Hordok sapkát, feketét és elég sűrűn kell mosni az alapozó miatt a fejemen legalább nem látszik az alapozó hiánya
Én nem húzom rá a homlokomra teljesen a sapkát. A hajam rálóg kicsit a sapka alól a homlokomra. Nem tudom, ez így érthető-e.
Igen, sejtem
Nekem .eggig érő nagy, fázós homlokom van, de én ráhúzom a sapit, ha fázom. El is szoktam felejteni, hogy kikentem-e vagy sem Gyalogos vagyok, szóval muszáj sapiznom.
Én is Catrice szemöldökceruzát használok és tudok bánni vele. Utána Catrice szemöldökfixálóval lekenem.
Időnként rám jön a hoppáré és a járatlanért felcserélem a járt utat. Múltkor vettem Milani szemöldökpomádét, mert az biztosan jobb, gondoltam. És nem tudom használni. Béna vagyok hozzá. Szerintem, lehet szemöldökpomádé nélkül élni.
Nekem csak a füleim fázósak. Egy időben fülvédőket hordtam.
Kislányok, segítségre lenne szükségem. Mint ahogyan azt már közzétettem, megszereztem itt a zsibin magamnak névnapomra (Férj ajándéka gyanánt) a Guerlain Terracotta arcpalettát:
https://kremmania.hu/kremek/guerlain-terracotta-contour-glow-palette
10ezer ft-tal olcsóbb volt, mint a bolti ára, örültem, mint majom a farkának, és most az istennek se boldogulok vele! Nem tudom eldönteni, hogy én csinálok-e valamit rosszul, vagy a festékpréseléssel van-e a baj.
Őszintén remélem, hogy én vagyok a ludas!
A kontúrszínnek nevezett első festék (ami amúgy szerintem bronzosító, mert a kontúrszínnek szürkésebb, hideg színnek kellene lennie) teljesen rendben van. Pigmentált, simán túlzásokba is lehet vele esni. A második bronzert, a pirosítót és a highlightert viszont kínkeservesen tudom csak az ecsettel felszedni. Próbáltam már laza ecsettel és tömöttel is. Egyikkel se működik.
Tanács? Vélemény?
Lehet, hogy túl erősen préselték és bekeményedett? De a sminkvideókban simán felviszik belőle a cuccot. Nyári limitált kiadás, így még azt se gondolnám, hogy az idő vasfoga miatti minőségromlásról lenne szó.
Előre is köszönök minden véleményt!
Próbálkozz különböző ecsetekkel, esetleg kevésbé puhával is. Nekem a Nars duóm ilyen nyögve nyelős, de van olyan ecset, amivel jól működik, (ezért is jó, ha az ember lányának sok ecsete van ).
Az is lehet, hogy van rajta a tetején egy keményebb réteg, hogy a szállítás során strapabíróbb legyen, és ha az lejön, akkor könnyebb dolgod lesz vele (ez csupán ötlet).
Nem is rossz elgondolás, máris nyugodtabb lettem!
Lehet, hogy ezek keményebben préseltek, nem szeretem az ilyeneket. Macerásabb felszedni őket az ecsetre, de nem lehetetlen. Én úgy szoktam az ilyen festékeket felvenni, hogy az ecsetet kb. 45 fokos szögben tartom a festékre és tolom, nem húzom. Rövidebb szőrű, tömörebb ecsettel könnyebb az ilyet felszedni, a RT pirosító ecsete szerintem nem fogja felvenni. Ha van annál durvább szőrű, rövidebb vágású ecseted, azzal próbáld meg ezt a módszert.
Igen, az már számomra is egyértelmű, hogy puhaszőrű ecsettel nem megyek semmire. Az az aggasztó számomra, hogy a tömöttebbel se mentem sokra, de lehet, hogy csak nem voltam túl vehemens. A @Kokapu által említett NARS bronzer duónál egy kollegina azt írja, hogy ő pl. meg is kapargatta a bronzer tetejét, utána tért észhez a termék.
Köszönöm szépen, ez a toló mozdulat is jó ötlet!
Nekem is van 1-2 olyan pirosítóm, ami hasonlóan nem akar működni semmilyen ecsettel. Nekem ezekhez csak egy Coastal Scents természetes szőrű ecset működik, ami picit ferde és tömött. Mással nem tudtam használni én sem. Ha van valami hasonló a birtokodban, esetleg próbáld meg, hátha.
Én mindig hordok sapkát, ha hideg van, akár már ősszel is. Rendszeresen összekenem alapozóval, legyen akár szürke vagy fekete a sapkám. Ma biciklivel mentem dolgozni, így még a galléromat is felhajtottam az államhoz, nem igazán érdekel, hogy mi lesz a sminkkel. Bár valamennyit tuti leszedett, de nem volt vészes. Homlokomon szoktak néha látszódni enyhén csíkok, de azt pár óvatos mozdulattal gyorsan eltüntetem
Ajánlást kérnék, elég vicces lesz, de olyan “gagyi” hajhabot keresek, ami brutál módon megkeményíti a hajat Sajnos az én hajam nagyon vékony és puha, tehát sajnos a jónak számító hajhabok, amik könnyűek és “észrevétlenek” nem jók, mert kb mintha nem is tettem volna a hajamra, főleg hullámosításnál, emiatt pedig mire végigérek a hajamon, már ki is dobja a hullámokat. A régi Taft és Wella hajhabokra gondolok, bár nem ismerem őket, de ezekről tudom elképzelni hogy beton hajat csinálnak Van valakinek ötlete?
@katie96 Régi néptáncos múltból kiindulva a Taft és a Wella is alkalmas lesz a feladatra… Minél régebbi fajta, minél “rosszabb” összetevőkkel ideális lesz, ha csak egyszer szeretnéd használni valamilyen “dilis” alkalomra, kibírja azt a haj. Csak extrán ápolgasd utána, hogy kiheverje a sokkhatást.
Köszi! Végül a fekete, vékonyszálú hajra való Taftot vettem, tegnap ki is próbáltam, és nagyon király! Igen, sajnos én is azt gondolom, hogy rendszeres használat mellett nem tesz jót, de alkalmakra nagyon jó lesz
Egyébként szerintetek mi okozhatja a mély homlokráncokat? Kb 1 éve vettem észre. Tenyleg a stressz okozza, vagy sokszor ráncolom vajon a homlokom vagy túl száraz ott a bőr? Néha elég ijesztő mikor belenézek a tükörbe, hisz még fiatal vagyok. 1 db nagy ránc és egy kicsi van, és párhuzamosan helyezkednek el. Tudtok rá valamit, ami mondjuk eltünteti, vagy kevésbé láthatóvá teszi?
@Szandika Nekem is ugyanez a problémám, 1 van a homlokom, bár alig észrevehető, de engem zavar, attól függetlelnül, hogy 28 éves létemre kinézek egy kis költői túlzással éppen nagykorúnak (mikor összejöttem a barátommal alig pár éve, beadta a baráti társaságának, hogy most fogok érettségizni…)
Érzem amúgy, hogy a kezdeti népszerűségem kezd majd lassan alábbhagyni, de én nem vagyok ellene a minimális plasztikai beavatkozásoknak, valószínűleg 1-2 éven belül el fogom ezt szépen intézni. Idáig még nem volt, most januárban lesz először, bár nem az arcomon.
Nekem is van, nem kevés, és mély is. Érdekesség, hogy a nagyanyám is itt ráncosodott nagyon. Szóval szerintem genetika is van benne. És én tényleg sokat ráncolom a homlokom, még sminkelés közben is úgy kell folyton emlékeztetnem magam, hogy ne ezzel akarjam a rejtett szemhéjam felfedni. Na meg stresszelek is eleget. Bár nyugodt típus vagyok, ennek megvan az ára, pl. refluxos is vagyok. Kifelé nyugodt tudok maradni, cserébe belül nagy a feszkó. Plusz gyerekkoromban rengeteget voltam napon, természetesen napvédő nélkül.
Szóval, szerintem csak kezdd el magad figyelni. Milyen gyakran, milyen alkalmakkal ráncolod a homlokod? Tényleg csak stresszhatásra? Vagy máskor is? A rokonságban volt ilyen?
Ha tenni szeretnél ellene, akkor a skinsmarton néznék körül az anti-aging szérumok között a helyedben. Én így kezdtem.
Köszi a tippeket , megnyugodtam kicsit, hogy ez akkor normális :).
Szerintem, mindkettő okozhatja és természetesen genetika is. Próbálj rá ügyelni, hogy ne ráncold a homlokodat, ha nem muszáj és hidratáld!
Amit én erről gondolok: Sajnos az idő okozta ráncok és a gravitáció lassítására nem sok módszer létezik, visszafordítani pedig lehetetlennek tartom. DE! Ahogyan a dohányzás, a rendszeres éjszakázás, a problémás, gondokkal teli, örömtelen, céltalan élet nyomot hagy az arcunkon, ha hosszútávon belül összhangban vagyunk önmagunkkal, a harmónia ugyanúgy megjelenik a vonásainkon, ad egyfajta kisugárzást, amit a kozmetikumokkal módunkban áll továbbfokozni. Ezt fiatalon nagyon kevesen ismerik fel (sajnos én se tartoztam közéjük), ehhez a felismeréshez meg kell érni egy bizonyos kort.