmazni, pár felszínes információ után már időpontot is egyeztetett.
A botox idegméreg, és kb. 6 hónapig tart, ez hosszútávon, háááááááát nem tudom… (ez csak az én véleményem!!!), mindenkinek lelke rajta, de tessék megnézni a hiú pasik közül Sylvester Stallone arcát.

Informálódni szeretek, értesülni lehetőségekről, az informálódás nem ártalmas (csak anyagilag tud az lenni). Persze hogy voltam már annyira elkeseredett, hogy megfordult már nekem is több beavatkozás lehetősége is a fejemben, de meg is maradtak ezen a szinten.
Mindig azt vallottam, hogy vannak olyan születési rendellenességek, amikkel nehéz az együttélés, mert óhatatlanul megbélyegzik azokat, akik icike-picikét is különböznek a nagy átlag által normálnak tartottól, vagy megszokottól, megtanulttól, bevésődöttől. Ilyen, és baleset okozta eldeformálás korrigálása esetén igenis szükségesnek, és elengedhetetlennek tartom a szépészeti beavatkozásokat. Lelki megnyomorítással együtt élni… senkinek nem kívánom.
Ha valaki nagyon hiú és emiatt szabatja össze vissza magát, az meg magánügy, és neki kell majd együtt élnie a következményekkel, végeredménnyel.

A youtube-on etalonként és követendő példaként reklámozott szépészeti feltöltések, botoxok, beültetések, és egyéb beavatkozások terjesztése viszont szó szerint kiakaszt. Főleg ha huszonéves fiatalok ezzel együtt érzik csak egésznek magukat. Az instán kiposztolva egy nagyon előnyösen sikerült fotóval, vagy youtube videóval megtámogatva, és az igét hirdetve terjed mint a futótűz! A legnagyobb probléma ezzel csak az, hogy eldeformálja az egészséges értékítélet, de nagyon.

4 Likes

A szemem nekem annyiban különbözik a tiédtől, hogy mélyen ülő rejtett szemhéjam van, tehát nem szimplán csak rejtett, hanem még jó mélyen is csücsül a fejemben. Azaz előrébb van a szemöldökcsontom. Lefordítva a dolgot, óhatatlan a homlokráncolásom, egész egyszerűen hozzá tartozik a mindennapi mimikámhoz, nem úgy csinálom, vagy fintorgok. Ráadásul én időnként egészen tágra nyitom a szemem, főleg, ha nagyon magyarázok valamit, vagy meglepődök, vagy mitomén még mit csinálok. Ezek reflexek.
Még 1 dolog amiben egyezünk, (nálam is a legutáltabbak közé tartozik), a szájvonal lefelé görbülése, és alap állapotban kirajzolódása, amit matt alapozó csak még inkább kiemel, brrrrrrrrr :face_with_symbols_over_mouth: :imp:

2 Likes

Èn is szeretnék botoxot, de egyelőre csak hònaljba ès a tenyerembe :see_no_evil::crazy_face:, ugyanis izzadàsra is jò. Èn ha izgulok ès ideges vagyok, pl. doki stb. ,folyik ròlam a víz.

1 Likes

Nekem is megfordult a fejemben, de ott is maradt.
Egyetértek a szavaiddal abban is, hogy bizony vannak azok az élethelyzetek, amikor a plasztikai műtét csakis hasznára válhat az embereknek. Talán kicsit szögletesen fogalmaztam, de árnyaltabban gondolom.

3 Likes

Nagyon izzadhatsz, ha vállalod a szúrásokat miatta :hushed:

1 Likes

Állítólag migrénre is jó. Legalábbis egy ismerősöm ezzel magyarázta, hogy fecskendeztetett a homlokába…

1 Likes

Èn egyèbkènt csakis egèszsègügyi okokbòl feküdnèk kès alà, mert paràzom az altatàs, fertőzèsveszèly, utòlagos mellèkhatàsok miatt, szerintem ez az idősödèssel jàrò àrtalom ( ès volt rà sajnos pèlda 2 is , műtèt utáni komplikàciòk okozta haláleset, szòval paranka a köbön vagyok, de ettől függetlenül teljesen megèrtem, ha más szépészeti beavatkozàsoknak veti alà magàt, vagyis nem ìtèlem el egyàltalán. A botox vicces, amikor 1-2 videòban làtni, hogy csak a szàja ès a szemei mozognak, ùgy telenyomtàk az arcàt. :see_no_evil::rofl: Ès ha nevet, akkor sincs nagyon mimikàja.

4 Likes

Igen, arra is hasznàljàk de azt nem tudom, hogy homlokba fecskendezik?

Húúúú, szerencsére én is nagyon besz@ri vagyok! :laughing: Ugyanígy!

Állítólag…

Nekem az izzadás leheltnyi erőfeszítés nélkül is a szám feletti és orrom alatti területen erőteljes. Egész egyszerűen gyöngyözve csöpög róla az izzadság, még ilyenkor télen is. A homlokom már csak erőteljes pulzusszámmal járó testmozgásnál kezd csak kivizesedni, vagy patakokban folyni. A szám feletti terület gyöngyözésétől viszont kikészülök!!! irtó ciki, mert nagyon látványos, erőteljesen látszik, a sminknél is botrányosan néz ki, ráadásul, ha palackból iszom valamit, vagy kicsit csücsörítek, akkor azonnal megkezdi az alapozót is ezen a helyen, illetve néha feltorlódik. A legcsekélyebb jelenség ilyenkor a szimpla vonal képződése, ahol lejön az alapozó, a széleknél meg feltorlódik.
Sajnos rendszerez testedzésnél, illetve után, tusolás után is naponta többször előfordul, hogy lever a víz, azaz kiüti a teljes testemet a víz. Az orvos szerint ez teljesen természetes, csak kellemetlen, és az lenne a baj, ha nem így lenne. Hát nekem néha más a véleményem erről. :stuck_out_tongue_winking_eye: